image

Okunma : 493  Tarih : 14.07.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAK

 Yüzyıllar boyunca Türkiye toprakları üzerinde birçok kişilerin ve ülkelerin hain planları olmuştur.

Gerek Osmanlı döneminde gerekse Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bu hain planları uygulamak isteyenler zaman zaman  dişlerini göstermektedir.

Mesela en son  15 Temmuz 2016 günü Türkiye’ye en karanlık gecelerinden birini yaşadı.

Kaynakların verilerine göre 10 binden fazla FETÖ mensubu asker ve sivil; 35 askerî uçak, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askerî gemi, 3 bin 992 silah ve 37 askerî helikopterle darbe girişiminde bulundu. İlk olarak 136 darbeci asker Boğaziçi Köprüsü’nü kapattı. Köprü üzerinde 30 vatandaş FETÖ’cü hainlerin kurşunlarıyla şehit oldu. Boğaziçi Köprüsü, 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı ilk şehitlerimizi verdiğimiz yer olarak tarihe geçti.

Bu nedenle 15 Temmuz 2016 tarihi yüzyıllarca unutulmayacaktır.

Bu tarih,  Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçen bir darbe kalkışmasını bizlere hatırlatan tarihtir.

İstanbul’da, Ankara’da girişilen darbe   kalkışmasının bastırılmasıyla yurt genelinde  halkımız ülkesine, milletine, devletine ve  Demokrasiye sahip çıkmıştı.

Dün gibi, bugün gibi yaşananları hatırlıyorum.  Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Tarsus’ta da ilk günden itibaren başlatılan Demokrasi nöbetlerinde partili partisiz binlerce kişi her gün Kaymakamlık binası önünde toplanarak nöbete katılmıştı..

İnsanlar günlerce meydanlardan ayrılmadı. Tarsuslular da tüm Türkiye’deki halkımız gibi bölgesinden sesini duyurdu, vatanına, devletine sahipq çıktı.  Tarsus’tan insanlar Mersin’e giderek, Mersin’de  il genelinde düzenlenen Demokrasi ve şehitler mitingine de katıldılar..

Tarsus’ta günler boyunca yapılan Demokrasi nöbetlerinde partili partisiz tüm insanlar tek yürek tek bilek olmuştu. Tüm sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Tarsus ve Adana Caddelerinin birleştiği Kaymakamlık binası önünde toplandık günlerce...

Yine hergün değişik camilerden Hocaefendilerin Kur’an tilaveti ile devam eden Demokrasi Nöbetinde, 15 Temmuz tarihindeki darbe kalkışması sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimiz ve yaralı gazilerimiz için dualar ettik.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına Allah’a niyazda bulunduk. Demokrasi nöbeti  tutan vatandaşlar, yapılan dualara hep bir ağızdan amin dedik.

Bu Demokrasi nöbetlerinin bir başka güzelliği ise 3 yaşındaki çocuklarında, 10-15, 20 yaşındaki gençlerinde, 50 yaşındaki ev hanımlarının da,  her yaştan emekli, işçi, memur ve patronunda Demokrasi için meydanları doldurmasıydı.

Hatta 70-80 yaşında ak sakallı dedelerin, 90 yaşında türbanlı, gözlüklü Ak ninelerin de gelerek desteklediği bu Demokrasi nöbetleri Türkiye tarihine geçtiği gibi Tarsus’un şanlı tarihinde de  övgüyle bahsedilmektedir.

Bir başka dayanışma ve güzellik ise Demokrasi nöbetlerine katılanlara birçok kişi  ve kuruluş her gün değişik ikramlarda bulunmalarıydı.

Sıcak havalarda insanların serinlemesi için soğuk sudan, gecenin rehavetini alacak sıcacık çaylara, meşrubatlara kadar değişik içecekler ikram edildi Demokrasi nöbetlerinde..

Şimdi 15 Temmuz’un yıldönümü öncesindeyiz.

Demokrasi nöbetinde  Tarsus’tan yine binlerce vatandaşın meydanlara inmesini ve demokrasiye sahip çıkmasını bekliyoruz.

Ben daha önceki dönemlerde 15 Temmuz hain darbe girişimcilerine karşı dimdik ayakta durup  vatanına sahip çıkan Partili partisiz  herkese teşekkür ediyorum.

Mevzubahis vatan olunca böylesine anlamlı bir birliktelik sağlayan tüm Demokrasi Bekçilerini kutluyor, ülkemize, milletimize, bayrağımıza, ezana ve halkın milli iradesine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Allah bu millete bir daha darbe günlerini göstermesin ve darbe yaşatmasın.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA