Ejder meyveleri Katar yolcusu


Mersin’in Erdemli ilçesinde emekli öğretmen tarlada söktüğü patlıcanın yerine diktiği tropikal ejder meyvelerini KKTC ve Katar’a ihraç etmeye hazırlanıyor. Tanesi 25 liradan alıcı bulan meyvenin hasadı 8 ay sürecek.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:18

Emekli öğretmen Gani Yıldız, 'Boş zamanını değerlendirirsin' diyerek bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 1 dönüm tarlasına 4 yıl önce pitaya olarak da bilinen ejder meyvesi dikti. Bu yıl tanesi 25 lira ile hasadına başladığı ejder meyvelerini yurt dışına ihraç edecek.

3 YILDA 10 BİN MEYVE ALMA İMKANI VAR

4 yıldır ejder meyvesi yetiştiriciliği yaptığını belirten emekli Öğretmen Gani Yıldız, "Bakımları yapıldığında genelde 1 yılda meyve vermeye başlıyor. Her yıl dalları arttıkça meyve sayısı da artıyor. Ortalama 1 dönümlük bir yerden 3 yılda 10 bin meyve alma imkanı var. Bu yıl hasat yeni başladı. Tanesini ortalama 25 liradan satacağız. Uygun olduğu sürece kilo ile de verilebiliyor" dedi. Hedefinin ihracat olduğunu anlatan Yıldız, "Kıbrıs'a gönderme düşüncemiz var, oradan bir talep var. Aracılar Katar'a gönderilmek üzere ürünü bizden almak istiyorlar. Hasat geniş bir mevsime yayılıyor. Yaklaşık 8 aylık bir süresi var. Temmuz ayında başladığımız hasat, şubat sonlarına kadar devam ediyor" diye konuştu.

ÇİFTÇİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER

4 yıllık süre zarfında üst düzey verime ulaştıklarını ifade eden Yıldız, "Daha önce tarlada patlıcan yetişiyordu. Ejder meyvesi diktik. Alternatif ürün dikmek isteyenlere ejder meyvesini önemle tavsiye ediyorum. Çünkü bakım konusunda ve masraf konusunda getirisi ile karşılaştırıldığı zaman gerçekten çiftçilerimiz için önemli bir değer arz etmektedir" şeklinde konuştu. Ejder meyvesi üreticisi Rüstem Oğuz da, "Yetiştirilmesi domates, salatalık ve muza göre çok daha kolay. Kazanç bakımından ise 10 kat daha fazla getirisi var. Üreticilere tavsiye ederim" dedi. Son yıllarda hem üreticilerin hem de tüketicilerin oldukça ilgisini çeken ejder meyvesi sağlık açısından da faydalı. Antioksidan içeriğiyle dikkat çeken meyve, C vitamini ve lif bakımından zengin olması, vücut direncini arttırmasıyla biliniyor. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA