Milli Zaferin 100. Yılı Anamur’da coşkuyla kutlandı


30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Mersin’in Anamur ilçesinde de coşkulu şekilde kutlandı.

 

Tarih : 30 Ağustos 2022 Salı 13:06

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Kaymakam Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı. Törende, Atatürk Anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunduğu törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Selahattin Onur yaptı.

“EMPERYALİSTLERİN OYUNUNU BOZDUK”

30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü coşkuyla kutlamanın onurunu ve haklı gururunu yaşadığımızı ifade eden Binbaşı Selahattin Onur; “Yedi düvele karşı kazanılan Çanakkale Zaferinde, Türk milletinin vatan sevdasından, hiçbir gücün üstün olmadığını gören büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Mondoros ve Sevr’e dayanarak yurdun dört bir tarafına saldıran işgalcilere karşı, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık kıvılcımını ateşlemiş, Milli Kurtuluş mücadelemizi başlatmıştır. 30 Ağustos, Milli Kurtuluş Savaşı’mızı taçlandıran bir zafer. Türk Milletini Kutsal Anadolu topraklarından kazıyıp atmak gayesi ile her türlü kirli oyunu sahneleyen şer güçlere, Türk’ün azap verici tokadı, 30 Ağustosta, Dumlupınar’da, elde edilen muazzam zafer ile atılmıştır. Bu zaferle planlanan tüm senaryolar Kocatepe de yırtıldı. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 100. Yıldönümünde, herkes bilmelidir ki; taksim edilecek vatan toprağımız, bölünecek milletimiz, çizilecek sınırımız, parçalanacak devletimiz asla olmamıştır, olmayacaktır. Bunun hilafına atılacak her adım, yapılacak her eylem, bu kutlu milletin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin yüreğinden fışkıran vatan ve bayrak sevdasına çarparak yok olacaktır” ifadelerini kullandı.

KILINÇ: “AĞUSTOS AYI ZAFER AYIDIR”

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise, Ağustos ayının Türk tarihi açısından zaferler ayı olduğunu hatırlatarak, “Sultan Alparslan öncülüğünde Malazgirt Zaferi ile kapılarını araladığımız Anadolu'nun bir Türk Yurdu olduğunu bin yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bütün dünyaya ilan ettik. Özgürlüğü ve bağımsızlığı kendilerine değişmez prensip olarak ilke edinen atalarımız ne zaman yaşadıkları coğrafya da bir sıkıntı ile karşılaşsalar kendi içlerinden bir lider çıkartmayı ve o liderin arkasına düşerek canları pahasına da olsa bağımsızlıklarını korumayı ve tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te, emperyalist güçler tarafından tarih sayfalarından tamamen silinmesi amaçlanan Türk toplumu ile omuz omuza vererek Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuş ve tarihin akışını, atalarımızdan aldığı ilhamla değiştirmiştir.  Anadolu bin yıldır Türklerin yurdudur ve bin yıllar boyunca da Türk yurdu olmaya devam edecektir.  Başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden onbeşliklerimizi, çocuğunun üzerindeki battaniyeyi silahlara sarıp cepheden cepheye koşan kadınlarımızı, hem cephede hem cephe gerisinde her türlü fedakarlıktan kaçınmayan bu kahraman milletin tüm fertlerini rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. Tören, Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri Gaye Bekar ve Eren Yıldırım’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili okudukları şiirlerle sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA