Mersinli acentalardan özür diledi


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Bilir, Mersin’deki seyahat acenteleri ile bir araya geldiği toplantıdaki sözleri için Mersinli acentalardan özür diledi. Toplantısına katılmayan Mersinli acentalara tepki gösteren Bilir, Mersinli acentalar için, “Siz bu kafayla Mersin’e havalimanı yapılmasını ve turizm yatırımı gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi” ifadelerini kullanmıştı. “TÜRSAB Başkan Adayından Mersinli acentalara tepki” başlıklı haberimizin ardından Mersin’de faaliyet gösteren büyük tepki gösterdiği Ali Bilir geri adam atarak Mersin’den özür diledi.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 11:31

Necdet TAŞ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Bilir, Mersin’deki seyahat acenteleri ile bir araya geldiği toplantıdaki sözlerine açıklık getirdi. Sözlerinin yanlış yorumlandığını belirten Ali Bilir, “Asıl niyetimiz bulunduğumuz bölgelerde bölgelerimize, bölgemizin tanıtımına sahip çıkmak için öncelikle bizim mesleğimize ve bölgemize sahip çıkmamız gerektiğini belirtmemdi. Eğer ki yanlış anlaşıldıysam Mersin’deki meslektaşlarımdan özür diliyorum. Özür dilemek de bir onurdur, bir erdemliktir” dedi. Hatırlanacağı üzere Bilir, Mersin’de acente temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve Mersin’deki acente temsilcilerinden destek istedi. Toplantıda Mersin’deki acenta sahiplerinin toplantıya ilgi göstermemesine de tepki gösteren Bilir, “Mersin’de 100 tane turizm acentesi var. Mersin’e gelmeden önce Mersin’deki tüm meslektaşlarımı aradım ve onlara ulaşıp toplantıya davet ettim. Kendileri de toplantıya geleceklerini bize ifade ettiler. Onlara dedim ki sizlerle dertleşmeye geliyoruz. Sizlerin sorununu birinci ağızdan dinlemeye geliyoruz. Akşam 9’da geleceğini ifade eden turizmciler sabah gelemeyeceğini ifade ettiler. Siz bu kafayla Mersin’e havalimanı yapılmasını ve turizm yatırımı gelmesini çok beklersiniz. Yapmayın kardeşim bu işi” ifadelerini kullanmıştı. “TÜRSAB Başkan Adayından Mersinli acentalara tepki” başlıklı haberimizin ardından Mersin’de faaliyet gösteren büyük tepki gösterdiği Ali Bilir geri adam atarak Mersin’den özür diledi.

“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI”

O gün hem basın mensuplarının hem de acentelerin olduğu ortamda kullandığı ifadelere açıklık getiren Ali Bilir, “Nerede olursa olsun, herkes kendi camiasına, kendi sektörüne, kendi mesleğine ne kadar sahip çıkarsa ve ne kadar ilgilenirse o kadar ilgi görür. Yani siz isterseniz bir şey olur. Siz istemeden hiç bir şey olmaz.  Ne Mersin’in turizmde tanıtımı olur, ne de Mersin’in beklediği havalimanı zamanında yapılır. Ne beklediği ziyaretçi sayısı gelir ne de alt yapısı olur. Ancak bu mesleği yapan insanların ilgi ve alakası olması ile bir şeyler mümkün olur.” şeklinde konuştu. Sözlerinin yanlış yorumlandığını belirten Bilir, “Eğer yanlış anlaşıldıysam Mersin’deki meslektaşlarımdan özür diliyorum. Özür dilemek de bir onurdur. Bir erdemliktir. Asıl niyetimiz bulunduğumuz bölgelerde bölgelerimize, bölgemizin tanıtımına sahip çıkmak için öncelikle bizim mesleğimize ve bölgemize sahip çıkmamız gerektiğini herkesin anlamasını sağlamaktı. Biz mesleğimize sahip çıktıktan sonra emin olun her şey peşinden gelecektir. Tanıtımlar daha etkin yapılacak, bölgemize yatırımlar artacak ve bahsettiğim diğer tüm hususlarda bir ivme yakalayacağız. Ancak tekrar etmekte fayda görüyorum biz bunun için çaba göstermeliyiz. Başkalarının gelip bölgelerimiz için, ilimiz için, ilçemiz için, beldelerimiz için bir şeyler yapmasını beklemeden harekete geçmeliyiz.” dedi.

“MERSİN’İN DURUMUNU KADER OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Mersin’in çok büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Bilir, “Mersin Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi konumunda. Bu kadar büyük bir şehrin, potansiyeli olan bir şehrin havalimanı yok. Mersin’e gitmek için başka bir şehirde uçaktan iniyoruz oradan Mersin’e gelmek durumunda kalıyoruz. Biz Mersin’i önemsiyoruz. . Bu durumu kabul etmiyoruz ve içimize sindiremiyoruz.  Mersin bizim için çok önemli bir şehir. TÜRSAB başkanlığımız döneminde de Mersin’in bir havalimanına kavuşması için var gücümüzle çaba göstermeyi sürdüreceğiz. Havalimanının hayata geçmesini başardığımızda şehrimiz turizm anlamında ciddi bir kazanım sağlayacak. Acentalarımız başta olmak üzere sadece Mersin değil oradaki bölge de kazanmış olacak. Mersin’in potansiyelinin bu kadar yüksek olmasına rağmen bu durumda kalmasını biz kader olarak görmüyoruz. Birlikte çalışırsak bunu değiştiririz. Biz buna talibiz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA