PTT’de baskılara son verin!


Haber-Sen üyeleri, Mersin’de örgütlü bulundukları PTT’de sendikal ayrımcılık, sürgün ve baskılara maruz kaldıklarını iddia ederek, kurum yöneticilerinin sendikal ayrımcılığa derhal son vermesi ve hukuksuz sürgünleri durdurmasını talep ettiler.

 

Tarih : 5 Ekim 2022 Çarşamba 16:06

Hüseyin KIRKGÖZ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Mersin PTT Başmüdürlüğü önünde, üyelerinin sendikal ayrımcılığa uğraması ve sürgüne gönderilmesine tepki gösterdi. Haber- Sen adına açıklama yapan 7 No’lu Şube Kadın Sekreteri Adanır Temiz, PTT’nin sendikal ayrımcılığa derhal son vermesi gerektiğini ve hukuksuz sürgünleri durdurmasını gerektiğini ifade ederek,  “7201 sayılı Tebligat Yasasının gereklerini yerine getirilsin, hukuk kuralarına riayet edilsin! 2018’den bugüne kadar durdurulan personel alınmaması sonlandırılsın, bir an önce personel alımı yapılsın! 2014’ten beri görevde yükselme sınavı açmayıp kendi yandaşlarını ve sarı sendikanın yöneticilerini yükseltip görev verme hukuksuzluğuna son verilsin, biran önce görevde yükselme sınavı açılsın! Parçalı personel yapısına, performansa dayalı, esnek çalışma, angarya, sayı dayatmasına son verilsin! Liyakatsiz iş bilmez kadroların idarelere atanmasına son verilsin! Usulsüzlük, yolsuzluk sonucu ortaya çıkan zararlar incelensin, kurum şeffaf bir denetim mekanizması ile denetlensin! Sendikal ayrımcılık yapan kontrolör ve müfettişler derhal görevden el çektirilsin!”

“GÜVENLİ GELECEK İÇİN BİRLEŞELİM”

Bu talepler neticesinde sendika üyelerinin ve yöneticilerinin sürgün edildiğini iddia eden Temiz, “PTT yönetiminin, sendikamıza yönelik saldırılarına, üyelerimizin sürgün edilmesine, haksız, hukuksuz uygulamalarına, liyakatsiz işleyişlerine karşı durmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Batman’dan ve İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatılmış, yürüyüş sonunda 09 Eylül 2022 tarihinde saat 12.30’da PTT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılmak istenmiştir. Emniyet görevlileri tarafından basın açıklaması engellenmiş, yöneticilerimiz ve üyelerimiz darp edilmiş, Ulus Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapılmıştır. Sürgünlere karşı yürüyüşümüz ve basın açıklamasından sonra PTT yönetimi, yasal düzenlemeleri ve uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak 30.09.2022 tarihinde ‘hizmet gereği’ gerekçesi ile yine üyelerimizi İzmir, Ankara, Trabzon, Mersinden ünvanlı olan üyelerimiz Hakkari, Bitlis, Erzurum, Ağrı, Mardin illerine hukuksuz bir şekilde sürgünlerine imza atmıştır.  PTT yönetimi ‘hizmet gereğinin’ ne olduğu konusunda bir açıklaması olmadı. Kanunlara uygunluk, ayrımcılığın önlenmesi, ölçülülük, yetkinin kötüye kullanılmaması, eşitlik, tarafsızlık, dürüstlük, nezaket, şeffaflık, hesap verilebilirlik, haklı beklentiye uygunluk, kazanılmış hakların korunması, bilgi edinme hakkı, kararların gerekçeli olması gibi iyi yönetim ilkelerine aykırı işlem tesis etmiştir. Kurumda yaşanan hukuka aykırı uygulamaları, liyakatsiz atamaları, haksız kazançları, hak kayıplarını dile getirmemizden rahatsız olan PTT yönetimi ve atamalara imza atan yöneticiler Türk Ceza Kanunu 118. Maddede düzenlenen Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçunu işlemektedir. Tek çözüm aynı işyerlerinde aynı sorunları yaşamaya devam eden posta emekçilerinin ortak talepleri ve mücadelesi için tavanda değil, tabanda birleşmesinden, hakları için kenetlenmesinden geçmektedir. Haber - Sen olarak hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için birleşmeye, ortak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA