Yatırımları öz bütçeden yapıyorum!


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptıkları yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer; “Önceki yönetimin 300 milyon dolarlık borcunu da ödedim, şu anda yaptığım yatırımları da yenileme çalışmalarını da öz bütçeden yapıyorum. Yani iktidar belediyesi olsanız, 40 bakanlıktan size hibe gelir. Onu da almadan yapıyorum” dedi. Başkan Seçer, kent merkezini yeniden cazibe merkezi haline getirmek için kendi imkanlarıyla çabaladıklarını söyledi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 11:17

Neşet TORUN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Mayıs ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, 3 yıllık görev süresi boyunca İller Bankası’ndan kredi kullanamadan öz kaynaklarla hem eski yönetimin borcunu ödediklerini hem de yatırım yaptıklarını belirterek, “Biz yönetilmeyen bir belediyeyi yönetir duruma getirdik” dedi. Meclis’te kentle ilgili birçok konu gündeme geldi. Bir Meclis üyesinin Çeşmeli’deki altyapı çalışmalarıyla ilgili son durumu sorması üzerine bilgi veren Başkan Seçer, bölgenin kanalizasyonunu şu anda geçici olarak Kargıpınar Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağladıklarını söyledi. Çeşmeli’ye yapacakları paket atıksu arıtma tesisi projesi için ÇED’i beklediklerini vurgulayan Seçer, bölgede tahrip olan yollar için ise çalışmalara başladıklarını duyurdu.

“METRONUN ÇED RAPORUYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUNU YOK”

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara’nın Mersin Metrosu’nun ÇED raporunu gündeme getirmesi üzerine Başkan Seçer, “Metronun ÇED raporuyla ilgili herhangi bir sorunu yoktur. Bu finansman konusunun da ÇED ile en uzaktan bir alakası yoktur.  Buradan kamuoyuna sesleniyorum. Bu soru tamamen kamuoyunu yanıltma meselesidir. Daha önce söyledim. Sayın Cumhurbaşkanı’na gittim. Buradaki durumu kendisiyle görüştüm. Konuları arz ettim. Bakan Bey’le de görüştüm yakın zamanda. Bakan Bey’in yardımcısıyla da görüştüm. Bana finansman izni çıkarsa finansman kullanacağım. Şimdi inşaat devam ediyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını öz bütçe ile yaptığını da dile getiren Seçer, “Önceki yönetimin 300 milyon dolarlık borcunu da ödedim, şu anda yaptığım yatırımları da yenileme çalışmalarını da öz bütçeden yapıyorum. Yani iktidar belediyesi olsanız, 40 bakanlıktan size hibe gelir. Onu da almadan yapıyorum. Zaten daha önce kamuoyuna deklare ettim. Bu proje durmayacak. Az olacak çok olacak ama ben yapacağım. Ortada ÇED, med böyle bir hikâye yoktur. Kurumlar arasında yazışmalarda hatalı bazı değerlendirmeler olmuştur. Arkadaşlarımız da o konuları Devlet Demiryolları’yla görüşecektir. Biz, yasa, kanun, nizam neyse o ölçüde yapıyoruz ve vatandaşlarımızı da kandırmıyoruz. Yapabileceğimiz bir işi ‘yaparız’ diyoruz, yapmayacağımız bir işi de ‘yapmayız’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“PLAJLAR BENİM DEĞİL, PLAJLAR HALKIN”

Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen plajların 19 Mayıs’ta açılacağını ifade eden Başkan Seçer, “Peyderpey açılacak. Ben plajların güvenliğini sağlamakla sorumlu değilim. Plajlar benim değil, plajlar halkın. Dolayısıyla plajlar halkın demek, ilgili kurum, halk adına görev yapan kurum, kamu adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’dür. Ben Kızkalesi’ne, Susanoğlu’na, Yapraklıkoy’a, Kocahasanlı’ya bedel ödüyorum. Orada bana belirli bir alan tahsis edilmiş. O alanı ben korumakla zaten mükellefim. ‘Ama buraya şezlong atılmış.’ Kolluk güçleri var, gerekli tedbiri alacaklar. Benim alanımda şu anda şezlong yok. 19 Mayıs geldiği zaman benim alanıma şezlong konmuşsa onları kaldırırız, bir köşeye atarız, getiririz, vatandaşın kullandığı kendi Denizkızı şirketimizin şemsiyelerini ve şezlonglarını da oraya bırakırız” dedi. Bir kuruş borçlanmadan, kredi kullanmadan geçmiş dönemin borçlarını ödediklerini yineleyen Başkan Seçer, “2018'in Aralık ayında %31,5 faizle parayı ben mi kullandım? Siz o zaman çıkıp, biriniz söz alıp, ‘siz ne yapıyorsunuz, bu tefeci faizi’ diyemediniz mi? Şimdi dünyada, Türkiye'de kriz var. % 31,5 tefeci faizi var mı? Soruyorum, bunun cevabını versinler benden hesap sormak isteyenler. Benim söylediğim bundan ibaret. Anlattıklarımda bir yanlışlık varsa, onu düzeltin. 300 milyon dolar ödemedik mi? Bunu tekrar tekrar söylüyoruz. Mali İşler Daire Başkanlığı orada, hesaplar orada. Mart sonu itibariyle 107 milyon dolar borcumuz var demedik mi? Gidin bakın. Buradan vatandaşlar duysun. Ben bu şartlarda hizmet yapıyorum. Bu şartlarda Anamur’un İskele Mahallesi’ni yapıyorum. Tarsus’un Çamlıyayla yolunu yapıyorum, 4. Çevre Yolu’nu açıyorum, katlı kavşağı yapıyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA