Bizim yolumuzu kim yapacak?


Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Tekeli, Gözce, Gözsüzce, Karadere, Pembecik, Halifeler, Bahçekoyağı ve Tekmen Mahalleleri sakinler, Gülnar ve Mut’a gitmek için kullandığı Kurukonak yolunun yapılmamasından dertli. 7 yıldır 2 bin 400 metrelik yolun yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarından yakınan mahalle sakinleri ‘Siyasi kavgaya’ kurban gittiklerini ifade ediyor. Yolun Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen Büyükşehir’in yol yapımını üstlenmeyip topu Gülnar Belediyesi ile diğer kurumlara attığını öne süren Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, “Bu yolu 12 bin nüfuslu 7 mahalle kullanıyor. Toplam 2400 metrelik yol. Eğer yolu yapmazlarsa biz kendimiz yapacağız” dedi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 15:40

Necdet TAŞ

Mersin’in Bozyazı ilçesine bağlı Tekeli, Gözce, Gözsüzce, Karadere, Pembecik, Halifeler, Bahçekoyağı ve Tekmen Mahalleleri sakinler, Gülnar ve Mut’a gitmek için kullandığı Kurukonak yolunun yapılmamasından dertli. 7 yıldır 2 bin 400 metrelik yolun yapılması için çalmadık kapı bırakmadıklarından yakınan mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ‘Siyasi kavgaya’ kurban gittiklerini ifade ediyor.

BAŞKAN SEÇER: “BİZ BU YOLA MÜDAHALE EDEMEYİZ”

Hafta sonu Bozyazı İlçesi’ne geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, burada ilk olarak Gözce Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gerçekleşen kahvehane toplantısında vatandaşlarla sohbet eden ve hem vatandaşların hem de muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Seçer, özellikle içme suyu ve yol gibi konulardaki sorulara yanıt verdi. Büyükşehir’in ve diğer kurumların görev ve yetkilerinin yasalarla belirlendiğine vurgu yapan Başkan Seçer, özellikle yol konusunda vatandaşın mağdur edildiğini belirterek, “15 metrenin üzerindeki cadde ve bulvarlar ile grup yolları, Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Bunun dışındakiler ya ilçe belediyesinin, ya Karayolları’nın, ya Orman İdaresi’nin ya da DSİ’nin sorumluluğundadır. Onun için, bu kurumların sorumluluğunda olan yollara biz müdahale edemeyiz. Fakat, biz yine de, başka bir kurumun yapması gereken ve aciliyet gereken bu yollarda da istisnai çalışmalar yapıyoruz. Aslında benim görevim değil. Sadece vatandaşın mağduriyetini gidermek için yapıyorum. Ancak bana ait olmayan her yolu da, sorumlusu olan kurum yapmıyor diye girip yapamayız. Biz de bütçemizi ona göre yapıyoruz” dedi. Her Başkan’ın bir yönetim anlayışı olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Her Başkan’ın bir yönetim anlayışı var. Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları belli. Ben kaynaklarımın sınırlı olduğunu biliyorum ve ona göre kullanıyorum. Benim için önemli olan şey, Büyükşehir Belediyesi olarak kendi görev alanımda yıl içinde programa aldığım yerleri yapıyor muyum, yapmıyor muyum? Benim bürokratım size, ‘Bu grup yolu bizim yol ağımızda. 2021 ya da 2022 programına aldık’ dediyse ve yapmadıysak bana söyleyin” diye konuştu.

MUHTAR AKSOY: “YOLUMUZU KENDİMİZ YAPARIZ”

Yolun yapım sorumluluğunun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunun altını çizen Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, “7 Yıldır söz verilmesine rağmen yolumuz yapılmıyor. Burhanettin Kocamaz döneminde altyapısı yapıldı ama öyle bırakıldı. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer geldi ve bu yolu yapacağına dair bize söz verdi. 4 yıldır bizi oyalıyorlar. Topu topu 2400 metrelik bir yol. 12 bin nüfusu olan 7 mahalle olarak bu yolu kullanıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanım sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz ziyareti için ayrıca meşhur Kurukonak yolumuzun yapılmayacağını yolun Gülnar ilçe belediyesine bağlı olduğunu yarı orman bölgeye ait olduğunu açıkladı Tekeli Mahallesi, Gözce Mahallesi, Gözsüzce Mahallesi, Karadere Mahallesi, Pembecik Mahallesi, Halifeler, Lenger Mahallesi, Bahçekoyağı Mahallesi, Tekmen Mahallesi ve Bozyazı’ya bağlı belirli mahalleler bu meşhur Kurukonak yolunu kullanmakta olan mahallelerimiz sayın başkanım Vahap Seçer Büyükşehir’e ait olmadığını söyledi. Allah razı olsun en azından yol hevesimiz kalmadı tüm muhtar arkadaşlarla ortak kararımız bu yolu kim dökerse ödünç oy vereceğiz saygılarımızla selamlıyoruz halkımız müsterih olsun beton döküp yine dökeceğiz. Ne fark edecekti kimin döktüğü topu topuna 2400 metre lazım olan onca halka hizmet her şeye kin nefret ne? Bu kadar siyaset her şeye siyaset bu kadar karşı düşmanlık yapılsa da zevki huzuru mu kaldı Allah aşkına özel seralara yol parke döşeniyor insanlar aptal mı herkes her şeyi görüyor önemli olan vicdandı karşılığı gelir sensin insan oğlu sen benim halkım görür. Bu yolun ilçe belediye ile uzaktan yakından alakası yok burası birçok mahallenin ortak kullanımında olan grup yoludur köy hizmetleri zamanında açılmış özel idare stabilize yapmış büyükşehir belediye sanat yapısını ve büzlerini döşenmiş şimdi başkan bizim yol ağımızda yok diyor takdir söz sahiplerinindir” ifadelerini kullandı.

MUHTAR DOĞAN: “O YOL İLÇE BELEDİYELERİNE AİT OLAMAZ”

Pembecik Muhtar'ı Ahmet Doğan ise, “Vahap Seçer başkanımıza Gözce-Pembecik arası yapılan asfalt için çok teşekkür ederiz. Kurukonak yolu içinde üzülerek bizleri geçiştirdiğini görmüş oluyoruz. O yol iki ilçeyi 9 mahalleyi birbirine bağlayan herkesin yoğun olarak kullandığı bir yol. Ve büyük çoğunluğu Pembecik sınırlarında kalıyor, bir kısmı da Taşoluk ve Halifelerde. Yasaya göre zaten iki mahalleyi birbirine bağlayan yol Büyükşehir e ait der ama burası daha da ileri iki ilçenin 9 mahallesini birbirine bağlamaktadır. Ya başkanımız yanlış bilgilendiriliyor, ya da bir çomakcı var. Kesinlikle ilçe belediyelere ait olamaz, kalamaz. Bu yol özel idare tarafından açılan Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki dönem sanat yapıları ve stabilizesi yapılan basbayağı Vahap Seçer başkanımızın sorumluluğunda bir yoldur” dedi. Mustafa Tıraş isimli vatandaş ise, “Büyük şehir kanunu elzem ve acil bir şekilde düzenlenmeli. Vatandaşı mağdur eden kanun kanun değildir. Görev yetki alanları sıkıntısı vatandaşı mağdur ediyor. Siyaseten ters düşen belediyeler bir birlerine yaptırım uyguluyor. Çözüm. Çok basit. Büyük şehir belediye başkan adayı ilçelerde kimle çalışacağını seçim den önce belirlemeli tek seçim yapılmalı ilçe de ki yetkili kişi ilçesinin bütün belediye işlerinden sorumlu olmalı. Değil ki bu ve buna benzer sorunlar bitmez” dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA