Hodri Meydan!


Çamlıbel’e yapmayı planladıkları ‘Su Sporları Merkezi Projesi’ ile ilgili konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Buraya sporcular gelecek, bu sporcuların yeme içme yerleri olacak. Burada yapacağımız projede kafa karıştıracak hamlelerle buralara AVM yapacağımızı söylüyorlar. Öyle bir şey yok, hodri meydan diyorum. Yarın gidelim Çamlıbel esnafının yanına gidelim Vahap bey ve ben sadece ikimiz. Çamlıbel esnafıyla, oranın insanıyla görüşelim. Bu insanlar projeyi istemiyorsa biz bu projeden vazgeçelim. Israrla söylememe rağmen bir cevap alamadık. İlçeye hizmet yapmamızı istemiyorlar. Yaptığımız hizmetlerin bunların önüne geçtiklerinin korkusunu yaşıyorlar. Oradaki insanlarla gidin görüşün, orada bütün herkes bu projeyi bekliyor” dedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2022 Perşembe 10:41

Necdet TAŞ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kanal33 ekranlarında Fatih Alkar’ın sunduğu Gündemin Nabzı programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Gültak canlı yayında ilçeye dair kazandırdıkları ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gültak canlı yayında bir müjde vererek Çay Mahallesi TOKİ konutlarının kuralarının çekileceğini söyledi.

“KEŞKE MECLİSE GELSELERDİ”

Karacailyas Stadyumunun içerisinde yapılan yayında konuşan Gültak, geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen borçlanma yetkisiyle ilgili spekülasyonlarla ilgili de konuştu. HDP’li meclis üyelerinin ellerinin gözaltına alınmasıyla ilgili konuşan Gültak, “Muhaliflerin işi zor. Bir malzeme bulmak zorundalar ve o malzeme üzerinden bize yüklenmek zorundalar. Büyükşehir belediye başkanının yüzüne bakarak söyledim. Siz Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorsunuz dedi. Bakın Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Yargısıyla, emniyetiyle, askeriyle büyük bir devlettir. Bu kadar insanın zan altında bırakılması çok demokratik bir davranış değil diye düşünüyorum. Biz olağanüstü toplantımızı yapacağımızı 10-15 gün öncesinden ilan ettik. O gün operasyon olduktan sonra yeniden toplanacağımızı da ilan ettik. Komiktir ki CHP ve HDP grup sözcüleri Büyükşehir’de ne kadar meclis üyesi olduklarını bilmiyorlar. Kendi gruplarına hakim bile değiller, sayılarını bilmiyorlar. Bütün her şeyi boş verelim. O gün bizim ikinci toplantıyı yaptığımız gün muhalif olan CHP ve HDP hepsi gelse sayıları 16 yapıyor. Bizim sayımız 15, gelselerdi meclise. Bunlar kaosu seçiyorlar. Devletin kurumlarına laf atmaktan, çamur atmaktan, cumhuriyeti karalamaktan zevk alıyorlar. Madem biz sıkıntılıydık, gelseydiniz de Akdeniz halkının yanında olsaydınız. İlginçtir bağımsız üyemizin bir tanesinin yerel bir gazeteye verdiği röportajda ‘keşke meclise gitseydik’ açıklaması var. Onlar yalan ortamını, kaosu, karalamayı seçtiler. Keşke meclise gelselerdi Akdeniz için gerekeni yapsalardı. CHP bir meclis üyesini partisinden ihraç etmiş ancak ne belediyeye ne de bir başka yere resmi yazıyla bildirmemişler. Bunlar çamur at, Gültak’ı zedelemeyi seçtiler. Daha resmi yazıyı bildirmediler. Mustafa Gültak’ın önünü nasıl keseriz düşüncesi dışında yaptıkları bir şey yok. Bizim üzerimize oynuyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim üzerimizde bu çamur durmaz. Akdeniz’deki insanlar bizlere meclise gitmeyelim diye oy vermediler. İnsanlar bize meclise gidelim, yanlışlara hayır diyelim diye oy verdiler. Kendi oy aldıkları vatandaşa da ihanet ediyorlar” dedi.

ÇAY MAHALLESİ TOKİ’DE KURALAR ÇEKİLECEK

Mersin’de yaklaşık 20 yıldır hiç kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar olmadığını, olmaya kalktığında da Akdeniz’i yöneten bazı kişiler tarafından engellendiğini ifade eden Başkan Gültak, “Bizim 3 yıllık bir süreç içerisinde iki tane büyük projeyi hayata geçirmemiz kolay olmadı. Burada dönemin bakanı Lütfi Elvan bakanımız, Çevre ve Şehircilik bakanımız, milletvekillerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteklerini alarak yukarıyı da ikna ederek Çay Mahallesini bitirdik. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Eylül ayı içerisinde Çay Mahallesinde kuraları çekeceğiz. Çay Mahallesinde modern konutlara vatandaşlar geçmiş olacak. Barış Mahallesi de önümüzdeki sene inşallah tamamlanacak. Orada da vatandaşlarımızı evlerine taşımış olacağız. Yıllardır Akdeniz ve Mersin’de bu tür projeler yapılmayınca projemiz dikkat çekti. Sadece inşaat yapmıyoruz burada, saha da insanları ikna etmeniz lazım. Çay Mahallesi, Barış Mahallesindeki insanları ikna etmeden siz bu projeleri başlatamazsınız. Bir de bu bölgede çok fazla veraset var, ölümler var. İnsanları bulmadan, ikna etmeden bu projeler yapılmaz. Biz bunları göğüsledik. Bu projelerimizden dolayı Türkiye’de dikkat çekmişiz. Kayseri’de düzenlenen gecede yapılan anket oylaması sonucunda birincilik elde ettik. Bu da bizi gururlandırdı, hoşumuza gitti. Anket çerçevesinde yapılan bir organizasyonun dikkatini çekmek bizleri mutlu etti. Biz bundan 3 hafta önce Barış Mahallesindeki bir apartmanı mühürledik. Apartmanda çatır çutur sesler gelince biz AFAD’a yazıyoruz. AFAD binanın oturulmayacak durumda olduğunu belirtmesi üzerine Çevre İl Müdürlüğü ile beraber apartmanı mühürledik. Bölgemizde birçok apartman aynı durumda. Önceki belediye başkanları göz yummuş bu duruma. Bizim apartmanlarımız ömrünü bitirdi. Bölgemizde yeni yapılar istiyorsak, bizim Akdeniz’de ve Mersin’de hızlı bir şekilde yol almamız lazım. Mersin’de bizim dışımızda kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren bir belediye özellikle Büyükşehir tarafından bir proje görmedim. Üzülüyorum bu duruma. Bu projeler hayata geçirilmezse şehir rahat bir nefes alamaz” şeklinde konuştu.

“ÇAMLIBEL CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Su Sporları Merkezi projesi ile Çamlıbel’i cazibe merkezi haline getireceklerinin altını çizen Başka Gültak, “Burada şampiyonalar gerçekleştireceğiz. Buraya sporcular gelecek, bu sporcuların yeme içme yerleri olacak. Burada yapacağımız projede kafa karıştıracak hamlelerle buralara AVM yapacağımızı söylüyorlar. Öyle bir şey yok, hodri meydan diyorum. Yarın gidelim Çamlıbel esnafının yanına gidelim Vahap bey ve ben sadece ikimiz. Çamlıbel esnafıyla, oranın insanıyla görüşelim. Bu insanlar projeyi istemiyorsa biz bu projeden vazgeçelim. Israrla söylememe rağmen bir cevap alamadık. İlçeye hizmet yapmamızı istemiyorlar. Yaptığımız hizmetlerin bunların önüne geçtiklerinin korkusunu yaşıyorlar. Oradaki insanlarla gidin görüşün, orada bütün herkes bu projeyi bekliyor. Proje Çevre Bakanlığı’nda onay aşamasında. İnşallah onaylandıktan sonra Ulaştırma Bakanlığımız bir proje gerçekleştirecek. Burada tenis kortları, yüzme havuzları, spor tesisleri olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda mahkemeye gideceğini söyledi. Eğer böyle bir şey yaparsa oradaki esnaflara, insanlara yazık olur. Amaçları zaten bu, bir kargaşa yaratarak yapılan işlerin önüne geçmek istiyorlar.  Kasaplar Çarşısı projemiz konusuna değinecek olursak. Oradaki esnaflar bizim yanımıza geldi, derdini anlattı dinledik. Daha sonra Vahap beyin yanına gittik. Bu esnafların derdinin olduğunu, bu esnafın mutlu olmadığını anlattık. Şu teklifi yaptık biz büyükşehir belediye başkanına. Balık pazarında olduğu gibi Kasaplar çarşısında da restorasyonu vatandaşın sırtına yıkma. Meclise getir, meclisten yetki al, organizasyonu bu şekilde çöz. Dolayısıyla Kasaplar çarşısında olan esnaf da restorasyon yükünden kurtulsun. Ama Vahap bey buna yanaşmıyor. Çünkü Vahap Beyin kafasında farklı planlar var, söylemiyor bunu saklıyor. O yüzden onlarla anlaşmak istemiyor. Ben öyle anlıyorum, yoksa biz size meclis olarak yetki vereceğiz. Bu yetkiyi kullanın vatandaşa restorasyon masrafı yüklemeyin” diye konuştu.

“MERSİN VE AKDENİZ’İ TANITMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Türkiye çapında bir sanatçıyı getirip konser vermek anlayışına karşı olduklarını kaydeden Gültak, “Ben bunu kötülemiyorum ama doğru bulmuyorum. Yapılan bir festival ilinizi, ilçenizi Türkiye çapında tanıtıyor mu? Yapılan festival ülke çapında ses getirmiyorsa b ir anlamı yok israf olarak görüyorum. Bizim yaptığımız Karaduvar Balık Festivali Türkiye’de büyük ses getirdi. Şuan arama motorlarına balık festivali yazdığınız zaman karşınıza ilk bizim festivalimiz çıkıyor. Bu festival sayesinde artık o bölgeye bir sürü insan geliyor. Bunu ben söylemiyorum, oranın insanı söylüyor. Bölge insanı artık her gün iş yapıyor. Mersin ve Akdeniz’i tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Karaduvar’a Alaçatı modeli bir çalışmamız var ama Büyükşehir Belediyesi buna engel oluyor. Bizim yapmamızı istemiyor umarım kendisi yapar. Esenli’de üzüm festivali yaptık. Akdeniz üzüm konusunda önemli bir konuma sahip. Güzel bir şenlik yaptık. Eylül ayının son haftasında yeni sürprizlerle çok güzel bir balık festivali daha gerçekleştireceğiz.  Türkiye’de kesme gül konusunda Türkiye ikincisiyiz. Akdeniz’de kesme gül festivali de yapacağız. Biz bunu Türkiye’ye anlatacağız. İkincisi havalimanı bittiğinde Akdeniz’de kestiğimiz gül birkaç saat sonra Londra’da Paris’te olacak. Kesme güle ilçemizde son bir yılda büyük artış var. Çiftçimiz kesme güle yönelmiş durumda. Yapacağımız kesme gül festivaliyle de tüm Türkiye’ye kentimizi tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA