Yenişehir’de havai fişekler yasaklanıyor


Yenişehir Belediyesinin 2020 yılı Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Mecliste konuşan başkan Özyiğit, bugüne kadar hiçbir etkinlikte havai fişek gösterilerine yer vermediklerini ve bir sonraki mecliste havai fişeklerin ilçe genelinde yasaklanması konusunda teklif sunacaklarını söyledi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:10

Haber Merkezi

Korona virüs tedbirleriyle yapılan ve bir önceki birleşim tutanaklarının özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda tekliflere ait 9 komisyon raporundan sekizi oy birliğiyle bir rapor da oy çokluğuyla kabul edildi. Yenişehir Belediye Meclisinde 1/1000 ölçek Revizyon Uygulama İmar Planındaki talepleri uygulamaya geçirebilmesi ve kamu yararı amacı işlem tesis edebilmek adına Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yetki verilmesi ile ilgili teklife ait komisyonların ortak raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Menteş Mahallesinde bulunan 3159 m2'lik alan içerisinde yer alan engelli bireylerin kullanımına uygun olan Engelliler Parkının sosyal tesis alanları ile birlikte 10 yıl süreyle Mersin Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi ile ilgili teklife ait komisyon raporu da görüşülerek üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Kapalı yüzme havuzunun bulunduğu alanda birçok etkinlik yapılıyor.

“TEDBİRLERİMİZİ ZARARDAN SONRA DEĞİL ÖNCE ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sakarya’nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir havai fişek üretim fabrikasında meydana gelen patlama ile ilgili konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Sakarya’daki havai fişek fabrikasında medyana gelen patlama sonucunda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha sonra bölgeden patlayıcı maddelerin taşınması sırasında oluşan patlama nedeniyle 3 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimize ve kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Gerçekten de hiç bir faydası olmayan görsel bir görüntüden başka bir nitelik taşımayan havai fişek gösterilerini artık yapmamak ve bu anlayışı da ortadan kaldırmak gerekiyor. Dronelarla, lazerlerle veya başka şekillerde ışık gösterileri yapılabilir ancak renkli bir görüntü yaratmak için havaya barutu fırlatmak, canlılara ve çevreye büyük zararlar veriyor. Biz zaten bugüne kadar hiçbir etkinliğimizde havai fişek gösterilerine yer vermedik. Konuyu bir sonraki Meclisimizde gündemimize alacağız ve havi fişeklerin ilçe genelinde yasaklanması teklifini sunacağız.  Tedbirlerimizi zarardan sonra değil önce almaya devam edeceğiz.” dedi.

PAZAR ÖTESİ KADIN ÜRETİCİ PAZARI FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirilen Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarının faaliyetlerine başladığını söyleyen Başkan Özyiğit, “Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı bugün ilk kez faaliyetine başladı. Güvenevler Mahallemizde bulunan ve Dikenliyol olarak bilinen caddedeki semt pazarında kadınların el emeği ürünlerini halkımıza direk olarak sunabileceği bir yer yaptık. Kadınlar kendi bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri ve diğer el emeği ürünlerini burada satabilecek. Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır Kılıç ve yönetimine ve emeği geçen diğer herkese kadınların üretimde yer alması için sarf ettikleri çabalardan dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KARDEŞŞEHRİNE AYNİ YARDIM

Yenişehir Belediyesi, Niğde Bor Kemerhisar Belediyesinin yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere ayni yardım talebine sessiz kalmadı. Yenişehir Belediye Meclisinde ayni yardım teklifine ilişkin komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.  Konu ile ilgili konuşan Başkan Özyiğit,  “Türkiye’de belediyelerimiz zor ekonomik koşullarda hizmet veriyor. Bolluk içinde yüzmüyoruz ama  belde belediyeleri çok küçük bütçelerle hizmet üretiyor. Beldelerde hayati olan altyapı eksiklikleri var, bizim tüm kardeşlere yetmemiz mümkün değil ama yılda bir kere bu yardımı Meclisimiz uygun görürse yapabiliriz. Bu kardeş olmanın getirdiği bir sorumluluktur. Bunu Yenişehir halkının memnuniyetle karşılayacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA