Tarsus’ta 30 Ağustos coşkusu


Mersin’in Tarsus ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mühimmat Astsubay Çavuş Ali Cengiz, 30 Ağustos Zaferi’nin, Türk Ordusu’nun kazandığı en önemli zaferlerden birisi olduğunu söyledi.

 

Tarih : 30 Ağustos 2022 Salı 15:23

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.  30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümü nedeni ile Tarsus Kaymakamlığı tarafından tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Jandarma Komutanı Mehmet Güler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müftü Ali Can, Tarsus Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet İnce ve diğer ilçe protokolü, muharip ve gaziler, kuvayi milliye derneği, şehit aileleri ve gaziler ile yakınları, siyasi partilerin ilçe başkanları, meslek odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“TÜRK ORDUSUNUN KAZANDIĞU EN ÖNEMLİ ZAFER”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mühimmat astsubay çavuş Ali Cengiz yaptı. Mersin Tarsus Şehitliği'ndeki törende kur'an-ı Kerim okundu ve şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılıp, dua edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Kaymakam Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mühimmat astsubay çavuş Ali Cengiz yaptı. 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Ordusu'nun kazandığı en önemli zaferlerden birisi olduğunu hatırlatan Cengiz, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden büyük zaferin 100. yılını ulusça kutlamanın gurur ve heyecanın yaşıyoruz. Asil Türk Milleti kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 100 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle, yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta ulu önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizin rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Öğrenciler ile muharip ve gazilerin şiir okumalarının ardından, Halk Eğitim Merkezi folklor gösterileri sundu. Törenin ardından Kaymakam Otcu ve protokol, kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA