Anamur’da Hüseyin Gümüş Parkı törenle açıldı


Anamur’un sevilen ve sayılan siması Hüseyin Gümüş’ün adı, mahallesine yapılan Hüseyin Gümüş Parkında yaşatılacak. Seçim öncesinde aileye Bahçelievler Mahallesinde Köylü Ozan Hüseyin Gümüş’ün adını verecekleri bir park yapılacağının sözünü veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, o parkı yaptı ve adına da Köylü Ozan’ın ismini verdi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2022 Salı 13:12

Anamur’un sevilen ve sayılan siması Hüseyin Gümüş’ün adı, mahallesine yapılan Hüseyin Gümüş Parkında yaşatılacak. Seçim öncesinde aileye Bahçelievler Mahallesinde Köylü Ozan Hüseyin Gümüş’ün adını verecekleri bir park yapılacağının sözünü veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, o parkı yaptı ve adına da Köylü Ozan’ın ismini verdi. Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Cumhuriyet Başsavcısı Macit Dede, Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Gümüş’ün ailesi ve çevresi, mahalle sakinleri ve siyasi parti başkanları katıldı.

47 YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDI

Açılış programı, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Parkı aceleye getirmediklerini ve bütün meclis üyelerinin oy birliği ile resmiyete kavuşturduklarını kaydeden Başkan Kılınç, “Köylü Ozanımız Hüseyin Gümüş, vatanını milletini seven, Turan aşkı ile yaşayan ülkücü bir kardeşimizdir. Yaşadığı 47 yıla bu anlamda birçok şey sığdırdı. Bu anlamda Hüseyin Gümüş’ü saygı ve minnetle anıyor, bu parkın hem kıymetli ailesine hem Mahallemize, hem de Anamur halkına hayırlı olmasını diliyorum. Gümüş, Taş ve Aydın aileleri adına konuşan Köylü Ozan’ın yeğeni Avukat Abdul Kadir Gümüş’te, Amcası Hüseyin Gümüş’ün maddi olarak değil ama manevi olarak, milliyetçilik ve İslam Ahlakını düstur edinen büyük bir miras bıraktığını ve bu mirasın hem kendilerine, hem çocuklarına hem de gelecekteki torunlarına yeteceğini söyledi. Amcası Hüseyin Gümüş’ün hayatından kesitler aktaran Abdulkadir Gümüş, hem şahsı hem ailesi hem de mahallesi adına bu parkı kazandıran Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a, Başkan Yardımcıları Türkan Kasapoğlu, Ahmet Çetin, Mahmut Kara’ya ve parkın yapımında emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkür etti. Anamur kültür Müdürü  Mehmet Hanifi Yurdagül ve Köylü Ozan’ın kardeşi Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Hüseyin Gümüş’ün şiirlerini okudular. Bahçelievler Mahalle Muhtarı İbrahim Gümüş’te, böyle bir parkı inşaa ederek mahallesine kazandıran ve adına abisinin adını veren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a kendi yazdığı bir şiirle teşekkür etti. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA