Erdemli’de doğalgaz çalışması başladı


Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun uzun uğraşları sonucu ilçeye kazandırdığı doğalgaz hizmetiyle ilgili çalışmalar başladı. İlk olarak 4 mahalleye getirilecek doğalgaz için ilk kazma Alata Mahallesi Sincan Sokakta vuruldu. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tollu, “Erdemli’de kamuoyu araştırması yapsak doğalgaz ilk sırada yer alır. Şuanda 4 mahallemizde başlatıyoruz bu hizmeti ama inşallah 2023 kışına girmeden önce ilçe merkezindeki tüm mahallelerimiz doğalgazla tanışacak. En kısa zamanda da merkez dışındaki mahallelerimize de bu hizmeti götüreceğiz” dedi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2022 Perşembe 12:49

Necdet TAŞ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun uzun uğraşları sonucu ilçeye kazandırdığı doğalgaz hizmetiyle ilgili çalışmalar başladı. İlk olarak 4 mahalleye getirilecek doğalgaz için ilk kazma Alata Mahallesi Sincan Sokakta vuruldu. Konuyla ilgili konuşan Başkan Tollu, “Öncellikle çok mutluyuz. Erdemli ilçemizin çok önemli bir ihtiyacını gideriyoruz. Kente değer ve vizyon katan bir belediyeyiz. İlçe halkımızın özlemle beklediği bir güzelliği bugün halkımızla paylaşıyoruz. İlk olarak mahallemiz bu hizmetle tanışacak. Çok ciddi ve önemli bir ihtiyaçtı. İnsanlarımızın hayatını daha da kolaylaştıracak. Zaten belediyeler, insanların yaşam kalitelerini artırmak için vardır. Biz de bundan hareketle insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek için çabalıyoruz. İlçemize doğalgazın gelmesi hem ekonomik hem de sosyal yaşam bakımından artı bir değerdir. Erdemli’de kamuoyu araştırması yapsak doğalgaz ilk sırada yer alır. Şuanda 4 mahallemizde başlatıyoruz bu hizmeti ama inşallah 2023 kışına girmeden önce ilçe merkezindeki tüm mahallelerimiz doğalgazla tanışacak. En kısa zamanda da merkez dışındaki mahallelerimize de bu hizmeti götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“KÜLFETİN CİDDİ KISMINI BİZ YÜKLENDİK”

Projeyle ilgili maddi külfetin ciddi bir kısmını belediye olarak üstlendiklerini kaydeden Başkan Tollu, “Mesela belediyemizin yasadan kaynaklanan gelirleri vardı ve biz bu gelirlerin tamamından vazgeçtik. Konuyla alakalı meclisten karar alıp bu alacaklarımızdan vazgeçtik. Yine doğalgaz nedeniyle kazılar yapılacak ve vatandaşlarımızın bu kazılar nedeniyle mağdur edilmemesi için kazılardan hemen sonra asfaltı hızlı bir şekilde yapacağız. Bu konuda taahhütte bulunduk. Buradan da meclis üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu giderlerin tamamını belediye olarak biz üstlendik ki vatandaşlarımız doğalgaza daha ucuz bir şekilde ulaşabilsinler diye. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Mersin’in en hızlı gelişip büyüyen ilçesiyiz. Erdemli gelişmeye çok müsait bir yer. İklim şartlarımız uygun, ham maddeye ulaşım kolaylığımız var, ucuz işgücümüz var. Yine liman burnumuzun dibinde. Yıllık 500 bin ton civarında limon üretimimiz var. Yine domates üretiminde ciddi bir potansiyele sahibiz. Ekonominin önemli 3 sac ayağından olan Organize Sanayi Bölgesi yine ilçemize geliyor. Konuyla ilgili prosedürler bitmek üzere ve biz de kısa sürede yatırımcıları ilçemize davet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİNİN DON NÖBETİ SONA ERECEK

Doğalgazın ilçe halkına büyük kolaylık sağlayacağının altını çizen Başkan Tollu, “Doğalgazın gelmesinin ardından Organize Sanayi Bölgesi’nin de yapılmasıyla ilçemizin büyüklüğü inanın 5 katına çıkacak. Bu projeler ilçenin ekonomik geleceğini belirleyecek ve çok ciddi katkılar sunacaktır. Merkezi idare ile yerel iradenin gücünü birleştirdiğimiz de ne güzelliklerin ortaya çıktığını bugün burada göstermiş olduk. Çiftçilerimiz de doğalgazın gelmesini dört gözle bekliyor. Çünkü özellikle kış aylarında ülkeyi besleyecek miktarda sebze meyve üretimimiz oluyor. Örtüaltı sebze ve meyve üreticilerimiz de bu hizmetle çok büyük rahatlığa kavuşacak. Erdemli’den ülke ekonomisine çok ciddi katkı var. Ürettiğimiz ürünlerin çoğu ihraç ettiğimiz ürünler. Devletimize çok ciddi miktarda döviz kazandırdık. Bu bakımdan doğalgazın ilçemize gelmesi üreticiler açısından da bir milattır. Nereye gidersek gidelim herkes doğalgazı soruyor. Doğalgaz sayesinde üreticinin don nöbeti sona erecek. Bu işi süratle tüm ilçeye yayacağız” diye konuştu.

DUMAN: “KIŞ GELMEDEN 4 BİN 600 KONUTA DOĞALGAZ ULAŞTIRMIŞ OLACAĞIZ”

Aksagaz Mersin Bölge Müdürü Tufan Duman ise, “Belediyemizle birlikte işi daha da hızlandırdık. İlçedeki çalışmamıza Alata Mahallesi’ndeki Sincan Sokakta başlatıyoruz. Alata Mahallemizde 5 bin metreküp saat kapasiteli bir bölge dağıtım istasyonu kurulumu tamamlandıktan sonra istasyonlarımızın devreye alınmasıyla beraber yılsonuna kadar yaklaşık 24 kilometre şebeke döşemiş olacağız. Kış dönemi gelmeden önce Erdemli’de en az 4 bin 600 konuta doğalgazı ulaştırmış olacağız. Şuanda Erdemli Belediyesi’nde bir Doğalgaz Masamız var. Orada vatandaşı bilgilendirmek için bir mühendisimiz sürekli olacak. Ön talep başvurularını almaya başladık. Erdemlililer bu masadan gerekli bilgileri alıp, ön talep başvurusunda bulunabilirler. Tesisat dönüşümü noktası ise önemli bir nokta çünkü vatandaşlarımızın doğalgaz geçiş süresinde hizmet alacakları sertifikalı firmalar mutlaka mevzuat tarafından yetki almış firmalar olmalı. Yetkisiz firmalar ve yetkisiz ustalar tarafından abone olunmadan yapılacak doğalgaz tesisatları vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olur ve yapılan hizmetin de zayi olmasına sebep olacaktır. Yatırım çalışmalarımızı ön talep başvurusuna göre yapıyoruz. Gerek belediyedeki yetkilimize gerekse de ilgili mahalle muhtarlarımıza talep bulunulması durumunda süreç daha da hızlanmış olur” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA