image

Okunma : 504  Tarih : 1.02.2023  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

100 YILLIK ÇINAR YIKILMAMALI

Bu çınar 100 yıllık..

Bugünlerde 100 yıllık tarihinin en buhranlı ve sıkıntılı günlerini yaşayan Tarsus İdmanyurdu’nda kurtuluş için çare aranıyor.

Tarsus İdmanyurdu  ekibinde  yeniden yapılanma için bu hafta büyük önem arz ediyor. Düne kadar yardım alınan kişi ve kuruluşlardan yardımların kesilmesi, A takım oyuncularının çoğunun sezon sonuna kadar paralarını almalarına rağmen şehri terk edip takımı kaderiyle baş başa bırakmasından sonra mevcut yönetim  Kulüp başkanı Cem  Kavalcı yönetiminde kurtuluş ilacını arıyor.

Kavalcı’nın takımın  kötü günlerini geride bırakması için arayışları sürüyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın bundan sonra yardım yapmayacağını açıklamasından sonra eski başkanlardan Şahin Kırbıyık ile görüşmeler yapıldığı  dile getiriliyor.

Her ne kadar Şahin Kırbıyık’ın da bundan sonra  Tarsus İdmanyurdu ile bir düşüncesi olmadığını açıklamasına rağmen  taraftarlarda, eski başkanlardan Şahin Kırbıyık’ın yeniden  kulüp başkanlığını üstlenmesini istiyor ve bekliyorlar.

30-35 milyon TL cıvarında bir borcu bulunduğu iddia edilen ve transfer yasağı bulunan Tarsus İdmanyurdu  ekibinde ara transferde takviye yapılabilmesi için maddi desteğe ihtiyaç duyuluyor. Son üç maçını tamamen altyapıdan kurulu genç oyuncularla oynayan ve üçünde de sahadan mağlup ayrılmak durumunda kalan Tarsus İdmanyurdu’nun ligin küme düşme sıralarından kurtulabilmesi için acilen transfer yasağını kaldırıp transfer yaparak kadrosunu güçlendirmesi gerekiyor. Genç futbolcuların her ne kadar canlarını dişlerine takarak ve ellerinden geleni yaparak sahada mücadele etmesi takdire şayan bulunsa da, rakipler karşısında galibiyet alabilmek için kadronun tecrübeli oyuncularla takviye edilmesi gerekiyor.

1923 yılında kurulan ve içinde bulunduğumuz 2023 yılı itibariyle 100. yılına adım atan  köklü çınarımız Tarsus İdmanyurdu’nun şampiyonluk için çıktığı 100. yılında  küme düşmemesi için yapılan çağrılara kimse  olumlu cevap vermiyor.

Ancak, kendisinin Tarsuslu olduğunu ve bu kente, bu kent insanına  maddi ve manevi borcu bulunduğunu defalarca söyleyen eski başkan Şahin Kırbıyık’ın da  küskünlüğü bir kenara  bırakarak memleketinin takımına yeniden sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda  Tarsus İdmanyurdu başkanı Cem Kavalcı’nın birkaç gün önce Kırbıyık ile bir araya gelip tekrar   destek istediği bilinirken, bu hafta içinde Kırbıyık’tan olumlu bir yanıt gelmesi bekleniyor.

xx

 

Tarihi Çınarımız Tarsus İdmanyurdu’nun kötü gidişattan kurtuluşu için iki yol var. Biri Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın kırgınlığı bir kenara bırakıp kulübe yeniden destek vermesi.. Bu olmazsa yine eski kulüp başkanı Şahin Kırbıyık’ın kararını gözden geçirip TİY yönetimine olumlu cevap vermesi…

Bilindiği üzere Tarsus İdmanyurdu ikinci yarının ilk maçında Erzincan’a 4-0, ikinci haftada deplasmanda Düzcespor’a 4-0 ve üçüncü haftada iç sahada Menemenspor’a 2-0 mağlup olmuş ve 2. yarıda henüz puanla tanışamamıştır. Puan cetvelinde ise  küme düşme hattı içine giren 20 puanlı sarı lacivertlilerin kurtuluşu için hala ümit ve zaman var.

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA