Mersin’de emniyet kemeri denetimi


’Bir Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası kapsamında Mersin’de, emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Mersin Valisi Ali İhsan Su durdurulan araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşarak, emniyet kemerinin önemini anlattı.

 

Tarih : 13 Kasım 2021 Cumartesi 14:05

Adnan Menderes Bulvarı Beşiktaş Meydanı önünde gerçekleştirilen uygulamada Vali Su'ya, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkçıoğlu ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek eşlik etti. Durduran araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşan Vali Su, emniyet kemerinin önemini anlattı. Vatandaşlara bilgilendirici broşürlerde dağıtan Su, çocuklara kırmızı düdük, kadınlara da pazar torbası hediye etti.

EMNİYET KEMERİ ÇOK ÖNEMLİ

Uygulamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Su, trafikte güvenli seyretmenin önemli olduğunu söyledi. Bu anlamda emniyet kemerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Su, "Yapılan istatistiklerde yaralamalı kazalarda emniyet kemeri kullanmak riski yüzde 60 oranında azaltıyor. Bu bakımdan bizde tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bu anlamda bir kampanya başlattık. İçişleri Bakanlığımızın önderliğinde başlayan bu kampanyayı bugün de uygulamalı olarak kontrol ettik. Bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Ben uygulamalarda vatandaşların emniyet kemerini taktığını görünce çok memnun oldum. Bu anlamda Mersinli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Emniyet kemeri takmak hayat kurtarır. İnşallah güvenle trafikte hareket etmek içinde bu konulara hassasiyet göstermemiz gerekiyor. İnşallah kazasız, trafikte güvenli yolcular diliyorum" dedi.

SİLİFKE’DE EMNİYET KEMERİNİN HAYATİ ÖNEMİ ANLATILDI

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında Silifke-Antalya yolu üzerinde bulunan polis uygulama noktasında, emniyet kemeri denetimi yapıldı. “Etkin, sürekli, yoğun” yapılan denetimlerle trafik kazası sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla emniyet kemeri ve çocuk bağlama sistemlerinin kullanımına yönelik ülke geneliyle birlikte Silifke’de eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Denetimlere Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Aşkın, Silifke Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Cahit Çalışır ve trafik ekipleri katıldı. Kaymakam Abdullah Aslaner, denetimler sırasında emniyet kemeri takılı olan sürücü ve yolculara teşekkür edip, çocuklara çeşitli hediyeler ve maske taktim etti. Trafikte emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası can kaybı riskini azalttığını belirten Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, yaptığı açıklamada, “Bu etkinliğin ana teması emniyet kemerine dikkat çekmek. Biz de bütün Türkiye’de olduğu gibi şu anda vatandaşlarımıza hem broşür ile hem de maske ile emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekiyoruz. Bu uygulamanın tüm Türkiye’de yararlı olacağına inanıyoruz. Bu uygulamalardan sonra emniyet kemerinin takılması sonucu herhangi bir kazada ölüm oranlarının düşeceğini ve etkinliğin başarılı olmasını diliyorum” dedi.

TRAFİK KAZALARINDA ÖLÜM RİSKİNİ YÜZDE 40 AZALTIYOR

“Bir Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında Mersin’in Mut ilçesinde de, emniyet kemeri denetimi yapıldı. Mut İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, durdurulan araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşarak, emniyet kemerinin önemini anlattı. Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen uygulamada Kaymakam Bingöl, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ahmet Kemal Balcı, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Kabakcılar eşlik etti. Durduran araçların şoförleri ve yolcularıyla tek tek konuşan Kaymakam Bingöl, emniyet kemerinin önemini anlattı. Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtan Bingöl, çocuklara ve araç içerinde bulunan yolculara maske ve çikolata dağıttı. Uygulamayla ilgili bilgi veren Kaymakam Bingöl, trafikte güvenli seyretmek için emniyet kemerinin önemine dikkat çekerek Bingöl, “Ağır yaralanmalı kazalarda yaralanma riskini yüzde altmış, ölüm riskini de yüzde kırk azaltıyor. İç işleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ projesiyle vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde seyahatlerini sağlamaları için emniyet kemerlerini takması gerekliliğini bir kez daha bugün hatırlatmış bulunuyoruz. Tüm Türkiye genelinde İçişleri Bakanımızın başlatmış olduğu bu uygulamayı yurdun her yerinde uygulamaya devam ediyoruz. İnşallah ilçemizde de emniyet kemeri takma bilincini arttırmak için elimizden gelen gayreti buradaki mesai arkadaşlarımızla, kolluk personelimizle olabildiğince tatbik etmeye çalışacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA