Okuldaki patlama meclis gündeminde


Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlama ile ilgili soru önergesi veren HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, “Dezenfektan üretimi öncesinde kimyasal tepkimelere karşı okulda alınan önlemler nelerdir? Üretimi yapan kişilere üretim sırasında kullanmaları amacıyla ne tür koruyucu ekipmanlar verilmiştir? Dezenfektan üretimin mesai saatleri dışında da yapılmasının patlama ile bağlantısı var mıdır?” diye sordu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:14

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin'de dezenfektan üretimi yapılan okulda meydana gelen patlamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

 

PATLAMANIN SEBEBİ MESAİ SAATLERİ DIŞINDA ÇALIŞMALARI MI?

 

Türkiye genelinde kimya bölümü olan 26 okulun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dezenfektan üretim yapmaları için görevlendirildiğini ve bu okullardan biri olan Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada iki öğretmen yaralandığını, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören öğretmenlerden durumu ağır olan Ramazan Şahin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kurtulan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a şu soruları yönelt: “Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamanın nedeni nedir? Adı geçen okulun dezenfektan üretim kapasitesi nedir? Okulda kaç gün, günlük kaç ton dezenfektan üretilmiştir? Adı geçen okulda patlama öncesinde dezenfektan üretim koşullarına ilişkin Bakanlığınızca herhangi bir denetim yapılmış mıdır? Hali hazırda üretimin devam ettiği okullarda denetim yapılacak mıdır? Dezenfektan üretimi öncesinde kimyasal tepkimelere karşı okulda alınan önlemler nelerdir? Üretimi yapan kişilere üretim sırasında kullanmaları amacıyla ne tür koruyucu ekipmanlar verilmiştir?  Dezenfektan üretimin mesai saatleri dışında da yapılmasının patlama ile bağlantısı var mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA