Limon üreticisi zor durumda!


Narenciye üreticisinin sorunlarını meclis gündeminde dile getiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin’de limon, portakal ve diğer narenciye ürünleri üreticilerinin zor günler yaşadığının altını çizerek, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın çiftçilere destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 5 Kasım 2021 Cuma 11:16

“ACİL ÖNLEM ALINSIN”

Konuyla ilgili mecliste söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Geçtiğimiz yıllarda, özellikle narenciyeyle ilgili, Hükûmetimiz ton başına limon, portakal ve diğer çeşitlerde 70 dolar ile 100 dolar arasında DFİF desteği, ihracat desteği vermekteydi. Geçtiğimiz yıl limon fiyatları yüksek olduğundan dolayı ihracata kota getirildi. Çiftçilerimiz de "Devletimiz, milletimiz için biz bu fedakârlığa katlanırız." dediler ve ihracattaki kotaya uydular. Ama bu yıl piyasa gerçekten çok kötü. Mayer cinsi limon Erdemli' de tarlada, bahçede 50 kuruş. Dolayısıyla, çiftçilerimiz Tarım Bakanlığından ve Ticaret Bakanlığından ihracat desteğiyle ilgili acil bir girişim bekliyorlar. Aksi takdirde bölgemizdeki limon fidanları, portakal ağaçları heba olacak. Gerçekten çiftçi kaderiyle baş başa kalacak ve şu anda ağaçların bazı cinsleri hiç toplanmıyor, tarlada kalıyor ve çiftçiler ağaçları kökünden söküyor. Buna acil önlem alınmasını, ihracata mutlaka en az ton başı 100 dolar destek verilmesini talep ediyorum” dedi.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA