image

Okunma : 173  Tarih : 11.12.2019  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

CHP’DE YENİ İSİMLER YENİ PROJELER GEREK

Yerel seçimlerden sonra gündemde olan  partilerin başında CHP geliyor.

Öyle ki, CHP birçok yerde belediyelikleri kazanınca partinin güçlendiği gözle görülür oldu.

Bakın  25 yıldır Tarsus’ta var olan MHP iktidarı bile yıkıldı. Elbette bundaki en büyük rol İYİ Partiye geçen eski MHP’li Burhanettin Kocamaz’ıın kendii seçime giremese de başka adaylar çıkmasına vesile olması ve  bazı ı yerlerde İyi Partinin bazı yerlerde Demokrat Partinin adaylarını desteklemesi CHP’ye yaradı.

Yani şu anda bölgemizde Tarsus ve mersin’de CHP’nin belediyelikleri  kazanmasında Kocamaz’ın büyük katkısı var. bunu kimse inkar edemez.

Yani seçimi kazanmak sadece CHP’lilerin başarısı değil. kaldı ki birde HDP’nin desteği unutulmamalı.

Ak Parti ve MHP Cumhur ittifakı yapınca dolayısıyla rakipleri de CHP çevresinde  Millet ittifakı yaptı. Ve sonuç ortada. Yerel seçimlerde muhalefet partileri birçok yerde daha çok belediyelik kazandı.

CHP’nin Tarsus ile birlikte Mersin ve Adana Büyükşehir belediyeliklerini kazanması ile CHP’ye ilgi arttı.

CHP Tarsus ilçe başkanı Ali İlk ve yönetimi geçen hafta görevi bıraktı veya bıraktırıldı. Oysa seçim bu ilçe yönetiminin çalışması ile kazanıldı.

MERSİN CHP’DE ADİL AKTAY’A TEPKİ

Tabi bugünlerde CHP’nin il genelinde ilçe seçimlerine hazırlık var. Dolayısıyla ilerleyen haftalarda CHP Mersin il başkanlığı seçimi de yapılacak.

Bu il seçimlerinde mevcut başkan Av. Adil Atay’ın yeniden başkan adayı olduğu biliniyor. Ancak CHP’de Adil Aktay ve ekibine tepkilerde büyüyor. Eski CHP’lilerden Faruk beyin (Arap Faruk) il başkan adayı olarak adı ön plana çıkıyor.Adil Aktay’a Mersin’de parti tabanından eskisi gibi destek gelmediğini görmekteyiz. Kaldı ki, il başkanı Tarsus’lu olmasına rağmen kendisini Tarsus’ta da görememekteyiz. Bu da halktan ve vatandaştan kopuk siyaset izlediği anlımı olarak değerlendiriliyor.

Yine yerel seçimlerden önce Tarsus’ta birçok yakınıve arkadaşı kendisine rahatça ulaşabilirken, seçimlerin kazanılıp CHP’nin yerelde Mersin’de iktidar olmasından sonra nedense telefonlara bile çıkmaması şikayetlere neden olmakta. Bu da Tarsuslular arasında bile üzüntü ile karşılanmakta.

Gerek Tarsus’tan gerekse Mersin’den görüştüğüm bazı partililer Adil Aktay’ın artık heyecanını yitirdiğini, halktan ve  tabandan kopuk siyaset izlemesi nedeniyle bir yeni kan değişikliğinin yaşanması gerektiğini belirtmekteler.

Buna örnek olarak da Tarsus’u gösteren siyasi çevrelerin yorumu ise şöyle:”Tarsus’ta Ali İlk   uzun yıllar ilçe başkanlığı yaptı. Siyasette başarılı olabilir. Ama son zamanlarda artık hakkında birçok şikayet genel merkeze ulaşmıştı. Mesela delege seçimlerinde de şikayet çoktu. Bu nedenle genel merkez kan değişikliğine gitti. Ali İlk’ten sonra göreve atanan genç başkan Ozan Varal Tarsus’ta partiye canlılık hareketlilik ve saygınlık getirdi. Bu gibi uygulamaların Mersin il teşkilatında da uygulanması gerek. Tarsus’ta Ali İlk başkan , Mersin’de  il başkanı Adil Aktay partiye hizmet etmiştir.

Ama artık yeni yüzlere yeni heyecanlara gerek vardır. CHP’nin daha da büyümesi için Adil Aktay’ın yeni başkan adaylarına destek vermesi ve  partisine dışarıdan destek vermesi kendisi açısından da parti açısından da yararlı olacaktır denilmektedir.

Bu görüş ve düşüncelerden sonra CHP’de yeni dönemde yeni isimlerin göreve getirilmesini bekliyoruz.

 

 

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA