Hidrolift aracı ile hafriyat atıkları toplanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, araç filosuna yeni kattığı hidrolift aracı ile inşaat ve yıkıntı atıklarını toplayarak, hem görüntü hem de çevre kirliliğine neden olan atıklara engel oluyor. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’nden randevu alarak, evlerinde veya bahçelerinde oluşan inşaat ve yıkıntı atıklarını toplatabiliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen bu örnek hizmet ile kent genelinde hafriyat atıklarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor.

 

Tarih : 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:40

Haber Merkezi

Temiz çevre ve sürdürülebilir bir doğa için önemli projelere imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşaat ve yıkıntı atıklarına engel olmak için araç filosuna hidrolift aldı. Kent genelinde uzun süredir hafriyat atıkları ile mücadele eden, hafriyat dolgu sahaları oluşturan ve denetimler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeni hizmeti ile hafriyattan kaynaklı çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolay yönetilebilir bir çözüm üretti. 

VATANDAŞLARIN 185 ÇAĞRI MERKEZİ’NDEN RANDEVU ALMALARI GEREKİYOR

Özellikle vatandaşların taşıma konusunda sıkıntı çektiği, boş arazilere ve çöp konteynırlarının yanına bıraktığı, ev ve bahçe tadilatlarından kaynaklı inşaat-yıkıntı atıkları, Büyükşehir’in yeni aldığı hidrolift aracı tarafından toplanacak. Hidrolift aracından faydalanmak isteyen vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin 185 Çağrı Merkezi’ne ulaşarak randevu alıyor. Cüzi bir miktar ücret karşılığında araç, vatandaşların bulunduğu mahalleye giderek, üzerinde bulunan konteynırlardan birini bırakıyor. Vatandaşlar hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını bu konteynırlara bırakıyor. Araç daha sonra konteynerı alarak, hafriyat dolgu sahalarına götürüyor. Bu atıklar yol yapım bakım ve onarım çalışmalarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Hayata geçirilen yeni hizmet ile hafriyat ve inşaat yıkıntı atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçilirken, akılcı bir şekilde yönetilen hafriyat atıkları ile maliyetler düşürülüyor.

SAYDAM: “BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ. SIKINTILARIMIZA ÇÖZÜM BULDU”

Binalarında yapılan tadilat nedeniyle çıkan molozlar için Büyükşehir Belediyesi’nden konteyner talep eden Mehmet Nuri Saydam, “Tadilata başladığımız gün itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Kendilerinden belli bir miktar, çok düşük bir fiyatla konteyner talep ettik. Büyükşehir Belediyemiz’e teşekkür ediyoruz. Bizim bu sıkıntılarımıza çözüm buldu. Evimizden çıkan molozları çuvalladık, konteynerimize bırakıyoruz. Çöp kovalarının kenarlarına konulan çuvalların görüntü kirliliğini Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın da yardımlarıyla ortadan kaldırıyoruz” dedi. Vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda yardımcı olmasını isteyen Saydam, “Çöplerin kenarlarına molozları koymayalım. Bu hiç hoş olmayan bir görüntü yaratıyor, çevre kirliliği yaratıyor” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA