Gültak, “Akdeniz, festivaller kenti olacak”


Radyo Ülkü’de yayınlanan Serkan Tultak ve Volkan Toslak’ın sunduğu Yerel Gündem programının canlı yayın konuğu olan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede hayata geçirdiği ve devam eden projelerini anlattı. Ayrıca Başkan Gültak, hafta sonu Karaduvar’da 3’ncüsü düzenlenecek olan ve ünlü sanatçı Hakan Altun’un sahne alacağı Karaduvar Balık Festivali’ne Mersinlileri davet etti.

 

Tarih : 20 Eylül 2022 Salı 15:39

Haber Merkezi

Yerel Gündem programında Balık Festivali’ne Mersinlileri davet eden Başkan Gültak, “Yaptığınız festival şehrin kaderini 12 ay boyunca etkiliyorsa başarılısınızdır. Arama motorlarına girin balık festivali yazın. Birinci sırada Karaduvar Balık Festivali çıkıyor. Bunu başarabilmeniz için milyonlarca lira para harcamanız gerekiyor. İkincisi, ilkinden sonra otomatikman tüm esnaflarımızın ve bölge halkının ticareti değişti. Yeni restoranlar açıldı. Stil ve tarzları da değişti. Artık oralar ful dolu. Bazı oteller de buna dahil. Birçok illerden festivale gelenler oldu. Festival alanında gezerken insanlarla sohbet ettiğimde soruyorum ve o yüzden bunları biliyorum. Bu sene sahil güvenlik komutanımızla görüştüm. Sahil güvenlik ekipleri sahilde askeri ve botlarını getirerek orada bulunacaklar. Onun dışında denizde ufak tefek yarışmalarımız olacak. Çocuklarımızın ve ailelerimizin güzel vakitler geçireceği oyun alanları, oturma alanları olacak. Çok fazla stantlarımız olacak. Geçen sene 100 binin üzerinde insan geldi. Bu sene balık yedirme saatlerimiz olacak. Geçen sene 6 ton sardalye yedirdik insanlara. Bunların pişirilmesi, hazırlanması kolay değil. O yüzden gelecek misafirlerimizi şimdiden uyarıyorum, balık yedirme saatlerimiz olacak lütfen bu saatlere özen göstersinler. Ünlü sanatçı Hakan Altun’un sahne alacağı festivalimize tüm Mersinli hemşerilerimizi bekliyorum” dedi.

“AKDENİZ, FESTİVALLER KENTİ OLACAK”

Yapılan doğru festivallerle kentin festivaller kenti olacağının altını çizen Başkan Gültak, “Akdeniz’de ilkleri yaparak Üzüm Festivali yapmıştık. 5 binin üzerinde insan gelmişti bu festivalimize. İkincisi Gül Festivali’de yapacağız Akdeniz’de. Kimse bilmiyor fakat Akdeniz gülü Türkiye’nin en büyük ikinci gül üretim merkezi. Bunu kimse bilmiyor ve biz bunu da tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Nisan ayında yapacağımız Gül Festivali’nin de ciddi ses getireceğine inanıyorum. Yaptığımız festivaller şehrin ve şehirde yaşayan insanların kaderini değiştirecek şekilde olması gerekiyor. Doğru projelerimizle, festivallerle Akdeniz, Festivaller kenti olacak. Akdeniz’i topyekun değiştiriyoruz. Mahallelilerimizle, muhtarlarımızla, STK’larla birlikte hareket ederek Akdeniz’i değiştiriyoruz ve değiştirmeye devam edeceğiz. Akdeniz’de gülen bir yüzümüz var. Hiç suratımızı asmıyoruz, çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Gültak, Akdeniz’in asfalt sorununu da çözeceklerini belirterek, “Akdeniz’de sıcak ve soğuk asfalt iki ay içerisinde ihalesi bitecek ve Akdeniz’de asfalt olmayan mahalle kalmayacak. 22 Milyon borçlanma talebinde bulunmuştuk ancak bulduğumuz hibelerle parayı 40 milyon TL’ye çıkardık. Akdeniz’de 40 milyon liralık asfalt projemiz başlıyor bu da Akdeniz halkına müjdemiz olsun” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Akdeniz Belediyesi, Mustafa Gültak, Karaduvar Balık Festivali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA