image

Okunma : 438  Tarih : 14.10.2021  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

KADIN MUHTARLAR NE İSTİYOR?

Tarsus’ta 179 mahalle muhtarı var. Bunların içine eskiden köy diye hitap ettiğimiz yerleşim birimlerinin muhtarları da dahil.

Çünkü Mersin Büyükşehir olunca, Tarsus’ta aynı statüde tüm köyleri mahalleye dönüştürüldü.

Şimdi yeni kurulan Atatürk mahallesi ile birlikte ilk seçimin ardından  muhtar sayımız 180 olacak.

xx

Bu kentte  başarılı üç kadın  muhtarımız var. Yani 1789 muhtar inde üç tane gül var..

Tarsus basınının ropörtaj uzmanı Aynurca proğramında Aynur Sevinç'in konuğu olan bu üç muhtardan ikisiyle bende konuştum. Kendilerini dinledim.

 Kurbanlı köyü muhtarı ve Tarsus’un 2019 yılına kadar tek kadın muhtarı olan  Aysuna Yılmaz mazereti dolayısıyla proğrama katılamazken Altaylılar mahallesi muhtarı Perihan Özcan ve  Gaziler mahallesi muhtarı Çiğdem Ekici  Medya Mensupları Derneğinde  Aynur Sevinç ile bir araya geldi.. Medyad Başkanı Okan Çalışkan ve Başkan Yardımcısı olarak bendeniz  Yakup Boncuk  ile birlikte  Aynur Sevinç canlı yayında  konuştular.

Altaylılar mahallesi muhtarı Perihan Özcan ve  Gaziler mahallesi muhtarı Çiğdem Ekici,  proğram moderatörü Aynur Sevinç ile başladıkları proğramda zaman zaman Okan Çalışkan ve  benimde sorularımızı cevaplandırdılar.

İki kadın muhtarımız,  ilk kez seçildikleri bu dönemde 2.5 yıl içinde mahallelerine  hizmet gelmesi için yoğun çaba sarfettiklerini dile getirerek “Mahallelerimizin sorunu çok. Biz belediye, kaymakamlık ve diğer resmi birimlerle sürekli istişare içinde olarak hem mahallelerimizin eksikliklerinin giderilmesini sağlamak adına, he de yeni hizmetler gelmesi için sürekli koşturuyoruz” dediler ve bugüne kadar kendilerine destek olan başta belediye başkanları olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

ÖZCAN: OKUMA SALONUMUZ BİTTİ

Perihan Özcan, en son Mersin Büyükşehir Belediyesinin destekleri ile mahallelerine  Ötüken Okuma salonu kazandırdıklarını belirterek “halkımızın tüm istek ve dileklerini, sıkıntılarını ilgili kurum ve kuruluşlara bildirerek çözümü noktasında çaba sarf ediyoruz” dedi.

Özcan, bundan sonra kapalı semt pazarı yapımı, Gaziler mahallesi ile Altaylılar mahallesini birbirine bağlayan  dar köprünün genişletilmesi yada yeniden yapılması projesinin hayata geçirilmesi içinde çalıştığını belirtti. “Koskoca mahallede bir semt pazarı yok. Pazar alış verişi için başka mahallelere gitmek zorunda kalıyoruz” dedi ve belediye başkanlarının mahallelerin sorunlarını tesbit ederken muhtarlarla istişare içinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ÇİĞDEM EKİCİ:

Gaziler mahallesi muhtarı Çiğdem Ekici ise mahallelerine okuma salonu ve futbol sahası gibi spor tesisleri istediklerini, bu konuda belediyelerden destek beklediklerini kaydetti. Sürekli olarak mahalleyi gezip  mahalle halkı ile görüştüğünü dile getiren Ekici, halkın  istek ve sorunlarını dinlediklerini, ilgili mercilere bunları aktarıp çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Tarsus basınının ropörtaj uzmanı Aynurca proğramı yapımcısı ve sunucusu Aynur Sevinç  ve bizler konuklarımıza teşekkür ettik. Tarsus’ta kadın eli değen yerler güzel oluyor. Temennimiz bunun tüm Tarsus’u kapsaması...




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA