Okullardaki temizlik sorunu çözülmeli!


Okullarda yaşanan öğretmen, güvenlik ve temizlik sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, "Okullar açılalı tam 2 hafta oldu. Hatta uyum haftasını da dahil edersek 3 hafta geride kaldı. Yetkililere göre Covid-19 salgını ile ilgili her türlü tedbir alındı ve yüz yüze eğitim gayet yolunda gidiyor. Gerçekten öyle mi acaba? Hizmetlisi olmayan, tek hizmetlinin koca binaları, eklentilerini, bahçelerini temizlemek zorunda kaldığı okullarımız var. Sınıflarını kendileri temizlemek zorunda kalan öğretmenlerimiz var. Okulu temizlemek için öğrenci velilerini çağıran idareler var" dedi.

 

Tarih : 18 Eylül 2021 Cumartesi 16:08

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, pandemi gölgesinde açılan okullarda, gerekli tedbirlerin halen alınmadığına dikkati çekti. Başkan Yaşar Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Okullar açılalı tam 2 hafta oldu. Hatta uyum haftasını da dahil edersek 3 hafta geride kaldı. Yetkililere göre Covid-19 salgını ile ilgili her türlü tedbir alındı ve yüz yüze eğitim gayet yolunda gidiyor. Gerçekten öyle mi acaba? Hizmetlisi olmayan, tek hizmetlinin koca binaları, eklentilerini, bahçelerini temizlemek zorunda kaldığı okullarımız var. Sınıflarını kendileri temizlemek zorunda kalan öğretmenlerimiz var. Okulu temizlemek için öğrenci velilerini çağıran idareler var. Hatta, okulu temizletmek için öğretmenlerden para toplayan müdürler var. Temizliğin en çok önem kazandığı şu salgın ortamında maalesef, okullarımız temizlik krizi yaşıyor” dedi.


"OKULLARDA GÜVENLİK PROBLEMİ DE VAR"


Okullarda güvenlik problemi olduğuna da dikkat çeken Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Peki güvenlik? O da yok. Talimatlara göre veliler okul bahçesine girmeyecek. Kim engel olacak? Bahçe kapısındaki kontrolü ve düzeni kim sağlayacak?Yüz yüze eğitime geçileceği çok önceden açıklanmış olmasına rağmen temizlik ve güvenlik personeli istihdamının bu kadar gecikmiş olması anlaşılır gibi değil. Başka bir sorun, öğretmen ihtiyacı. Hala öğretmeni olmayan sınıflarımız, boş geçen dersler var. Nedeni, ücretli öğretmen görevlendirmelerinin yapılmaması. Onun nedeni de güvenlik soruşturmalarının sonuçlanmaması. Peki bu başvurular erken alınsa, soruşturmalar hızla sonuçlandırılsa, okullar açılır açılmaz öğrenciler öğretmenlerle buluşsa olmaz mı? 30-40 kişilik sınıflarda 40 dakika süreyle ders yapılması ayrı bir sorun. 40 dakika boyunca sınıfta maskeyle durmak, ders anlatmak ayrı bir dert. Sınıf mevcutlarının düşürülmesi, ders sürelerinin azaltılması, öğle arasının kaldırılması elzemdir. Öğle aralarında yemek başlı başına bir sorun zaten. Velhasıl sorun çok. Sorunların bir an önce çözüme kavuşturulmasını, okullarımıza ivedilikle, yeterli sayıda temizlik ve güvenlik personelinin ve de ücretli öğretmenlerimizin görevlendirilmesini bekliyoruz." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA