Sağlıkçılara promosyon şoku!


Sağlık-Sen’in promosyonlarla ilgili duyurduğu tazminatsız fesih işleminin gerçekleşmediğini belirten Genel Sağlık İş Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, “Tek taraflı tazminatsız fesihle ilgili bir karara bugün itibariyle varılmamıştır. Dolayısıyla herhangi bir başkaca bankadan ihale teklif geldiği ve fısıltı şeklinde dolaşan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Genel Sağlık İş olarak yılsonu itibarı ile bankaların hesap kapatacağı bu nedenle yeni ihale ve sözleşmenin Ocak ayı içerisinde yapılacak olan maaş zamları ile birlikte yapılması talebimizi yeniliyoruz” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 13:15

Hüseyin KIRKGÖZ

Genel Sağlık İş Sendikası Mersin Şubesi, 31 Aralık 2019’da Ziraat Bankası ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında 15 bin TL olarak imzalanan maaş promosyon sözleşmesinin rekor ücretle yenilenmesi için çağrı yapmıştı ancak görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Sağlık-Sen’in promosyonlarla ilgili duyurduğu tazminatsız fesih işleminin gerçekleşmediğini belirten Genel Sağlık İş Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, “Sağlık-Sen’in duyurusunu yaptığı tazminatsız fesih işlemi gerçekleşmemiştir. Duyuru sağlık bakanlığı hukuk hizmetleri genel müdürlüğünün müdürlüğümüzün bugüne kadar yaptığı çalışmalar değerlendirilerek tazminatsız fesih yapılabileceği yönünde hukuki bir görüş yazısına istinaden bu görüşle hemen fesih işlemi yapılacak gibi algılanıp müdürlüğün görüşü alınmadan yapılmıştır. Müdürlüğümüz internet sitesinde promosyon sözleşmesinin feshedildiği ile ilgili herhangi bir görüş yazısı paylaşılmamıştır. Promosyon sözleşmesi ziraat bankası ile herhangi bir revizyona gidilmeden devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Sözleşmenin tek taraflı feshi ile ilgili çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Dr. Şen, “Tek taraflı tazminatsız fesihle ilgili bir karara bugün itibariyle varılmamıştır. Dolayısıyla herhangi bir başkaca bankadan ihale teklif geldiği ve fısıltı şeklinde dolaşan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Genel Sağlık İş olarak yılsonu itibarı ile bankaların hesap kapatacağı bu nedenle yeni ihale ve sözleşmenin Ocak ayı içerisinde yapılacak olan maaş zamları ile birlikte yapılması talebimizi yeniliyoruz. Müdürlüğümüzün bu süreçte sözleşme feshini gerçekleştirmemesi çalışanın lehine olacaktır. Fesih gerçekleşirse EFT, havale kesintileri, kart aidatları, hesap işletim ücretleri konusunda bankanın yapacağı kesintiler hak kayıplarına neden olacaktır. Ocak ayı itibarı ile promosyon sözleşmesinin sendikamızın daha önce duyurduğu gibi tazminatsız ya da tazminatlı feshi için görüşmelerimiz olacak. Fesih gerçekleşmez ise eylem süreci için STK ile görüşmeler yapılacaktır. Asılsız söylentilere itibar edilmemesi ve sendikamızın açıklamalarının takip edilmesi önemle duyurulur” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA