Kargıcak’ta gizli kapaklı bir şey yok!


Kargıcak Turizm Projesi ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Kargıcık Herkesin gözü önünde olan bir olay. Nasıl bir Kazanlı Turizm Bölgesi var. Orası bazı firmalara, holdinglere verilmiş tahsis edilmiş. Onlara kimse sesini çıkarmıyor, vay onlara niye verildi? Gizli kapaklı oldu demiyor. Biz toplumun talebini, isteğini yerine getirdik. Şimdi deniyor ki Ayhan Kızıltan burayı gizli kapaklı yaptı, iç etti, kendisinin orada gizli hissesi var. Bu ayıp size yeter, hırsızlar vs. Bu konuyu hiç anlatmaya bile gerek yok ben kale bile almıyorum. Aslında burada ben suçlanmıyorum, bu arkadaşlar belediye başkanlarını, valileri suçluyorlar, Turizm İl Müdürü’nü suçluyorlar. Gizli kapaklı iş yaptıysak bunların ne işi var orada” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2022 Salı 12:46

Necdet TAŞ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Radyo Ülkü'de Yerel Gündem Programı'nda Volkan Toslak ve Serkan Tultak'ın sorularını yanıtladı. Programda Kargıcak Turizm Projesi ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren Kızıltan, “Herkesin gözü önünde olan bir konu. Bir yerde gözü alanlar, bir koltukta makamda gözü olanlar oradaki insanın itibarını düşürerek onu karalayarak, çamur at izi kalsın olmaz. Onu karalayarak indirip yerine geçemezsin. Biz insanların gönlüne girmişiz, nereye gitsek Mersin’de herkes bize sevgisini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“KARGICIK HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLAN BİR OLAY”

Kargıcık Turizm Projesinin herkesin gözü önünde olan bir olay olduğunun altını çizen Kızıltan, “Nasıl bir Kazanlı Turizm Bölgesi var. Orası bazı firmalara, holdinglere verilmiş tahsis edilmiş. Onlara kimse sesini çıkarmıyor, vay onlara niye verildi? Gizli kapaklı oldu demiyor. Biz toplumun talebini, isteğini yerine getirdik. Ne diyorlar Mersin’de, efendim Marina şehir dışından birilerine satıldı. Liman mersin liman dışından birilerine satıldı. Mersin’in değerlerini başkaları almasın. Biz de dedik ki o zaman yeni turizm bölgeleri batı tarafında Silifke tarafında ilan edildi. Biz de bir çalışma yapalım buralar Mersin’de bir yatırım g2rubu oluşturalım ve buralara talip olalım. Mersin’de turizmin gelişmesine ön ayak olalım. Çıkıp burada bir grupla Ankara’ya Meclis’e gittik. Herkesin gözü önünde oluyor, meclis üyelerimize, STK’lara yazdık. O zaman Sayın Lütfi Elvan ile toplantı yaptık. Bu konuları konuştuk. Sonra dediler ki gidip bakın inceleyin danışmanlarımızı gönderelim sizinle birlikte nerede karar kılacaksanız orada hazırlık yapıp ihaleye çıkaralım. Birçok turizm bölgesinin ihalesine çıkılacak biz de inceledik ve Kargıcık’ta karar verdik. Ulusal basında da çıktı. Herkese duyurduk ki gerçek yatırımcılar gelsin. Sonunda STK’lar, belediyeler hepimiz toplantı yaptık. Herkesin önünde olan bir olay bu. Yatırımcı gruplardan talepler gelmeye başladı. Önce 70-80 civarında grubun talebi oldu. Sonra bu düştü 40 kişiye düştü. İçinde belediyeler ve özel sektör var hep birlikte bir şey yapılacak” şeklinde konuştu.

“GİZLİ KAPAKLI YAPILDIYSA ORADA VALİNİN NE İŞİ VAR?”

“Şimdi deniyor ki Ayhan Kızıltan burayı gizli kapaklı yaptı, iç etti, kendisinin orada gizli hissesi var. Bu ayıp size yeter, hırsızlar vs. Bu konuyu hiç anlatmaya bile gerek yok ama tabii ki sizler de Ayhan Kızıltan hakkında böyle şeyler çıkmasın insanlar bilsin istiyorsunuz. Ben kale bile almıyorum. Aslında burada ben suçlanmıyorum, bu arkadaşlar belediye başkanlarını, valileri suçluyorlar, Turizm İl Müdürü’nü suçluyorlar. Gizli kapaklı iş yaptıysak bunların ne işi var orada. Bana hakaret yapılmıyor” şeklinde konuşan Kızıltan, “İhaleye bir firma daha katılmış. İki tanesini bizim yatırımcı grup almış birini başka şehir almış. Eğer ihaleye biz girmesek başkaları gelip alacaktı o zaman kimse sesini çıkarmayacaktı. Ya da MTSO uyudu bizim mallarımız şehir dışından yatırımcının eline geçti diyeceklerdi. Artık bizden çıktı, o ayrı bir Anonim Şirket. Biz grubun oluşmasında önayak olduk, destek, cesaret verdik, sözleşmelerin hazırlanmasında teknik bilgi verdik. Artık top tahsis ihalesini alan şirkette. Peyder pey yapacaklardır. Mersin farklı bir konsept yaratacak. Başlangıçta da benim fikrim buydu. Buraya öyle bir tesis yapılacak ki buraya misafir geldiğinde sanki Akdeniz Sahil Köyü’ne gelmiş gibi hissedecek. Antalya’daki gibi yüksek bloklar, her şey dahil konsept değil. Hem orada doğayı yaşayacak Akdeniz mimarisini tanıyacak. En fazla 4 katlı, mimarisi doğaya uygun bir yapıda bir köy olacak burası. Köy meydanı olacak, caddesi, sokakları olacak. İnsanlar bir bölgede gençler eğlenecek, bir bölgede yaşlılar huzurla yaşayacak. Bir bölgede çocuklu ailelere uygun ortam yaratacağız” dedi.

“HERKES SAKİN OLSUN”

5 Kasım’da yapılacak MTSO seçimlerine de değinen Kızıltan, “Cumartesi günü komite seçimleri var. 41 komitenin meclis üyeleri ve komite üyeleri seçilecek. Komitelerin üye sayısına göre bazı komitelerde 5 komite üyesi ki bunların 2’si meclis üyesi, bazı komitelerde 7 komite üyesi ve bunların 3’ü meclis üyesi, bazı komitelerde 9 komite üyesi ve 4’ü meclis üyesi şeklinde olacak. MTSO algısı çok yüksek bir dereceye ulaştı. Meclis Üyelikleri ve Komite Üyeliklerinin çok değerli makamlar olduğu ortaya çıkınca rağbet arttı ve seçime giren çok sayıda arkadaş var. 41 gruptan sadece 3-4’ünde tek grup seçime giriyor. Kalanında iki ya da üçlü gruplar seçime giriyor. Böyle olunca küçük şehirlerde 2 başkan adayı oluyor ve onlar kendi gruplarını oluşturup iki renk ortaya koyuyor. Ama bizim burada üç grup olunca mesela diyor ki üçü de sizi destekliyoruz. Şimdi benim rengim kırmızı bu rengi üç gruptan hangisine vereyim. Üçü de seni destekliyoruz diyor. Bazı iki gruplu olan yerde çoğu biz sizi destekliyoruz diyor. O nedenle herkes serbestçe rengini belirledi. Bu durum tabi karmaşa olabiliyor. Sizi hangi renk destekliyor bilelim de ona göre destekleyelim diyorlar ama tabi burada renk veremiyoruz. Hem başkan olunca da tarafsız olma durumum var. Ama yeniden seçilip başkan olma durumum var. İki arada sıkıştım. Bu nedenle herkese eşit mesafede durmaya çalışıyorum. 5 Kasım Cuma günü herkesin sakin, medeni şekilde seçimlere girmesini bekliyorum. Seçmen kararını verip geliyor orada yapılan baskılar seçmenin fikrini değiştiremeyecektir o nedenle herkes sakin şekilde hareket etsin. Rahat, huzurlu ortamda oylarımızı kullanalım ve bu işi temiz şekilde bitirelim” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA