Tarım işçilerinin günlük yevmiyesi 100 TL oldu


Tarsus’ta Tarımda İşverenler ile Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği bir araya gelerek tarım işçilerinin günlük ücretleri konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre, 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arası günlük ücret her şey dahil kişi başı 100 TL, ağaç merdiven kullanan erkek, kadın ve taşıyıcıların yevmiyesi ile her türlü sebzenin toplanması ve taşınmasına ait çalıştırılacakların yevmiyesi de 100 TL olarak belirlendi. Anlaşmaya göre çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmayacak.

 

Tarih : 3 Şubat 2021 Çarşamba 13:44

Hüseyin KIRKGÖZ

Tarım İşverenleri ile İş Aracıları(Elci) adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği arasında tarımda çalışacakların işçilik ücretleri imzalanan sözleşmeyle karar altına alındı. Anlaşmaya göre, “İşçi ücreti iş bu sözleşmede belirtildiği üzere devletin her yıl Ocak ayında açıkladığı ve yürürlüğe giren asgari ücret oranında yılda bir defa olmak üzere 1 Ocak tarihinde aynı oranda olacak şekilde işçilerin ücreti hesaplanır. 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arası  günlük ücret her şey dahil kişi başı 100 TL olarak belirlenirken, ağaç merdiven kullanan erkek, kadın ve taşıyıcıların yevmiyesi ile her türlü sebzenin toplanması ve taşınmasına ait çalıştırılacakların yevmiyesi de 100 TLdir. Çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmaz” denildi.

 PIRASA ÇEKİCİSİ İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ GÜNLÜK 125 TL OLDU

Öte yandan pırasa çekicisi işçilerin ücretleri 1 Ocak ‘tan itibaren 125 lira olarak belirlenirken, her 10 kadın işçiye 1 pırasa çekicisi erkek işçi çalıştırılacağı, Elcilerin İŞKUR'a kayıt yaptırmaları zorunlu olduğu ve İŞKUR'a kayıt yaptırmayan Elcilerin bu sözleşme hükümlerinden yararlanamayacakları belirtildi. Belirlenen işçi ücretlerine mahsus çalışma saatleri 07:00 – 16:00 arası olduğu ve çalışma,  mola ve dinlenme saatlerinin öğleden önce 15 dk, öğle arası 60 dk, öğleden sonra 15 dakika olduğu açıklanırken, “İzleme ve denetleme komisyonu 12/07/2018 tarihinde Kaymakamlık Makamında düzenlenen sözleşme hükümlerince yapılacak olup, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe İŞKUR Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ve İşveren Temsilcisinden oluşacaktır. Mücbir sebep halleri kapsamında yürürlükte olan yasal yaptırımlardan Elciler sorumludur. İşveren hiçbir şekilde sorumlu değildir. Korona Virüsü salgını kapsamında yürürlükte olan, servis taşımacılığı doluluk oranı yüzde 50 yi aşmayacaktır” hükmüne yer verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA