Avokado, muza alternatif oldu


Muz üretiminin bölgede yaygınlaşmasından sonra Antalya, Manavgat ve Alanya, Gazipaşa da üretimi yaygınlaşan Avokado, Anamur’da da yaygın olarak ekilmeye başladı. Üreticiden kalitesine göre 4-5 TL arasında toptancıya ulaşan avokadolar, manavlarda tüketiciye 7 ile 10 lira arasında satılıyor. İlçede avokadonun muza alternatif oluğunu kaydeden Kadriye-Nihat Dönmez çifti, avokadonun Türkiye’de pazar açısından karlı bir meyve olduğunu söyledi.

 

Tarih : 22 Şubat 2021 Pazartesi 11:57

Mersin’in Anamur İlçesi’nde üreticiler, muza alternatif avokadoyu tercih etmeye başladı. Bakımının muzdan daha masrafsız ve gelirinin daha yüksek olduğunu kaydeden üreticiler, bu durumunda avokadonun kendileri için daha cazip olduğunu ifade ediyor. Anamur Çataloluk Mahallesi’nde yetiştirdiği avokado ağaçlarının bakımını yapan Kadriye-Nihat Dönmez çifti, ürünlerine Pazar bulmakta hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiriyorlar.

“PAZAR AÇISINDAN SORUN YOK”

Avokadonun muza alternatif oluğunu kaydeden 35 yaşındaki Kadriye dönmez, avokadonun muzdan sonra Türkiye’de, satışı güzel olan bir meyve olduğunu söyledi. Uğraştıktan sonra satışı her yere yapılabilen bir ürün olduğunu kaydeden Kadriye Dönmez; “Avokadolarımıza, ne ilaç veriyoruz, ne başka bir şey, sadece gübre. Doğal inek gübresi. Sonrada satışlarını yapıyoruz. Çok güzel satışları var. Her yerde herkes ekmeye başladı. Şu ana kadar yaklaşık 5 bin dönüm civarında ekimi yapılan avokadoların yüzde 10 oranında üretime geçtiği ve yıllık 60 milyon liralık bir gelir elde edildiği kaydedildi. Üreticiden kalitesine göre 4-5 TL arasında toptancıya ulaşan avokadolar, manavlarda tüketiciye 7 ile 10 lira arasında satılıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA