Eğitim Sempozyumuna ‘İçel Koleji’ damga vurdu


Eğitim Davos’u olarak adlandırılan Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nun 20’ncisi, Mersin’in eğitimdeki öncü kuruluşlarından İçel Koleji’nin de katılımıyla Antalya’nın Serik İlçesinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı 3 günlük sempozyumu değerlendiren İçel Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hüseyin Akbıyık, kurum olarak yeni hedeflerle eğitimde öncü rollerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

 

Tarih : 4 Şubat 2022 Cuma 14:36

Hüseyin KIRKGÖZ

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından her yıl düzenlenen 20.Geleneksel Antalya Eğitim Sempozyumu’na İçel Koleji yöneticileri de katıldı. 26-29 Ocak 2022 tarihlerinde Antalya’nın Serik ilçesindeki Kaya Palazzo Otel’de gerçekleştirilen sempozyumun ana teması ‘Eğitimin Dönüşümü’ olurken, Eğitimin Davos’u olarak adlandırılan Sempozyuma; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Yankı Yazgan, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Soner Yıldırım gibi birbirinden değerli akademisyenler konuşmacı olarak katıldı.

“SEMPOZYUM OLDUKÇA BAŞARILI GEÇTİ”

680 okuldan, bin 400'e yakın katılımcının katıldığı 3 günlük sempozyumu değerlendiren Türkiye Özel Okullar Derneği Mali Komisyon Başkanı ve İçel Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hüseyin Akbıyık,  “Sempozyum başarıyla tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’ in katılımıyla 27-29 Ocak 2022 tarihinde Antalya’da başarılı bir sempozyum gerçekleştirdik. Bakanlık eğitim bürokratları, TOBB ve İTO eğitim komitesi üyeleri, yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen, eğitim uzmanı, özel okul kurucu idarecisi ve öğretmenlerinden oluşan bin 400’ün üzerinde katılımcı “Eğitimin Dönüşümü“ konusunu konferanslarda ele aldı. Konferansta IB, AP, Abitur gibi uluslararası bazı programlar katılımcılara tanıtıldı. Ayrıca sektöre eğitim ve öğretim ile ilgili ürün ve hizmet sağlayan firmalar son gelişimlerini yansıtan ürün ve hizmetlerini katılımcılara sunma fırsatı da buldu” şeklinde konuştu.

 “EĞİTİMDEKİ ÖNCÜ ROLÜMÜZÜ OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sempozyumda; dünyayı etkileyen Covid-19 salgınının eğitim öğretime yaptığını olumsuz etkiye de değinildiğini ifade eden Akbıyık, “Kapalı kalan okullarımızda teknolojik olanaklar kullanılarak kaybın en aza indirildiği vurgulandı. Devam eden süreçte teknoloji temelli eğitimin yüz yüze eğitimi destekleyeceği, oluşabilecek yeni olağanüstü koşullarda teknoloji temelli uzaktan eğitim modellerinde geçmişte görülen aksaklıkların giderilmesi ve bu teknolojinin daha da geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Bu bağlamda da eğitim ve öğretimin yeniden anlamlandırılması ve tanımlanmasında büyük yarar olduğu ortaya konuldu. Yine sempozyumda gelişen ve değişen çağımızda eğitim, öğretim ve öğrenmenin sağlanmasında dünyadaki yeni gelişmelerin ve yeni eğitim yöntemlerinin takip edilmesi gerektiği; okulların asıl işlevlerinin toplum ve kültür merkezi haline gelmesi; uluslararası eğitim modelleriyle çelişmeyen özgün bir Türk eğitim sisteminin yaratılması, eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması, özel öğretim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin özlük hakları ve ücretlerinin iyileştirilmesinin gerekliliği vurgulandı. Biz de İçel Koleji olarak, özel okulların Türk eğitim sisteminde öncü ve önemli bir rolünün olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda kurum yeni hedeflerle eğitimdeki öncü rolümüzü sürdürmeye devam edeceğiz. İçel Koleji, Mersin’in ilk özel okulu olarak 62 yıllık eğitim tecrübesiyle ülkemizin geleceğine yön veren öğrencilerini Atatürk ilke ve devrimleri ışığında nitelikli ve çağdaş eğitim anlayışıyla yetiştiren, bilgi çağının gerekleri doğrultusunda hedefler koyan bir eğitim kurumudur. Çocuklarını bize emanet eden tüm velilerimize, her zaman iyi bir eğitim öğretim olanağı sunmanın büyük sorumluluğuyla bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

İÇEL KOLEJİ

İçel Kolej, Mustafa Paydak tarafından 1959 yılında kuruldu. İçel Koleji’nin ilk binası Mersin’in en eski mahallelerinden olan Camişerif Mahallesi 15. sk. No: 35 de ki iki katlı taş binadan oluşuyordu. İlk , Orta ve Lise bazında eğitim Öğretim yapılan okulun, 227’si erkek, 120’si kız toplam 347 Öğrencisi bulunmaktaydı. Bugün halen ayakta olan binada Uzun yıllar eğitim Öğretim yapıldı. Zaman içerisinde gerek Öğrenci sayısının artması gerekse şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için okul 1980’li yıllarda şehir merkezinin dışına taşındı.1959 yılından buyana birkaç kez el değiştiren İçel Koleji Hürriyet Mahallesi’nde ki yeni binasına taşınmasının ardından 1992 yılında, Kimya Öğretmeni Ahmet Yılmaz Kadayıfçı, Fizik Öğretmeni Ali Yaroğlu ve Matematik Öğretmeni Ömer Baykan tarafından devralındı. Bu gruba 2014 yılında 4. ortak olarak Avukat Abdullah Hüseyin Akbıyık katıldı. 2020 yılında ise gösterdiği başarılarıyla büyük güven kazanan Avukat Abdullah Hüseyin Akbıyık, İçel Koleji bayrağını diğer ortak eğitim önderlerimizden tamamen devraldı. Kurum Temsilciliğini Avukat Abdullah Hüseyin Akbıyık, İlkokul ve Ortaokul Müdürlüğü görevlerini Sunay Aslan, Lise Müdürlüğünü Adnan Alkan yapmaktadır. 2021 yılı itibariyle 62 yıldır eğitim sektöründe dimdik ayakta duran İçel Koleji, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, değişen dünya düzeninde yaşam seviyesini en üst seviyeye taşıyabilecek bireyler yetiştirme hedefindedir.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA