Gazeteci Ali Adalıoğlu’na çirkin saldırı


Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin Temsilcisi ve Güney gazetesi genel yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu’na sosyal medyadan ve telefondan tehdit ve hakaretlerde bulunan bir taraftar gözaltına alındı, sorgusunun ardından tutuklandı.

 

Tarih : 4 Eylül 2022 Pazar 17:47

Dün akşam Yeni Mersin İdman Yurdu ile Amasyaspor arasında oynanan maçta basın tribününe girmek isteyen bir taraftar olay çıkardı. Basın kartı, basın tanıtım kartı ve akreditesi olmadan basın tribününe girmeye çalışan ve yetkililer tarafından basın tribününe alınmayan Serdar Gür isimli kişi içeri alınmayınca sosyal medyada adeta terör estirdi. Sosyal medyadan Türkiye Spor Yazarları Derneği Mersin Temsilcisi ve Güney gazetesi genel yayın yönetmeni Ali Adalıoğlu’nu hedef alan Serdar Gür adlı şahıs peş peşe küfür ve tehdit içeren paylaşımlar yaptı. Gür’ün mesajları arasında öldürme tehditleri de yer aldı. Ali Adalıoğlu’nun o sırada statta olmadığı, saldırganın çok sayıda kişiyi arayarak, Ali Adalıoğlu ile ilgili tehditlerini onlara da ilettiği öğrenildi. TSYD temsilcisi Ali Adalıoğlu, şahsını, ailesini, mesleğini ve TSYD’nin kurumsal yapısını hedef alan, spor müsabakası sürerken şiddet çağrısı yapan bu mesajlar üzerine Serdar Gür adlı şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Mersin Emniyet Müdürlüğü suç duyurusunu işleme aldı ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri saldırgan şahsın hesabını, adresini belirledi. Ekipler, sabah saatlerinde Serdar Gür’ü evinden gözaltına aldı. Şahıs, emniyetteki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. HUKUKSAL MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM TSYD Temsilcisi Ali Adalıoğlu, “Müsabakalar sırasında statlara giriş şartları TFF tarafından belirlenmiştir. Basın tribününe girebilecek gazetecilerin de bazı şartları yerine getirmesi ve TFF tarafından verilen kartları taşıması gerekir. Adı geçen şahıs gazeteci değildir. TSYD’de ya da TFF’de adına düzenlenmiş bir kart bulunmamaktadır. Maç öncesi bize bir bildirimi de olmamıştır. Maç saatinde kapıya gelmiş ve basın tribününe girmek istemiştir. Görevli arkadaşlar da o şahsı basın tribününe almamıştır. Her taraftar gibi maçı stadın herhangi bir tribününden izleyebilir. Ama basın tribününe girme şartlarına sahip olmadığı için tribüne alınmamış. Şahıs bunun üzerine sosyal medyadan şahsıma, aileme, mesleğine, TSYD’nin kurumsal yapısına saldırıda bulunmuş, tehditler savurmuştur. Maç devam ederken defalarca, peş peşe benzer içerikte tehdit mesajları atmıştır. Bu tehditler ve hakaretler üzerine suç duyurusunda bulundum. Hukuksal mücadelemi sürdüreceğim” dedi.
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA