Tarsus’ta okullara STK desteği


Mersin’in Tarsus ilçesinde Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen “Okul Hamileri Protokolü” törenle imzalandı. Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Ticaret Borsası’nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, okulları meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya getirerek, okulların eksikliklerinin giderilmesi ve karşılıklı yardımlaşmayı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 

Tarih : 6 Nisan 2022 Çarşamba 14:58

Neşet TORUN

Tarsus’ta Kaymakamlık ve Meslek Odaları Okul Müdürleriyle “Okul Hamileri Protokolü” İmzaladı. 30 okulu kapsayan ve ilk etapta Fahrettin Paşa ilk ve orta okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulu, Kasım Ekenler MTAL, Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu, Ömer-Ümmügülsüm Cıırık MTAL, Şehit Sabri Acem orta okulu, Cengiz Topel Anadolu lisesi ve Cumhuriyet ortaokulu müdürleriyle, Kaymakamı, milli eğitim müdürü ve oda başkanları protokolü imzaladı.

“AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK”

Törende konuşan Kaymakam Kadir Sertel Otcu, söz konusu projenin aslında Birlik ve Beraberlik Projesi olduğunun altını çizerek, “Biz Tarsus olarak güçlü bir ilçeyiz ve yapamayacağımız hiçbir şey , aşamayacağımız hiçbir engel yok. Ama zaman zaman bu tür projelerde desteğe ihtiyaç duyuluyor. Okullarımızın bir takım ihtiyaçları var. Devlet eliyle çok destek veriliyor ama bu tür proje etkinlikleriyle hem meslek odaları ya da sivil toplum kuruluşları, hem de okullarımız motive ediliyor, karşılıklı yardımlaşma ve ortak çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu tür etkinlikler sivil toplum kuruluşlarımızı mutlu eder, okullarımızı da motive eder. Çünkü bir tarafta yardım etmek isteyenler, bir yanda yardım bekleyenler birlikte beraber bir şeyler yapabilmenin tadına varırlar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

30 OKULDA UYGULANACAK

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, projenin tanıtımını yaparken, “Büyük ilçeler güven ve dönüşüm projesinin uygulanacağı 30 okulumuzun bugün Tarsus’ta bulunan sivil toplum kuruluşlarınca okul paydaşlarının akademik araştırma geliştirme ve sosyal kültürel etkinlik faaliyetlerinin desteklenmesi için hayata geçireceğimiz “Okul Hamileri Protokol İmza Töreni” çok güzel hizmet ve etkinliklere vesile olacaktır. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA