BÖYLE VİCDANSIZLIK OLMAZ!


Mersin’in Mezitli ilçesinde jandarma lojmanlarının olduğu bölgede önlerine konulan yiyecekten yediği belirlenen çok sayıdaki köpekten 8’si öldü. Can çekişen hayvanlardan birini veterinere yetiştiren hayvan sever Sevil Özdal Kumaş, gözyaşları içinde köpekleri zehirleyenlere lanetler yağdırdı. Köpeklerin ölüsünü gören çocuklar ise besledikleri köpeklerin zehirlenerek öldürülmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2020 Cumartesi 17:22

Adem GÜNEŞ

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde jandarma lojmanlarının olduğu bölgede zehirlenen çok sayıda köpekten 8’si öldü. Can çekişen köpeklerden birini veterinere götüren hayvan sever Sevil Özdal Kumaş, gözyaşlarına boğularak köpekleri zehirleyenleri lanetler yağdırdı. Mezitli Belediyesi ise konudan bilgisi bulunanların faillerin yakalanması konusunda yardımcı olması çağrısında bulundu.

TAVUKLA ZEHİRLENDİKLERİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR

Mersin’deki köpek zehirlenmesi olayı Soli Pompeipolis antik kentin güney kısmındaki parkta yaşandı. Çevreden geçen vatandaşlar yerde can çekişen ve ölen köpekleri görünce durumu polis ve belediyeye bildirdi. Bunun üzerine polis ve zabıta ekipleri bölgeye giderek inceleme yaparken, olaydan haberdar olan hayvan severler de zehirlenmenin yaşandığı parka akın etti. Parkta yapılan araştırmada 5 köpeğin öldüğü belirlendi. Yerde can çekişerek ölen köpekler ise hayvan severler tarafından veterinere götürülerek tedavi altına alındı. Çok sayıda hayvan sever sosyal medyadan bir anda yayılan haber üzerine olay yerine koştu. Köpeklerin önlerine atılan tavuktan yedikten sonra zehirlendiği ileri sürülürken parkta bir poşet içinde bulunan tavuk, ekiplerce incelenmek üzere alındı.

ÇOCUKLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Can çekişen köpeklerden 3’nü en yakın veterinere götüren ve bunlardan 2’sinin daha ölmesi üzerine hayvan sever Sevil Özdal Kumaş, sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına boğuldu. Olay yerinde çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Sevil Özdal Kumaş, veterinerin bir köpeği muayene etmesi sırasında gözyaşı dökerek olayın faillerine lanetler yağdırarak, “Zabıtanın arabasıyla veterinere yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah kurtulur. Allah sizin de tavuklarınızın da belasını versin” dedi. Köpeklerin ölüsünü gören çocuklar ise besledikleri köpeklerin zehirlenerek öldürülmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu.

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan olayla ilgili Mezitli Belediyesi’nden şu açıklama yapıldı; “Sokakta yaşayan canlarımızı gözümüzden sakınırken, maalesef acı bir olay ile sarsıldık. Soli Pompeiopolis güneyinde bulunan parkta çok sayıda sokak köpeği kimliği belirsiz kişiler tarafından zehirlenmiştir. Olayı haber alır almaz, zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Daire Başkanlığı’nı, Müze Müdürlüğü’nü ve Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak olaya müdahale edilmiştir. Sokak hayvanlarımız zabıta müdürlüğü ekiplerimiz tarafından veterinere götürülerek tedavi altına alınmıştır. Maalesef bazı sokak hayvanlarımızı kurtaramadık. Bu üzücü olayla ilgili bilgisi olan vatandaşlarımızın sorumlu şahıslar hakkında Emniyet Müdürlüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulunmalarını rica ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA