Vali Pehlivan’dan Tarsus çıkarması


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yıl boyunca çok sayıda turistin ziyaret ettiği Tarsus tarihi evleri gezip, Aziz Paul Kuyusu ve Ören Yerinde incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, daha sona Tarsus İlçesine bağlı Kerimler Mahallesi meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirildi.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 14:13

Haber Merkezi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yıl boyunca çok sayıda turistin ziyaret ettiği Tarsus tarihi evleri gezip, Aziz Paul Kuyusu ve Ören Yerinde incelemelerde bulundu. Tarsus İlçesinin, Cami-i Nur, Cam-i Cedit, Sofular, Kızılmurat, Tabakhane, Şehit Kerim ve Eski Ömerli mahallelerinde yer alan ve sayıları 236’yı bulan Tarihi Tarsus Evlerinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, kamulaştırılan tarihi konaklarda yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı. Dünyanın en büyük otel şirketlerinden olan Wyndham Hotels & Resorts adıyla Tarsus Yatırım ve Turizm Otelcilik A.Ş. tarafından yapılan yatırım ile Tarsus ilçemizin Kızılmurat, Cam-i Cedit ve Sofular mahallelerinde bulunan 10 konağın tarihi dokusu korunarak, yürütülen restorasyon çalışmaları neticesinde 5 yıldızlı otel konseptiyle yerli ve yabancı misafirlerin konaklayabileceği 70 oda kapasiteli bir yapı olarak yakında hizmete açılması planlanıyor. Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve ilçe kurum Müdürleri eşlik etti.

AZİZ PAUL KUYUSU’NU İNCELEDİ

Tarsus kent merkezinde, Kızılmurat Mahallesinde yer alan, Hıristiyanlığın yayılmasında önemli bir yeri olan ve İncil’de “Müjdeleyici” olarak ismi geçen Aziz Paul’un doğduğu ve yaşadığı bir mekan olarak kabul gören Aziz Paul Kuyusu ve Ören yerinde incelemelerde bulanan Vali Pehlivan, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı. Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe kurum Müdürleri eşlik etti. Vali Pehlivan, daha sona Tarsus İlçesine bağlı Kerimler Mahallesi meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirildi. Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin’de yürütülmekte olan belli başlı kamu yatırımları hakkında bilgiler paylaştı, Muhtar Tahsin Şimşek ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledi, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Bugüne kadar her alanda pek çok hizmetin yerine getirildiğini belirten Vali Pehlivan, bundan sonra da kamu yatırımlarının, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde devam edeceğini ifade etti.

TARSUS TARIM KAMPÜSÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Pehlivan, daha sonra çiftçilere liderlik, pazarlamada öncülük, ar-ge alanında destek, anaç-tohum-aşı vb. girdilerde güvenilir kaynak, modern tarım teknikleri ile hazine arazilerimizin daha verimli kullanılması ve istihdama yönelik bir çalışma hedeflenen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle, Mersin Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destek ve koordinasyonunda, Tarsus İlçe Tarım Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmekte olan ve Tarsus Ziraat Odası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Ticaret Borsası’nın desteklediği, Tarsus Tarım Kampüsünde incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, kampüste yapılmakta olan işler hakkında Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan’dan bilgiler aldı, kampüsü yakın bir tarihte hizmete açacaklarını belirtti. Öte yandan Vali Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinin 4. etabının açılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi, gündem maddeleri görüşüldü, muhtelif kararlar alındı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA