Çukurova yenilgiye alıştı: 73-91


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci haftasında, evinde Bellona Kayseri Basketbol’u konuk eden Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü rakibine 73-91 mağlup oldu.

 

Tarih : 22 Şubat 2021 Pazartesi 09:45

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20'nci haftasında, Bellona Kayseri Basketbol'u konuk etti. Maça Manolya Kurtulmuş, Melis Talay, Gökşen Fitik, İlayda Güner, Kristine Anigwe 5'lisi ile başlayan ev sahibi ekip, mücadeleyi 73-91 kaybetti. Bellona Kayseri Basketbol’un yeni transferlerinden Letonyalı Kitiya Laksa karşılaşmada rakip potaya 27 sayı bıraktı. Laksa’yı, 21 sayı ile Melis Gülcan, 14 sayı ile Kalani Brown, 12 sayı ile Glory Johnson ve 7 sayı ile Ayşegül Günay Aldağ takip etti.

KAYSERİ BOYALI ALANDA ETKİLİ OLDU

Deplasmanda önemli bir galibiyet alan Bellona Kayseri Basketbol, en fazla sayıyı boyalı alanda buldu. ÇBK Mersin Yenişehir Belediye ile deplasmanda oynayan ve karşılaşmayı 73-91 kazanan Bellona Kayseri Basketbol, boyalı alanda 40 sayı üretti. Karşılaşmada 29 top kaybı ile oynayan Kayseri ekibi, 11 ikinci şans sayısı bulurken, hızlı hücumda da 11 sayı buldu. Karşılaşmada rakibi ile arasındaki en yüksek sayı farkını 24’e kadar çıkarmayı başaran Bellona Kayseri Basketbol, maç içinde en büyük seriyi 12 sayı ile yakaladı.

MELİS GÜLCAN OYUNUNU 5 ASİSTLE SÜSLEDİ

Bellona Kayseri Basketbol’un tecrübeli oyuncusu Melis Gülcan, galibiyete 21 sayı ile katkıda bulunurken, takım arkadaşlarına 5 asist yaptı. Tecrübeli oyuncu rakip potaya 21 sayı bırakırken, takım arkadaşlarına da 5 asist yaptı. Coach Ayhan Avcı’nın en çok güvendiği isim olan Gülcan, parkede 36 dakika 46 saniye kaldı ve kendisine verilen şansı iyi değerlendirdi. Tecrübeli oyuncu 12 atış girişiminden 7’sinde potayı bulurken, üç sayı denemesinde başarılı olamadı. Gülcan, 2 faul yaparken, kendisine rakip takım oyuncuları tarafından 8 faul yapıldı. Maç içinde en fazla faul yapılan oyuncu Melis Gülcan oldu. Glory Bassey Johnson ise pota altında 10 ribaund aldı. Johnson rakip potaya da 12 sayı bırakarak galibiyette önemli rol oynadı. Galibiyeti yorumlayan Melis Gülcan, “ Kendi performansım adına benim için güzel bir maçtı kendi adıma iyi oynadığımı düşünüyorum takım olarak inanılmaz bir mücadele ortaya koyduk ve galibiyetle eve dönüyoruz. Bütün hafta bu maç için çalıştık sonucunda karşılığını almak tabi ki de bizim için sevindirici. Hem takım arkadaşlarımı hem de rakip takımı ortaya koydukları mücadele için tebrik ediyorum. Bu galibiyeti kayseri halkına armağan ediyorum" diye konuştu.

BELLONA SERİYE BAĞLADI

21 maçta 15 yenilgi alan Bellona Kayseri Basketbol takımı 6 kez de kazanan taraf oldu. Sarı-Kırmızılı takım sahasında oynadığı OGM Ormanspor, Samsun Canik Belediyespor, Beşiktaş, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Adana Basketbol ve ÇBK Mersin Yenişehir Belediyespor maçlarını kazandı. Bellona Kayseri Basketbol bu sezon bu galibiyetle ligdeki ilk deplasman galibiyetini almayı başardı. Bellona Kayseri Basketbol, 2021 yılındaki yeni yıldaki üçüncü galibiyetini aldı. Ligdeki puanını 27 yapan Sarı-Kırmızılılar 22.haftada evinde Birevim Elazığ İl Özel İdarespor konuk olacak.

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Osman Sinan İşgüder, Ahmet Kemal Digilli, Hande Öztürk

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ: Manolya Kurtulmuş 17, Melis Talay 7, Gökşen Fitik 12, İlayda Güner 10, Kristine Anigwe 22, Şevval Akalan 3, Fatmanur Karakaş 2, Yeliz Doğan, Berfin Demir, Elanur Menteş

BELLONA KAYSERİ BASKETBOL: Melis Gülcan 21, Ayşegül Aladağ 7, Maja Miljkovic 2, Kalani Brown 14, Glory Johnson 12, Sevgi Tonguç 2, Gülse Uğur 2,  Kitija Laksa 27, Esra Ural Topuz 4, Cansu Çolakoğlu, Fatma Dikmen, Zeynep Kalbisağde

1'İNCİ PERİYOT: 24-21

İLK YARI: 46-59

3'ÜNCÜ PERİYOT: 59-73

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA