Tırların park alanı liman sahası içinde olmalı!


D-400 karayolundan limana doğru İsmet İnönü Bulvarı’na girildiğinde yolların yüksek tonajlı araçlardan dolayı çok bozuk olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Yani İsmet İnönü Bulvarı’nın şu kadar metre bölümünü sanki kira bedeli öder gibi tırlarını park etme hakkına sahip değillerdir. Bunu ilgili kurumların men etmesi lazım ama maalesef şu ana kadar bir yol alamadık. O tırların park alanı liman sahası içinde olmalıdır ama tabi para hırsı, kar hırsı bu kurumların gözünü bürüdüğü için hemen her metrekareyi dolar olarak gördükleri için orayı konteyner depolama alanı olarak kullanıyorlar ve senin caddeni yani evinin girişini, şehrin girişini, şehrin holünü tır park yeri olarak kullanıyorlar" dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2021 Çarşamba 11:50

Necdet TAŞ


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ağustos ayı olağan toplantısının 1. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mecliste konuşan Başkan Seçer, Mersin’in kent girişlerinin Mersin’e yaraşır olmadığını tekrarlayarak, “Kazanlı Kavşağı’ndan alın buraya kent merkezine kadar bunu getirebilirsiniz. Gerçekten bu bölgelerin görüntüsü 3. dünya ülkelerinde bir kent görüntüsü. Özellikle Kazanlı Kavşağı’nda liman bölgesine kadar İsmet İnönü Bulvarı girişine kadar yani D-400 karayolu üzerinde bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Orası Karayolları’nın yetki alanı. Karayolları’yla da görüşüldü. Biliyorsunuz orada refüjler, bordürler dökülüyor. Refüjlerin içi bakımsız, herhangi bir alt yapı yok. Görüntü son derece vahim ve kötü. Biz oraları biliyorsunuz Karayolları’ndan belediyeye bir protokolle yetki aldık. Oraları yapmak istiyoruz. Eğer Karayolları’nın orada bir tasarrufu yoksa bu konuda da resmi yazı bekliyoruz çünkü biz yaparız yarın yetki bizde diye bir sürü masraf ederiz milyonlarca lira masraf, sonra D-400 karayolunu genişletmek istiyoruz deyip refüjleri daraltırlarsa bütün para israf olur diye Karayolları’yla eş güdümlü götürmeye çalışıyoruz” dedi.


"MIP BİZİ OYALIYOR"


Seçer, D-400 karayolundan limana doğru İsmet İnönü Bulvarı’na girildiğinde yolların yüksek tonajlı araçlardan dolayı çok bozuk olduğuna dikkat çekerek, "O yolu istediğiniz kadar şehir standartlarına göre yapın oraya çok tonajlı limana araçlar giriyor. Ben buradan defaatle uyardım. Sol şeride bu tırlar park ediyor. Sol şeride park etmeleri 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 60’ncı maddesinin B bendinde geçen ‘sol şeritte park etmek yasak’ amir hükmünden yola çıkarak sorumlu kurumların görevini yapması gerektiği uyarısını yapmıştım. Bu konuyla ilgili kentin Sayın Valisi ile görüştüm. Bu konuya özel kendisini ziyaret ettim. Sayın Vali yardımcımızı görevlendirdiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekibi ile görüşmeler devam ediyor ama ben şunu görüyorum ki; bu iş bu şekilde bir sonuca varamayacak. Ben hala netice bekliyorum çünkü 2,5 yıl önce göreve geldiğimizde liman idaresi benden bir randevu talebinde bulunmuştu. Buyurdular geldiler; benden otobandan direk limana bir bağlantı yolu yapılması için katkı sunmamı istediler. Başta bir imar değişikliği ve koşulsuz şartsız kentin girişinin bu mezbelelikten kurtulması için ben evet cevabı vermiştim ve üzerime düşeni yapmıştım. Üzerinden 2 yıldan fazla süre geçti, bir arpa boyu yol alınamadı. Şimdi bu bir oyalama taktiği olarak görüyorum. Ben Sayın Valimizle yaptığım görüşmeden bir netice bekliyorum. Tekrar söylüyorum Mersin’de yatırım yapan firmalar Mersin’den bir şey almak haklarıdır, bir yatırım yapıyorlar ama Mersin’den hakkı olan şeyleri alma hakkına sahip değiller. Yani İsmet İnönü Bulvarı’nın şu kadar metre bölümünü sanki kira bedeli öder gibi tırlarını park etme hakkına sahip değillerdir. Bunu ilgili kurumların men etmesi lazım ama maalesef şu ana kadar bir yol alamadık. Meclisin huzurunda bir kez daha bu konuyu dile getirmek istedim. Sabırla bekliyorum, bir çözüm yolu bulunsun. O tırların park alanı liman sahası içinde olmalıdır ama tabi para hırsı, kar hırsı bu kurumların gözünü bürüdüğü için hemen her metrekareyi dolar olarak gördükleri için orayı konteyner depolama alanı olarak kullanıyorlar ve senin caddeni yani evinin girişini, şehrin girişini, şehrin holünü tır park yeri olarak kullanıyorlar. Buradan da Mersin halkının takdirine sunuyorum" şeklinde konuştu. 


MARATON HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR


Öte yandan Meclis Toplantısı’nda, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali için 250 bin liralık desteğin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 2021 Mali Yılı bütçesinden karşılanabilmesi ile ilgili konu oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’te ayrıca Mersin Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu, Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ve Uluslararası Mersin Maratonu organizasyonlarıyla ilgili, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’na protokol imzalamak üzere yetki verilmesi ile ilgili madde de oy birliğiyle kabul edildi. Seçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Mersin Soli Pompeipolis Yüzme Maratonu Mersin'de bir ilk olacak. Adnan Menderes Bulvarı, Kültür Park önünde sahil boyunca gerçekleştirilecek. Dünyada antik çağdan günümüze gelen eski 2 limandan biri olan Soli Pompeipolis Limanı’nda son bulacak. 17 Ekim 2021 tarihinde yapılmasını planlıyoruz. Bu maraton 8.5 kilometre parkuru ile ilk olarak ulusal düzeyde gerçekleştirilecek bir maraton. Önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde de umut ediyorum organize edeceğiz. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu en son 2018 yılında yapılan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu 28 Kasım 2021 tarihinde 21 kilometre Yarı Maraton ve 5 kilometre Halk Koşusu şeklinde olacak. Yine Uluslararası Mersin Maratonu 27 Mart 2022 tarihinde yapılması planlanan, daha önce pandemi dolayısıyla ertelenen etkinlikler bunlar. Maraton için tüm çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Maratonun kategorileri; 42 kilometre ile Tam Maraton ve 5 kilometre Halk Koşusu şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tabi ki bu etkinliklerin kentimizin olduğu kadar Türkiye'nin de tanıtımına önemli katkılar yapacağını düşünüyoruz ve inanıyoruz. Komisyonda çalışma yapan tüm arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA