image

Okunma : 487  Tarih : 14.09.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

ÖĞRENCİYE CAN SUYU: BURS VE YURT KONUSU

Üniversitelerin sınav sonuçları açıklandı. Sonra öğrenciler puanlarına göre okul ve bölüm tercihlerini yaptılar.
Yani yerleştirme için geri sayım başladı.
Kim, hangi üniversiteyi, hangi bölümü kazanmışsa, bugünlerde tercih ettikleri illere gidip Üniversitelere kayıtlarını yaptıracaklar.
Pandemiden uzak yeni dönemin yüz yüze eğitimde sağlıklı geçmesi temennisiyle Üniversiteye giden veya yeni gidecek olan öğrencilerin durumuna el atmak istiyoruz.
Birincisi Üniversitelerde öğrenci olmak veya Üniversitede öğrenci okutmak gerçekten çok zor bir durum.
İkincisi, durumu müsait olmayanların burs konusu..
Üçüncüsü, yurt veya et bulma sorunu..
Bu üç konuda  üniversite öğrenimi görecek öğrenciler için çok önemli..
DUMAN AİLESİ
Her yıl yaşanan bu ve benzeri gelişmeler birçok üniversite öğrencisinin ana babasının bilincinde. Zor durumdaki ailelere ve öğrencilere katkı sunmayı kendilerine görev saymış Tarsuslu Duman ailesi yine çok güzel ve anlamlı bir jestte bulunmuş.
Bizim meslektaşlarımızdan olan Tarsus İdmanyurdu basın sözcüsü ve Tarsus Belediyesi basın mensuplarından arkadaşımız Tolunay duman, 2 yıldır tekrarladığı  gönüllü yurt  sağlama işini bu yılda devam ettiriyor.
Duman sosyal medyada paylaştığı duyuru ile zor durumdaki iki üniversite öğrencisine kucak açıyor.
Songül - Tolunay Duman çifti “Duman ailesi olarak her dönem olduğu gibi eğitime katkımıza devam etmek adına geleneksel çağrımızı yineliyoruz...
Tarsus Üniversitesi veya Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi ve Tarsus Teknoloji Fakültesine kayıt yaptırıp eğitim hayatlarını kentimizde sürdürecek olan yurt sorunu bulunan veya ev tutacak durumu olmayan,  gerçekten eğitim görme arzusu içinde olan 2 kız öğrenciyi gerek geçici gerekse kalıcı olarak hiçbir ücret talep etmeden kızımızın odasını onlara tahsis ederek misafir etmeye hazırız. Tabi Ailelerinin onayının alınması şartıyla.. Çünkü, bizde üniversiteli okuttuk ve mezun ettik, günümüz şartlarında öğrenci okutmanın ne denli güç olduğunu biliyoruz, bu da bizim eğitime katkımız olsun” diyerek örnek bir çaba ve girişim sergilediler.
Tek evlatları olan ve üniversiteyi başarı ile bitirip iş hayatına atılan kızlarının odasını, Tarsus’ta üniversite eğitimi alacak iki kızımıza vermeyi taahhüt eden Duman ailesine teşekkürler.
Keşke, Şanlıurfa’da, keşke Kütahya’da, keşke Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de ve  üniversite olan her kentimizde DUMAN AİLESİ gibi öğrencilere evlerini, kalplerini açan, eğitime  karşılık beklemeden katkı sunan aileler  olsa ve çıksa…
Sanırım o zaman hayat daha güzel olacak.
Üniversitede öğrenci olmak ve öğrenci okutmak daha kolay olacak..
Duman ailesinin örneklerinin çoğalması en büyük dileğim.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA