UZAKTAN EĞİTİME BİLE UZAK KALDI


Mersin’in Bozyazı İlçesi Dereköyü Mahallesi’nde yaşayan İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Vuslat Ünal ve mahalle sakinleri Enerjisa mağduru. Bozyazı hattından gelen elektrik yetersiz kaldığı için mahalledeki buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi elektronik eşyalar ya çalışmıyor, ya da yanıyor. Enerjisa’nın onaylayarak 2020 yatırım programına aldığı projeyi kabul eden yüklenici firma, daha sonra projeyi yapmayacağını duyurunca mahalle halkı mağdur oldu. Babasının aldığı tabletle uzaktan eğitime girmeye çalışan Vuslat Ünal ise, uzaktan eğitime giremediği için çaresiz durumda. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e seslenen Ünal, “Sayın Bakanım uzaktan eğitime bile uzağım. Lütfen elektriğimi ver” dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2020 Çarşamba 15:31

Adem GÜNEŞ

Mersin’in Bozyazı İlçesi Dereköyü Mahallesi’nde yaşayan İlköğretim 2. sınıf öğrencisi Vuslat Ünal ve mahalle sakinleri Enerjisa mağduru. Bozyazı hattından gelen elektrik yetersiz kaldığı için mahalledeki buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi elektronik eşyalar ya çalışmıyor, ya da yanıyor. Enerjisa’nın onaylayarak 2020 yatırım programına aldığı projeyi kabul eden yüklenici firma, daha sonra projeyi yapmayacağını duyurunca mahalle halkı mağdur durumda.

“SAYIN BAKANIM LÜTFEN ELEKTRİĞİMİ GERİ VER”

Babasının aldığı tabletle uzaktan eğitime girmeye çalışan Vuslat Ünal da, uzaktan eğitime giremediği için çaresiz durumda. Uzaktan eğitimin başladığı 31 Ağustos’tan bu yana bir türlü derslerine giremeyen  İlköğretim ikinci sınıf öğrencisi Vuslat Ünal bir türlü derslerine başlayamayınca;   “Enerji Bakanımız, buradaki elektriğimiz, yapılacaktı. Söylediler. Ama hala yapılamadı. Ben dersime giremiyorum.  Uzaktan eğitime Koronavirüs dolayısı ile burada yapıyorum. Ama elektrik olmadığı için giremiyorum.  “Sayın Bakanım burada uzaktan eğitime bile uzağım. Lütfen elektriğimizi verin”  diyerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e seslendi. 

“ELEKTRİĞİMİZ GÜLNAR’DAN VERİLSİN”

Mahalle sakinlerinden Aziz Ünal ise,  bu mağduriyetlerinin giderilmesi için, elektriklerinin daha yakında bulunan Gülnar hattından verilmesini talep etti. Talebi uygun bulan Enerjisa, projeyi 2020 yatırım programına aldı. Bir süre bekledikten sonra projenin akıbetini soran mahalle sakinleri, proje’nin hayata geçirilmeyeceğini öğrenince beyninden vurulmuşa döndüler. Elektriklerinin günlerce kesik olduğunu kaydeden Arif Ünal ise elektriklerini ancak Cimer’e yazdıktan sonra açtırabildiğini söyledi. Baştan sona yaşadıklarını anlatan Aziz Ünal; “Hattımız çok uzaktan geldiği için elektrik düşüklüğü var. Üç ev aynı anda elektriği açamıyoruz. Biz bunu Enerjisa’ya müracaatta bulunduk, projeye aldılar, yatırıma attık dediler ve attılar da. Geldiler yer tespitini yaptılar burada. Hattan evimiz 150 metre, diğer komşuların evi de 150’şer metre. Bize Mayısta dediler, sonra bayram önü dediler, sonra bayramın arkası dediler. Şu anda da 2021’e attık sizin projeyi dediler. Konuyu Ankara’ya bildirdiğimizde müdüre yanlış bilgi verdiler. Biz şu anda mağduruz. Enerji bakanını da ben aradım, bana şikayet hattına başvurmamı söylediler. Buradaki yetkililer ise, devletten malzeme alamadıklarını söylediler. Sayın bakanım lütfen size sesimizi duyurmak istiyoruz” diyerek Enerji Bakanına seslendi. Ünal, projenin keyfi yapılmadığını söyledi. Durumdan muzdarip olan mahalle sakinleri, Enerjisa’ya tepkilerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Sönmez’e alkışlayarak duyurmaya çalıştılar.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA