Akdeniz’de 100 yıllık mahalle değişiyor dönüşüyor!


Geçen yıl Eylül ayında yıkımın başladığı Barış Mahallesi’nde; toplamda 3,75 hektarlık alan üzerinde 261 adet 2+1 oturumlu; 154 adet 3+1 oturumlu dair olmak üzere toplamda 415 konut inşa edilecek. Proje alanında ayrıca 294 metrekare alana sahip bir kültür merkezi, 760 metrekare kreş alanı, 800 metrekare cami, 45 adet konut altı dükkân ve işyeri, 5 adet ticari ünite, çocuk parkı, yeşil alanlar ve otopark yer alacak. Bölgede hak sahibi vatandaşların yüzde 94’ü ile anlaşma sağlanırken, yüzde 84,5’inin de tapu devir işlemleri gerçekleşti. Tapu devri gerçeklesen 314 hak sahibi vatandaşa kira desteği, yeni yılda da devam edecek.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 13:12

Necdet TAŞ

İlçede ilk olarak Çay Mahallesi’nde başlayan ve biten, şimdi ise Barış Mahallesi’nde yavaş yavaş blokların yükseldiği yerinde kentsel dönüşümle ilçenin çehresi değişiyor. Neredeyse bir asırlık olan binalarda artık insanlar tehlikeli bir şekilde yaşam sürerken, yeni evlerle daha kaliteli, ferah ve modern bir yaşama kavuşacak. Geçen yıl Eylül ayında yıkımın başladığı Barış Mahallesi’nde; toplamda 3,75 hektarlık alan üzerinde 261 adet 2+1 oturumlu; 154 adet 3+1 oturumlu dair olmak üzere toplamda 415 konut inşa edilecek.  Proje alanında ayrıca 294 metrekare alana sahip bir kültür merkezi, 760 metrekare kreş alanı, 800 metrekare cami, 45 adet konut altı dükkân ve işyeri, 5 adet ticari ünite, çocuk parkı, yeşil alanlar ve otopark yer alacak. Bölgede hak sahibi vatandaşların yüzde 94’ü ile anlaşma sağlanırken, yüzde 84,5’inin de tapu devir işlemleri gerçekleşti. Tapu devri gerçeklesen 314 hak sahibi vatandaşa kira desteği, yeni yılda da devam edecek.

“100 YILLIK MAHALLEYİ DEĞİŞTİRİYORUZ, DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesi TOKİ Proje alanında incelemelerde bulunup, devam eden çalışmalar hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. süreci yakından takip ettiklerini, zaman zaman da inşaat alanında incelemelerde bulunduklarını kaydederek, binaların hızla yükseldiğini ve şuana kadar bir sıkıntı olmadığını söyledi. Firma yetkilileriyle görüşerek projeyi zamanından önce bitirmek istediklerini kendilerine ilettiklerini aktaran Gültak, "Yüklenici firmanın işçileri aktif bir şekilde çalışıyor. Şehrin ortasındayız, Mersin’in göbeğindeyiz. 100 yıllık bir mahalleden bahsediyoruz. Bu güne kadar kimsenin el atmadığı, kentsel dönüşüm ile uğraşmadığı bir yerde biz inşallah 2023 yılında en kötü ihtimalle eylül-ekim aylarında konutları teslim edeceğiz. Söz konusu proje çerçevesinde anlaşılan vatandaşlar kira yardımı alıyor ve herhangi bir mağduriyet yaşamadı. Camisiyle, kültür evleriyle, kreşiyle, sosyal donatı alanlarıyla çok güzel bir proje bitecek. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ayrıca teşekkür ediyorum bize verdiği desteklerden dolayı. Çay Mahallesinde biliyorsunuz konutları bitirdik, kura çekimini gerçekleştirdik. Bir kaç ay içerisinde de orada kurasını çeken vatandaşlarımız evine taşınacak. Dolayısıyla aslında biz bir proje değil bir kaç projeden bahsediyoruz. Birini bitirdik, buradaki de kendi dönemimizde bitecek. İnşallah 2024’ten sonra da 4-5 mahallemizde birden başlayan planları hazır olan kentsel dönüşüm projelerimizi de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA