Tarsus’ta seyreltilmiş sınıf yok!


Milli Eğitim Bakanlığı’nın tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduğunun altını çizen Eğitim-Sen MYK Üyesi Sinan Muşlu, “Yardımcı personelin atanmadığı, seyreltilmiş sınıfların ve ek dersliklerin hayata geçirilmediği, ek öğretmen ihtiyacının karşılanmadığı bir yerde sadece maske dağıtarak ve ardından ‘biz pandemi döneminde okulları açık tutmak için elimizden geleni yapıyoruz’ demenize kimseyi inandıramazsınız. Tarsus’ta hemen hemen hiçbir okulda seyreltilmiş sınıf yok. Yani 35’in altında sınıf mevcuduna rastlamadık. 35-40 aralığında sınıf mevcutları var. Pandemi koşullarında sınıf mevcutlarının 20 ila 25 arasında olması lazım” dedi.

 

Tarih : 1 Ekim 2021 Cuma 13:02


Hüseyin KIRKGÖZ


Eğitim-Sen MYK üyesi ve Genel Eğitim ve Yüksek Öğretim Sekreteri Sinan Muşlu, beraberinde Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, Tarsus Şube Sekreteri M. Ali Taze, Şube Mali Sekreteri Atilla Özkul ve Şube Hukuk Sekreteri Doğan Çalğan ile birlikt Tarsus'ta Kerim Çeliktaş ilkokulu,  Akbal, Tarsus Ortaokulu, İclal Ekenler Lisesi ve Umut Sami Şensoy Lisesinde örgütlenme çalışmaları  yaparak TİS sürecindeki kayıpları ve pandemide eğitim alanında yaşanan sıkıntıları konuştu. Daha sonra ise ilçe milli eğitim müdürlüğünü ziyaret ederek eğitimde yaşanan sıkıtıların tespitleri ve önerileri paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için sorumluluklarını yerine getirmek zorunda olduğunu aksi tutumda ısrar okulların kapanmasının zemininin oluşmasını beklemek anlamına geleceğini ifade eden Muşlu, "“Pandemi koşullarında, ‘okullarımızda sağlıklı ve temiz bir ortam var mı?’ noktasında biz Türkiye çapında saha çalışması gerçekleştiriyoruz, şubelerimizden bilgiler alıyoruz. Örneğin 20-24 Eylül haftasında Türkiye’nin 33 ilinde toplam bin 736 sınıf kapandı, karantinaya alındı. Bu ortalama 50 bin öğrenci demek. Türkiye’de 81 il olduğunu düşünürsek, aslında 100 bine yakın öğrencinin 14 gün boyunca eğitimden kopacağını düşünebiliriz” dedi.


 "TARSUS’TA HEMEN HEMEN HİÇBİR OKULDA SEYRELTİLMİŞ SINIF YOK"


Türkiye genelinde ortaya çıkan tablonun bir benzerinin Tarsus’ta da yaşandığını ifade eden Sinan Muşlu, “Tarsus’ta 6 okulu gezdik, ilçe Milli Eğitim Müdürüne de nezaket ziyaretinde bulunduk. Okullarda gördüğümüz tablo şu: Tarsus’ta hemen hemen hiçbir okulda seyreltilmiş sınıf yok. Yani 35’in altında sınıf mevcuduna rastlamadık. 35-40 aralığında sınıf mevcutları var. Pandemi koşullarında sınıf mevcutlarının 20 ila 25 arasında olması lazım. Seyreltilmiş sınıf durumu söz konusu değil. Aksine sınıf mevcutları çok fazla. Fakat en önemli eksiklik, yardımcı hizmet personeli dediğimiz, okullarda temizlik işlerini yürüten çalışan arkadaşlarımızın yeteri kadar olmamasıdır. İş-Kur üzerinden gerçekleşen bu görevlendirmelerde de sorunlar var. Eylül ayı itibariyle bazı yerlerde halen görevlendirmelerin yapılmadığını görüyoruz. Tarsus genelinde verilen yardımcı personel sayısı 66… 180 okulun olduğu Tarsus’ta sadece 66 yardımcı personel görevlendirmesi verilmiş. Kime, neye, nasıl yetecek? Okulların ihtiyaçlarına uygun şekilde, yeterli miktarda kadrolu personel görevlendirilmesi gerekir. Okullarda gerekli hijyen şartları yok, temizlik konusunda öğretmenler, öğrenciler ve hatta velilerin olaya müdahale olmak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu. 


 "EĞİTİM ALANI DOĞRU YÖNETİLMİYOR"


Türkiye’de Milli Eğitim alanının doğru yöneltilmediğini iddia eden  Muşlu, “Ek derslikler önemli bir ihtiyaçtır. Bu konuda bomboş duran kamu binaları ivedilikle kullanılabilir. Pandemi döneminde kapanan özel okul binaları var, Milli Eğitim onları kamulaştırabilir. Pandemi koşullarında niye halan köy okulları kapalı! Neden taşımalı eğitim var? 17 bin köy okulu kapalı, niye açmıyorsunuz? Bunun yanında 15 bin öğretmen atayacağız, dediler; atama tarihi 31 Ocak 2022! O 15 bini biran önce hemen atamalılar, yeni yıl başında da 60-65 bin atama yaparak, bu ek dersliklerle birlikte seyreltilmiş sınıflarda eğitimi sürdürmelidirler. KESK heyeti olarak, konu eğitimden açılmışken, kamuoyuyla henüz paylaşmadığımız Türkiye geneline ilişkin eğitimde birkaç veri paylaşmak isterim. Pandemide alınması gereken tedbirlerin alınmamasından kaynaklı olarak 20-24 Eylül arası bin 736 sınıf kapatılmış, 14 günlük karantinaya alınmıştır. Sadece bir haftanın verileridir ve sadece 33 ilden gelen verilerdir bunlar. Bu şu anlama geliyor ki; Tüm Türkiye’yi düşündüğümüzde ise bu verilerin birkaç katı olduğunu söyleyebiliriz. Ama sadece kapanan bu bin 736 sınıfı bile düşündüğümüzde" ifadelerini kullandı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA