Öncelik eğitim ve iş geliştirme olmalı


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya geldi. MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge’nin de eşlik ettiği görüşmede AB tarafından desteklenen, TOBB önderliğinde yürütülen, MTSO’nun da ortak olduğu “Mahir Eller” Projesi hakkında bilgi verildi.

 

Tarih : 18 Şubat 2021 Perşembe 14:44

Haber Merkezi

Görüşmede Türkiye’nin dünyanın en büyük mülteci nüfusunu ağırlayan ülkesi olduğunu vurgulayan Büyükelçi Meyer-Landrut, şunları söyledi:  “AB 6 milyar Avroluk Yatırım Fonu ile Türkiye’nin ağırladığı bu büyük nüfusa destek olmak istedi. Geçtiğimiz yılsonunda bütçe sözleşmeye bağlandı ve artık uygulama dönemindeyiz. Yardım programımızın öncelikleri arasında mültecilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması, sosyal yardım, sağlık ve eğitim yer alıyor.” En çok önem verdikleri konunun ise insanların geçimini sağlaması olduğunu vurgulayan Büyükelçi Meyer-Landrut, sosyo ekonomik projelere, geçim kaynağı sağlayacak projelere ağırlık verme taraftarı olduklarını söyledi. Bunun için eğitime öncelik verdiklerini belirten Meyer-Landrut, ardından mesleki eğitim, sertifikasyon ve iş piyasasına hazırlanma çalışmaları yürüttüklerini anlattı. Ancak tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin istihdam konusunda sıkıntı oluşturduğuna dikkat çeken Meyer-Landrut, Başkan Kızıltan’a “Bu noktada istihdama yönelik neyi daha iyi yapabiliriz ya da farklı yapmalıyız?” sorusunu yöneltti.

KIZILTAN: “TÜRK FİRMALARINA İŞLERİNİ GELİŞTİRMESİ ADINA DA DESTEK VERİLMELİ”

İş dünyasının gerçekçi düşündüğünü, personel seçiminde Türk, Suriyeli ya da Alman ayrımı yapmayacağını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, işe alımda önceliğin kalifikasyona verildiğini vurguladı. Bu nedenle eğitim ve mesleki yeterlilik projelerine önem verilmesini yerinde bulduğunu dile getiren Kızıltan, “Ancak önemli bir konu da şu ki, pandemi nedeniyle tüm dünyada istihdamda sıkıntı oluştu. Biz bir yandan mahir insanlar yetiştirirken bir yandan da onların iş alanlarını, iş bulabilecekleri yeni alanları da geliştirmeliyiz. Mevcut durumda Türkiye’nin belli bir sanayi ve ticaret kapasitesi var. Bu kapasite belli bir oranda insana istihdam sağlayabilir. Türkiye’deki firmalara da işlerini geliştirmesi adına destek verilebilir ki ihtiyaç duyulan personel kapasitesi artsın” diye konuştu.  Ardından Mersin’deki Suriyeli vatandaşlara yönelik istatistiki bilgiler aktaran Başkan Kızıltan, Mersin’de kayıtlı 222 bin 982 Suriyeli vatandaşın yaşadığını belirtip bu rakamın kent nüfusuna oranının yüzde 12 olduğunu söyledi. Mersin’in Suriye nüfusunun en yoğun olduğu 6’nıcı il olduğunu da kaydeden Kızıltan, bu nüfusun önemli bir bölümünü gençlerin oluşturduğunu bu nedenle verilen eğitimlerin ayrıca önemli olduğunu söyledi.  Görüşme Mahir Eller Projesi’nden faydalanan Türk ve Suriyeli yararlanıcıların görüşlerini aktarması sonrası karşılıklı hediye takdimiyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA