Mut Karacaoğlan Kayısı Festivali renkli anlara sahne oldu


Mersin’in Mut ilçesinde 60’ıncısı düzenlenen ’Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’, başta kayısı yeme yarışması olmak üzere düzenlenen çeşitli etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde yöresel halk oyunları başta olmak üzere spor alanlarında halat çekmeden tekvandoya çeşitli etkinlikler yapıldı. Kayısı yeme yarışması ise renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Gönüllü olarak yarışan katılanlar önlerine konulan birer kilogram kayısıyı en önce bitirmek için mücadele verdi. Yaklaşık 10 dakikada içerisinde ilk önce önündeki kayısıyı bitiren para ödülü kazandı. Festivale katılan davetliler, dilek havuzuna kayısı dökerek bereket diledi.

 

Tarih : 4 Haziran 2022 Cumartesi 13:48

Neşet TORUN

Mersin'in Mut ilçesine belediye tarafından Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 60'ıncısı düzenlendi. Törene; MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KAYISI YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen festivale vatandaşları bando grubu müzikle davet etti. Çok sayıda vatandaşın izlediği şenlik Erdemli Belediyesi tarafından gönderilen Kadın Mehteran Takımı'nın sahneye çıkmasıyla başladı. Ardından yöresel halk oyunları başta olmak üzere spor alanlarında halat çekmeden tekvandoya çeşitli etkinlikler yapıldı. Kayısı yeme yarışması ise renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Gönüllü olarak yarışan katılanlar önlerine konulan birer kilogram kayısıyı en önce bitirmek için mücadele verdi. Yaklaşık 10 dakikada içerisinde ilk önce önündeki kayısıyı bitiren para ödülü kazandı. Şenliğin son bölümünde ise etkinliğe katılan davetliler, dilek havuzuna kayısı dökerek bereket diledi.

BAŞKAN SEÇER: “ÜRETİCİYE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Festivalin açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Hepimiz Mersin’de olmaktan, böyle güzide bir kentte yaşamaktan, Türkiye’de olmaktan, Türkiye’de doğmuş olmaktan, Türk olmaktan onur ve şeref duyuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’, ilimin peşinden gideceğiz ve ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yükselteceğiz. Hepimizin çabası bu yolda. 60. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne keyifle geldim. Farklı siyasi partilerden olmamız demokrasinin zenginliğidir. Bizim kültürümüzdür, hoşgörümüzdür. Birbirimize saygıyla bakmamızı gerektiren bir anlayıştır. Mut Belediye Başkanıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı farklı siyasi partilerde; ama bir çatı altında, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, al bayrağın altında ve Mustafa Kemal’in izinde beraber yürümesinden daha doğal bir şey olamaz. Onun için her zaman söylediğimizi söylüyoruz. Bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bunu da inadına yapacağız. Ülkemizi, bayrağımızı ve Atatürk’ümüzü seviyoruz. Bereketli bir coğrafyaya sahip Mut’ta, kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşlar çok çalışkan. Allah bereket versin. Mutlu hemşehrilerimiz bu sene de hasada başladı. İklimden dolayı verim kaybı var ama şükür ki piyasalarda bir talep var ve hem yurt içinde hem de yurt dışında şu anki fiyatlar, belki verimden dolayı kaybımızı telafi edecek noktalarda. İnşallah bütün sezonu hem kayısıda, hem erikte, hem de zeytinde bereketli olarak tamamlarız. Hükümetlerin hazırladıkları projeksiyonlarda mutlaka üreticiye, çiftçiye destek verme zorunluluğu var. Ülkemizde de mutlaka; beğeniriz, beğenmeyiz. Şimdi siyaset zamanı değil. Politika uygulanıyor. Doğrudur, yanlıştır. Ancak biz belediyeler olarak mevcut imkanlarımızı kullanarak, özellikle küçük aile işletmelerine ve kadın üreticilere pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz” dedi.

 

 

BAŞKAN ŞEKER: “SOFRALIK KAYISIDA YÜZDE 85'İNE HİTAP EDİYORUZ, TÜRKİYE'NİN”

 60'ıncı Mut Karacaoğlan Kültür ve Sanat Festivalini kutladıklarını hatırlatan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, “Tabi ki kayısı deyince akla gelen en büyük unsurlardan birisi Mut. Sofralık kayısıda yüzde 85'ine hitap ediyoruz, Türkiye'nin. Topraklarımız çok değerli, kayısıdan dolayı gelirimiz de çok iyi. Çiftçimiz tarımdan dolayı ilçemizde son derece mutlu. Tabi bizde hem Karacaoğlan, hem kayısı birleştirerekten 60.'sını kutladığımız güzel bir festival başlangıcı oldu bugün. Karacaoğlan bizim için çok önemli. Doğduğu yer mezarı da Mut'tadır. Karacaoğlan deyince akla aşk gelir, sevgi gelir, doğa gelir. Biz Karacaoğlan'ın adını herhangi bir festivalde, herhangi bir programda anabilip, onu okuyarak, yaşayarak, unutmayarak, unutturmayarak devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Mutlu olmanın mutluluğuyla Mutlu olmaktan gururluyum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA