Çukurova Play-Off’u garantiledi


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci hafta erteleme maçında İzmit Belediyespor’a konuk olan temsilcimiz Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, rakibini 60-58 mağlup etti.

 

Tarih : 26 Şubat 2021 Cuma 13:06

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20'nci hafta erteleme maçında İzmit Belediyespor'a konuk oldu. Maça Manolya Kurtulmuş, Fatmanur Karakaş, Gökşen Fitik, Yeliz Doğan, Kristine Anigwe 5'i ile başlayan Mersin temsilcisi, soyunma odasına 19-25 önde gitti. İkinci yarıda etkin bir oyun ortaya koyan turuncu-lacivertliler, Gökşen'in son saniye turnikesi ile maçı 58-60 kazandı.

SALON: Şehit Polis Recep Topaloğlu

HAKEMLER: Semih Vural, Murat Zafer, Münevver Özemre

İZMİT BELEDİYESPOR: Gülşah Duman 4, Elif Emirtekin 2, Erica Wheeler 18, Milica Jovanovic 12, Clarissa Cristina 8, Miray Şahin 9, Egle Siksniute 5, İpek Garip, Aysu Keskin, İnci Güçlü, Defne Paylar, Zülal Özdemir

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ: Manolya Kurtulmuş 16, Fatmanur Karakaş 5, Gökşen Fitik 18, Yeliz Doğan 2, Kristine Anigwe 11, Şevval Akalan 2, İlayda Güner 6, Elanur Menteş, Berfin Demir,

1'İNCİ PERİYOT: 12-12

İLK YARI: 19-25

3'ÜNCÜ PERİYOT: 45-42

 

ÇUKUROVA ÇOK MUTLU

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü Başantrenörü Olcay Orak, 58-60 kazandıkları İzmit Belediyespor karşısında hak edilen bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, "Oyuncularımın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çok büyük bir mücadele gösterdiler" dedi. Maç sonu bir açıklama yapan Orak, müsabakayı değerlendirdi. Hava atışından itibaren maçı bırakmadıklarını dile getiren Orak, "İyi müdafaa ve hücum yaparak geri gelmesini bildik. Maçın sonunda da doğru oynayarak kazandık. Bizim için çok kıymetli bir galibiyet. Cristine'in son 6 buçuk dakikada sahada olmadığı, 5 Türk oyuncumuzla mücadele ettiğimiz bir maçtı. Oyuncularımın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Çok büyük bir mücadele gösterdiler" diye konuştu.

ZAFERİ GETİREN DİYALOG

Son saniye turnikesiyle takıma galibiyeti getiren Gökşen Fitik ise takım olarak çok iyi performans gösterdiklerini belirterek, "Tüm arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Herkes elinden gelenin fazlasını yaptı. Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu" ifadesini kullandı. Normal sürenin bitimine saniyeler kala alınan molada hocası ile diyaloğundan da söz eden Fitik, şunları kaydetti: "'Son saniyeye kadar kullanalım, kaçırsak bile uzatmaya gitsin' demiştim. Hocam da, 'Uzatmaya gitmeyecek, sen kullanacak ve atacaksın' demişti. Galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum."

ÇUKUROVA BASKETBOL'DA HEDEF, HATAY BELEDİYESPOR

 

MERSİN Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Başantrenörü Olcay Orak, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 22'nci haftasında deplasmanda oynayacakları Hatay Büyükşehir Belediyespor maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, İzmit maçında gösterdikleri performansı bu maçta da sahaya yansıtmaları halinde istedikleri sonucu alacaklarını söyledi. Ligin 20'nci hafta erteleme maçında dün deplasmanda İzmit Belediyespor'u son saniyelerde bulduğu basketle 58-60 yenen Mersin temsilcisi kente döndü. Pazar günü ligin 22'nci haftasında bu kez Hatay Büyükşehir Belediyespor deplasmanında parkeye çıkacak olan turuncu-lacivertliler, yarın sabah saatlerinde karayolu ile Hatay'a geçecek ve otelde maç saatini bekleyecek. Hatay'dan da galibiyetle dönmek istediklerini kaydeden Başantrenör Olcay Orak, "İzmit maçındaki savunma ve hücum performansını Hatay maçında da gösterebilirsek, sahadan mutlu ayrılabiliriz. Takımda moraller oldukça yüksek. Biz iyi oyunculardan kurulu genç bir ekibiz. Savaşmayı, mücadele etmeyi seviyoruz. Hatay maçında da kazanmak için savaşıp, bu haftayı da kazançlı kapatmak istiyoruz" dedi. İzmit maçının bitimine 1.1 saniye kala bulunan basketin ardından, rakip hücumunda topu bloklayıp olası bir sayının önüne geçerek takımının galibiyetine önemli katkı sunan Fatmanur Karakaş ise "İzmit maçı, oyun keyif aldığımız bir maçtı, iyi mücadele ettik. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Kazandığımız için çok mutluyuz. Play-off sıralaması için Hatay maçı dahil olmak üzere, önümüzdeki her maç çok önemli. Bu nedenle kazanmak istiyoruz. İnşallah güzel bir sonuçla döneceğiz. Mersin halkından bizi desteklemelerini istiyoruz" diye konuştu. Pazar günü Antakya Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak olan maç, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) resmi YouTube kanalından naklen yayınlanacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA