Dünya çapında bir sağlık vadisi olacağız!


Diş Hastanesi’nin ve bulunduğu bölgenin, sağlık alanında çok önemli bir merkez haline geleceğinin altını çizen Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Üniversite Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi her geçen gün gelişim gösteriyor ve çevre illerden de hastanelerimize ciddi bir talep var. Hastanemize talep çok. İnsanlar artık Ankara’ya İstanbul’a gitmek yerine buraya geliyorlar. Kemik iliği, doku ve organ naklinde de ciddi başarılar elde ettik. Onkoloji Araştırma Grubu’nu kurduk. Gönüllü hocalarımız burada çalışıyor ve kendilerinin görüntüleme ile ilgili cihazlar noktasında bize çok önemli katkıları oluyor. Şu an dünyada mühendislik ve tıp alanları birlikte yürüyor” dedi.

 

Tarih : 10 Mart 2022 Perşembe 12:39

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Kanal 33’te canlı olarak yayınlanan ve Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu “30. Yılında Mersin Üniversitesi” programına konuk olarak katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen canlı yayında Rektör Çamsarı, göreve başladığı 2014 yılından itibaren üniversitede gerçekleşen proje, yatırım, akademik ve idari gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ONKOLOJİ HASTANESİ’NE ÇEVRE İLLERDEN HASTALAR GELİYOR

Canlı yayının gerçekleştiği alanda yapımı hızla devam eden Diş Hastanesi’nin ve bulunduğu bölgenin, sağlık alanında çok önemli bir merkez haline geleceğini ifade eden Rektör Çamsarı; Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hemşirelik Fakültelerinin bir araya gelmesiyle üniversitenin dünya çapında bir sağlık vadisine sahip olacağını söyledi. Üniversite Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi’nin her geçen gün gelişim gösterdiğini ve çevre illerden de hastanelerimize ciddi bir talep olduğunu belirten Prof. Dr. Çamsarı; “Hastanemize talep çok. İnsanlar artık Ankara’ya İstanbul’a gitmek yerine buraya geliyorlar. Kemik iliği, doku ve organ naklinde de ciddi başarılar elde ettik. Onkoloji Araştırma Grubu’nu kurduk. Gönüllü hocalarımız burada çalışıyor ve kendilerinin görüntüleme ile ilgili cihazlar noktasında bize çok önemli katkıları oluyor. Şu an dünyada mühendislik ve tıp alanları birlikte yürüyor” dedi.

“ARTIK BİR PROJE ÜNİVERSİTESİYİZ”

Görev süresinin sekizinci yılı olduğunu hatırlatan Rektör Çamsarı, fiziksel yapı olarak çok önemli çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve akademik başarıyı da daha da artırarak Üniversitede kaliteyi her anlamda üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Alt yapı ve inşaat anlamında Üniversitemize çok şey kattık. Özellikle Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın bizlere desteklerinin çok etkisi oldu. Eğitim ve Denizcilik Fakültesi yeni binaları, Akdeniz Kültür Merkezi, Onkoloji ve Diş Hastanesi gibi büyük eserleri Üniversitemize kazandırdık. Artık hedefimiz akademik kalite ve başarıyı artırmak. Çünkü en önemlisi bu” şeklinde konuştu. Mersin Üniversitesi’nin artık bir proje üniversitesi olduğunun altını çizen Rektör Çamsarı, “Bünyemizde çok güçlü proje ekipleri var. Bizden çıkan projeler genelde turizm ağırlıklı oluyor. Gelen proje istekleri ise belediye ve şehircilikle ilgili oluyor. Tüm belediyelerde danışman hocalarımız var. Başkanlarla uyumlu çalışıyoruz. Üniversitenin değerini bilen bir yapı Mersin’de var. Bizler, Mersin hakkında verilecek her karara, hocalarımızın da dahil olmasını istiyoruz. Bu, alınan kararların bilimsel olmasına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Gerçekleşen projelerden ciddi hibe destekleri aldıklarını da söyleyen Rektör Çamsarı, “Üniversitemizde proje çeşitliliği ile yurt içi ve yurt dışı kaynak çeşitliliğini arttırdık. Proje üretmeyen hocamız neredeyse yok. Dünyadaki savaş, iklim krizi, pandemi, göçmen krizi gibi sorunların da bitmesiyle daha büyük projeler gerçekleşecektir. AB fonlarından çok ciddi gelir sağladık ve bunların hepsini öğrencilerimize harcadık. Örneğin, gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla pandemi döneminde çevrim içi eğitimde bir sorun yaşamadık. Öğrencilerimiz ve mezunlarımızın aldığı başarıla Üniversitemiz için çok önemli etken. Özellikle yabancı uyruklu olan mezunlarımız hem Türkiye de hem de yurt dışında bizim elçilerimiz konumundalar. Şu an 80’e yakın ülkeden, yaklaşık 3000 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Onlarla irtibatı koparmamaya çalışıyoruz. Bu öğrencilerimize eğitim verirken de kalitemizden ödün vermiyoruz.  Yabancı uyruklu öğrencilerimiz sıkı bir eğitimden geçerek mezun oluyorlar” dedi.

“MERSİN ÜNİVERSİTESİ, MERSİN’İN EN ÖNEMLİ MARKALARINDAN BİRİSİ”

Akdeniz’in stratejik öneminin farkında olduklarını ifade eden Rektör Çamsarı, bu konuda üniversite olarak geri kalmamak için ciddi bir çalışma içerisinde oldukları belirterek, “Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Su Ürünleri Fakültesi bizler için önemli. Mersin Deniz Ticaret Odası’nın destekleriyle, Türkiye’de hiçbir üniversitede olmayan Denizcilik Fakültesi’ni üniversitemize kazandırıyoruz. Çok yakında inşaatı bitecek. Fakültemizdeki hocalarımız, stratejik ve çevre anlamında Akdeniz konulu projelere de başladılar. Akdeniz’in stratejik önemi çok arttı. Bundan geri kalmamak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu alanda çok önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. 7 Ocak 2022 tarihinde açılan ve Türkiye’de bir ilk olan “Gençlik Akademisi” hakkında da izleyicilere bilgi veren Çamsarı, “Projeyi Kalkınma Bakanlığı’na sunduk ve kabul edildik. 7-17 yaş arasını ilgilendiren; içerisinde kendi sinema salonu, laboratuvarları olan ilk ve ortaöğretim ile lise öğrencilerinin çok ilgisini çekeceğini düşündüğümüz ve öğrencilerimizin zevkle vakit geçirebildiği bir mekanı üniversitemize kazandırdık. İlimizdeki okullardan da burayı kullanmak için istekler gelmeye başladı. Onlarla da iş birliği yaparak bu imkanı, gençlerimize sunmak istiyoruz. Sadece üniversite öğrencilerine değil, alt yaştaki öğrencilerimize de hizmet vermeye başladık. Bu da diğer üniversitelerden bizi ayıran en önemli farklılıklardan birisi” şeklinde konuştu.

2 BİN 500 KİŞİLİK YURT İNŞAATI BAŞLADI

Mersin Üniversitesi’ni tercih edecek öğrencilere de mesaj veren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, “Mersin Üniversitesi; sistemiyle, hocalarıyla oturmuş bir üniversite. Sosyal imkanları çok fazla olan ve yaşaması da kolay olan bir şehirdeyiz. Sıralamalarda iyi bir konumdayız. Öğrencilerimiz kaliteli eğitimi, diğer illere kıyasla çok daha iyi yaşam koşulları içerisinde burada alabiliyor. Bu nedenle Mersin, üniversite eğitimi için çok güzel bir şehir. Aday öğrencilerimizin tercihlerinin Mersin Üniversitesi olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Mersin Üniversitesi yeni bir yurt inşaatının başladığının da müjdesini veren Prof. Dr. Çamsarı, “2 bin 500 kişilik yeni bir yurt inşaatımız da başladı. Toplam yurt kapasitemizi düşündüğümüzde, bu durum Mersin için fark yaratan bir şey. Birçok ilimizde toplam sayı olarak bizim kadar yurt imkanına sahip üniversite yok. Burayı tercih eden öğrencilerimiz ve hocalarımızın da bunu göz önünde bulunduracaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu. 30. yılında Mersin Üniversitesi’nin, Mersin’in en önemli markalarından birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, şehirdeki tüm kurum ve kuruluşların da destekleriyle MEÜ’yü çok daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, kendilerinin de birer eğitimci olarak bu hedef doğrultusunda çalıştıklarının altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA