image

Okunma : 349  Tarih : 24.01.2020  E-Mail : 

 
Harun Arslan

MEZİTLİLİ “GİRİŞİMCİ KADINLAR” DÜNYA PAZARINDA

Geçtiğimiz hafta Mezitli Belediyesi Meclis Salonu’nda GİKA (Girişimci Kadınlar) Projesi tablet dağıtım töreni yapıldı.

“Üretici kadınlar e-ticaretle Dünyaya Açılıyor” başlıklı bu etkinliğin, gelecekte bu kısa başlığın ötesinde insanlarımıza, kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Bu projeye Rotary Kulüp öncülük ediyor;  “Girişimci Kadınlar”a internet ortamında ticaret yapabilmeleri için hem eğitim veriliyor; hem de tablet  sağlanıyor. Proje,  Uluslararası Rotary Vakfı tarafından destekleniyor.

Projenin başında Başkent Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi var.

8 ili kaplayan bu proje ile 1000 kadına eğitim verilmesi ve tablet sahibi olması hedefleniyor.

 

Mezitli’de de 136 kadın girişimci  tabletlerini aldı. 

Kadınlar bu tabletler aracılığıyla alışveriş sitelerinde ürettiklerini ve yaptıkları el işlerini dünya genelinde sergileyip pazarlayabilecekler.

Geçmiş hizmetlerinden biliyoruz: Mezitli Belediyesi, Üretimle ve özellikle kadınlarla ilgili projelerde ilkleri gerçekleştiriyor; öncülük yapıyor ve katlı sağlıyor. Bu çalışmaların çoğu için ulusal ve uluslararası düzeyde takdir aldı, ödüller kazandı ve model gösterildi.

Ülkemiz için, Mersin ve Mezitli için sosyal belediyecilik bağlamında gurur vericidir.

Bu proje de Mezitli Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşti.

Burada da 8 il içerisinde Mezitli ilçesinin seçilmiş olması elbette bir tesadüf değildir. Bugüne kadarki ülke ve dünya genelinde ses getiren başarılı çalışmaların bir sonucudur.

 

Törende Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın “kadınlarımız özgüven kazandı, evinden çıktı; kendini ifade etmeye başladı ve hep üretici kadınlar diyorduk; artık Girişimci Kadınlar diyeceğiz…” sözleri anlamlıydı ve gelecekte gerçekleşecek farklı bir başarıyı işaretliyordu.

 

Mezitli’de Kadın Üretici Pazarı’nın ne kadar başarılı olduğunu, ülke genelinde tanındığını biliyoruz. Uluslararası ödüller alarak da Mezitli’nin adını dünyada duyurdular.

 

Şimdi bu proje ile Mezitlili Kadınlar artık sınırları aşarak Mezitli dışına çıkıyor. Ülke genelinde ticaret yapacaklar. Hatta bu ticaretleri ülke dışıyla da  gerçekleşebilecek.

 

Bu projenin finansmanının önemli bir kısmının Uluslararası Rotary Vakfı tarafından verildiğini biliyoruz. Bu da yurtdışından bir kaynak sağlanması açısından değerlidir.

 

Ayrıca bu projenin Üniversite, Belediye ve uluslararası  bir kuruluşun işbirliği ile gerçekleşmesi önemlidir.

 

“Mezitlili Kadınlar”ımızın belki de gelecekte tüm yaşamlarını değiştirecek bir proje ile ilk adımın atılmasını sağlayan Mersin Rotary Kulübü’ne, Başkent Üniversitesi’ne ve Mezitli Belediyesi’ne  teşekkürler…

 

HARUN ARSLAN...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA