Anamur’da ‘Pankart’ gerilimi!


MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, ilçede bozuk olan yollara, sorumluluğun Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten pankartlar astırttı ancak pankartlar Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye araçları ile söküldü. Duruma tepki gösteren Başkan Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları bir türlü sonlandıramaması ve yağmurla birlikte yolların iyice kullanılamaz hale gelmesinin Anamurluları isyan ettirdiğini iddia etti. Duruma tepki gösteren CHP Anamur İlçe Başkanı Durmuş Deniz ise Kılınç’ın Valiliğin 5 ay sonra kazı izni verdiğini bildiği halde bu pankartları astırmasına anlam veremediğini söyledi.

 

Tarih : 5 Şubat 2022 Cumartesi 15:01

Necdet TAŞ

MHP’li Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, ilçede bozuk olan yollara, sorumluluğun Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu belirten pankartlar astırttı. Anamur Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve Çevre Yolu’ndaki sorunlardan dolayı vatandaşlardan yoğun şikayet gelmesi üzerine Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın pankart astırarak bu yollarda sorumluluğun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu hatırlattığı kaydedildi.

“HALK İSYAN EDİYOR”

Daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları bir türlü sonlandıramaması ve yağmurla birlikte yolların iyice kullanılamaz hale gelmesinin Anamurluları isyan ettirdiği öne sürerek, “Hem Anamurlu hemşehrilerimiz hem de bizler Mersin Büyükşehir Belediyesine ait yollardan şikayet almaktan yorulduk. Her gün onlarca vatandaşımız belediyemize başvurarak çalışma yapılan yollarla ilgili şikayetini bildiriyor. Her müracaata buranın Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söylüyoruz ancak vatandaşımız bizden çözüm üretmemizi bekliyor. Biz daha önce İlçe belediye meclisinde Büyükşehir Belediyesine ait olan ancak acilen yapılması gereken yolların Anamur Belediyesi tarafından yapılabilmesi için karar aldık. Bunu da Büyükşehir Belediyesine ilettik. Ancak kendileri bunu uygun görmediler, biz yaparız dediler. Fakat ne bizim yapmamıza müsaade ediyorlar ne de kendileri yapıyorlar. Mersin Büyükşehir Belediyesinin hem buradaki yetkililerine hem de Mersin’deki ilgililere defalarca bu yolu biran önce yapmaları konusunda uyarıda bulunduk. Ancak bir senedir somut bir adım göremedik. Bizde pankart asarak dikkatlerini çekmek istedik. Umarım pankartlı hatırlatmamız işe yarar ve yollar biran önce yapılarak vatandaşımızın mağduriyeti giderilir. Anamur Belediyesine bağlı ekipler tarafından asılan pankartlar bir saat içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye araçları ile söküldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir hizmeti hayata geçireceğinde kaplumbağa hızında ilerliyor. Ancak iş pankart sökmek olduğunda aynı belediyenin hızına yetişilmiyor. Bakın biz bu pankartları dün gece yarısı astık. Hiç bir görevini takip etmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi bizim ekibimizi takip ederek pankartları bir saat içerisinde sökmüş. Pankartı sökmelerini çok önemsemiyoruz ancak aynı hızı görevlerini yerine getirirken de görmek istiyoruz” dedi.

CHP’Lİ DENİZ: “SİZ GİDİN ELEKTRİK FATURALARINI ASIN”

CHP Anamur Başkanı Durmuş Deniz ise pankartlara tepki göstererek yolların hava şartlarından yapılamadığını iddia ederek, “Mersin Valiliği’nin yapılacak yollara kazı iznini beş ay sonra verdiği bildiği halde, bez afişlerin asılmasına bir anlam veremiyorum.  19 Mayıs Caddesi,  Hoca Ahmet Yesevi Bulvarı ve İskele Yolu, sıcak asfalt ve iyileştirme çalışmaları 20 Şubatta başlatılacak. Tüm yol yapım ekipleri 15 Şubatta Anamur’a gelerek çalışamaya başlayacak. Eğer Anamur caddelerine bir pankart asılacaksa, halkın elektrik faturalarındaki rakamlara gösterdiği tepkiler, pazardaki gıda madde fiyatlarına tepkilerini belirten afişlerin asılması daha önemlidir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA