image

Okunma : 243  Tarih : 27.05.2023  E-Mail : 

 
Harun Arslan

SON BASIN TOPLANTISI VE İLKLER

Yeni seçilen ”Mersin Milletvekilleri” ile ilgili bir yazı yazmaya başlamıştım; ama sonra biraz da Mersin için ümitsizliğe kapılıp vazgeçmiştim.

Bugün katıldığım bir basın toplantısı sonrasında fikrim değişti.

Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. Turundan önceki son yazımı yazıyorum.

 

Hangi siyasi görüş olursa olsun, kişilerin kente ve ülkeye sağladığı yarar önemlidir, diye düşünürüm.

Siyaset temelde bir hizmet yarışıdır;  özellikle milletvekili düzeyinde bir temsil hakkı kazanan insanlarımız, parti farkı gözetilmeden liyakat ve donanım açısından değerlendirilmeli, hizmetleri açıkça konuşulmalı ve alkışlanmalıdır.

Bu hem siyasete bir seviye kazandırır, hem de özendirici olur ve gelecek seçimler için anlamlı bir değer oluşturur.

Bu bağlamda, özellikle Mersin’imiz açısından somut konuşursak;  iktidar milletvekillerinin yanında,  yerel yönetimdeki partinin milletvekillerinin de güçlü olması, kentin kaderini yönlendirir.

İktidar partisi mensubu milletvekilleri ve yerel parti yöneticileri, ilgili ilin kalkınmasında ve projelerinin tamamlanmasında çok etkindir; bunu yazılarımda  sıkça yineledim.

Maalesef bugüne kadar Mersin’de bu beklentilerimiz gerçekleşmedi.

Dahası, özellikle muhalefet milletvekillerimiz, doğrudan Mersin’e hizmet esaslı konularda takipçi olmaktan vazgeçtim,  genel siyaset konularında merkezi idareyle gereksiz ve faydasız tartışmalarla olumsuz etki yaptılar.

Siyaset elbette kendi kuralları ve gerekleri içinde yapılır; buna bir itirazım da olamaz; ama kente hizmet özelinde önemli birçok konuyu ihmal ederek, sırf seçmenden alkış devşirmek üzere genel siyaset alanında gereksiz ve beyhude tartışmalara girmenin de anlamı yoktur; böylesi çıkışlar merkezi idarenin hizmet akışındaki enerjisini köreltir; hizmetlere katkı sağlayacak eleştirilerden yoksun bırakır.

*                      *                      *

Bu dönem milletvekili seçilenlerin çoğunluğu ile tanıştım; konuşmalarını dinledim, kentimizle ilgili görüşlerini öğrendim.

Yeni vekillerimizin çoğunu zaten önceden tanıyordum; bugüne kadar yaptıklarını, kariyer hikayelerini biliyordum.

 

Görüştüğüm ve daha önce tanıdıklarım arasında özel değer verdiğim  2 Milletvekili oldu: CHP Milletvekili Gülcan Kış ve AKP Milletvekili Ali Kıratlı.

İkisi de kentimizi tanıyan, kentimizde ticaret yapan iki başarılı iş insanıdır.

Birlikte, siyasi donanımlarını ortaklaşa kullanarak, böylece merkezi yönetimle yerel yönetimin işbirliğini sağlayarak kentimize faydalı olacaklarını ümit ediyorum.

MHP Milletvekili Levent Uysal’ı  yakından tanımıyor olmama rağmen,  kendilerini medyadan izlediğim kadarıyla, Mersin’e hizmet konularında her türlü ortaklaşa çalışmaya katkı verebileceğini düşünüyorum.

 

Ama genel fotoğrafın da fazla umut vermediğini not etmeliyim:

Şöyle ki, bugünkü politika anlayışları, duruş alışkanlıkları, düşünceleri ve geçmişteki davranışları göz önüne alındığında;

*Her şeye karşı çıkan,

*Çevrecilik adına tüm yatırımların karşısında duran,

* Gereksiz ve üstlerine vazife olmadığı halde ideolojik polemiklere  giren, *Yıllardır AVM’ leri kapatacaklarını söyleyen,

*Devletin temel politikaları ile çelişen,

*Mersin’in önceki Belediye Başkanı’nın kim olduğunu bile bilmeyen,

Özetle, “Mersin’i tanımayan milletvekillerimizle” yeni bir döneme giriyoruz!

*                      *                      *

Şimdi bugüne dönüyorum ve beni her şeye rağmen umutlu olmaya yönelten   basın toplantısından söz etmek istiyorum.

Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati basın mensupları ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Daha önce bir kez, STK’ larla yaptığı bir basın toplantısına katılmıştım.

Çok güçlü bir hitabet yeteneğinin olduğunu biliyordum.

Konuşmasında başlangıç, konulara geçişteki becerisi ile sonuca varışı ve ikna yeteneği yüksekti.

Mersin’deki kısa seçim çalışmasında yaptığı hizmetleri ve gerçekleştirdiklerini anlattı.

Gerçekten Mersin için çok şey yaptığını gördük; ama bunlar yeteri kadar duyurulamamıştı ve halkımız bu yapılanları bilmiyordu.

Yıllarca Bakanlarımızdan Havalimanı için verdikleri açılış ya da test uçuşlarının başlama tarihlerini dinledik.

Maalesef hiç biri gerçekleşmedi!

Şimdi  Sn.Bakan Nureddin Nebati’den deneme uçuşlarının yapıldığı haberini alıyoruz.

Yalnızca çoğu Mersinlinin duymadığı bu haber dahi, seçim çalışmaları bağlamında  başlı başına  önemli bir argümandır.

Maalesef, kentte  bayram havası yaratacak bu önemli haber de  yeteri kadar duyurulmadı; en azından benim çevremde kimse bunu duymamıştı!

Bu konudaki iletişim ve bildirişin açığı, elbette ilgili politik çevrenin yönetsel bir sorunudur. Bu bağlamda halkla iletişimin politik getirileri bir yana, böylesi kritik öneme sahip bir hizmetin duyurulması hem kentteki moral enerji düzeyini yükseltir; hem de genel olarak tüm politik çevreleri hizmet odaklı davranmaya yöneltir.

 

“Mersin için yapılanların mutlaka Mersin halkına duyurulması” fikrimi hem yazılarımda hem de ilgili parti yetkilileri ile her görüşmemde iletsem de, maalesef olumlu bir çözüme varamadım. İletişim teknolojisinin, politik çalışmalarda halkla ilişkiler konusunun bunca önem kazandığı ve konuyla ilgili sınırsız imkânlar ortada olduğu halde, şu kadarcık bir sorun niçin çözülemiyor? Yapılan hizmetler nasıl anlatılamıyor? Anlaşılır gibi değil…

 

Mersin’de hep “İktidar partisi Mersin’i kazanmak istemiyor! “ fikri kente hakim oldu.

Bunun için de Ak Parti başarı için gerekli enerjiyi hep kısıtlayarak çalıştı. En azında kamusal alanda, insanlarımız haklı olarak bu uğursuz inanca sürüklendi. Ben de bizzat sayısız uyarılarıma, dileklerime, yazılarıma rağmen sonuç alamayınca, gerisinde nasıl bir hesap ya da hata olduğuna akıl erdiremediğim bu ihmale artık alıştım.

Konumuza dönersem…

Bugünkü basın toplantısında Sn. Nureddin Nebati 40 gündür Mersin’de olduğunu ve Mersin için bu sürede neler yaptığını anlattı.

Gerçekten hayretler içinde kaldım.

Olağan ve planlı Bakanlık çalışmalarına ek olarak, Mersin için ne kadar önemli hizmetler gerçekleştirmiş ve ne çok şey kazandırmıştı!

 

*Artık test uçuşları ile Çukurova Havalimanı’nın sonunda açılacağına inancımız pekişti.

*Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde son açılan üç tünelle sona gelindiğini görüyoruz. Ötesinde;

*Sulama projelerinin gerçekleşmesi,

*Barajların tamamlanması,

*Tarım arazilerinin arttırılması,

*Yeni spor tesisleri ve halı sahaların yapılması,

*Yeni yol  projeleri vb…

Hepsi Sn. Bakanın gayretleriyle gerçekleşmiş.

 

Bu arada Mersin’de yaşanan bir sel felaketinde hem evleri, iş yerleri ve araçları zarar gören vatandaşlarımıza hem de arazileri zarar gören çiftçilerimize gerekli yardımlar yapıldı.

Bu acil meselede de  Sn. Bakanın Mersin’de olmasının yararlarını gördük. Kendileri hep sahada idi; yardımlar hızla gerçekleşti ve hemşerilerimizin yaraları hızla sarıldı.

Tüm bunlar bizlere gelecek için ümit veriyor.

Sn. Bakan Nureddin Nebati, yüksek donanımı ve yoğun deneyimi ile Mersin Milletvekili sıfatıyla da, önümüzdeki dönemde Mersin’e hizmet konularında merkezî idarenin bütün imkânlarını Mersin’e yöneltecek bir irade olacaktır. Bunun her partiden Mersin milletvekilleri için de model oluşturacağını ummak istiyorum.

 

Siyasetin bir hizmet yarışı temelinde işlemesi ve gereksiz politik gösterilerden uzak durulması; özellikle de merkezi idareyle yerel yönetimlerin hizmet odaklı bir diyaloğu hep canlı tutması önemlidir, kıymetlidir.

Sanırım geçmiş dönemden alınacak birinci ders budur.

Elbette yineleyelim: Hizmet kimden ve nereden gelirse gelsin, bunların hemşerilere hızla ve doğru bir bilgi akışıyla iletilmesi gerekir.

Başta iktidar partisi olmak üzere, hizmeti başaran her kurum ve kişi alkışlanmayı hak eder; bunun için doğru ve hızlı bir halkla ilişkiler ağı ihmal edilmemelidir.

Yeni dönemde görev alan milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm siyaset çevremize, ülkeye ve Mersin’e hizmet yolunda başarılar dilerim.

 

HARUN ARSLAN…




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA