Yıldırım: "Mersin’de sanayide üretim artıyor"


Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Mersin sanayisinde üretim rakamlarının artış gösterdiğini belirterek, "Bunun en açık göstergesi ise son 10 yıllık rakamlara bakıldığında elektrik ve doğalgaz tüketim rakamlarındaki artış" dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2021 Cuma 12:19

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmanın yönetim kurulu üyesi Hasan Yıldırım, 2011-2021 yılları arasındaki elektrik tüketimi kıyaslandığında, son 10 yıllık süreçte yüzde 199 oranında artış olduğunun görüldüğüne işaret ederek, "2011-2021 yıllarında tüketilen doğalgaz tüketimi baz alındığında ise son 10 yıllık dönemde yüzde 52 oranında artış gösterdiği görülmektedir. Özellikle pandemi döneminde bu rakamların artarak devam ettiğini gözlemleyebiliriz. Bu Mersin sanayisinin hızla geliştiğinin açık bir göstergesidir. MTOSB sınırları içerisinde faaliyet gösteren firma sayısında da son 10 yıl içerisinde 85 firma artış göstermiş, bu firmaların birçoğu ise Türkiye çapındaki kurumsal firmalardan oluşmuştur. Bununla birlikte Tarsus’ta yapımı devam eden 2 yeni organize sanayi bölgesi var. Önümüzdeki yıllarda hizmete girecek olan yeni sanayi alanları ile birlikte Mersin sanayisinin büyüme hızının ivme kazanması bekleniyor. Artık iyice sıkışan Marmara Havzasının ülkemizdeki tek alternatif bölgesi Mersin’dir. Limanıyla, gelişmiş OSB sahalarıyla, karayolu hattıyla ve yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanmasının ardından havayolu ulaşımı ile bölgenin parlayan yıldızı Mersin’dir" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA