Vatandaşı yanlış bilgilendiriyorlar


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ’Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’nin imarının hazır olduğunu ve fizibilite raporlarının bittiğini belirterek, “Konuyla ilgili esnaf ve vatandaşı yanlış bilgilendiriyorlar. Birilerinin bahsettiği gibi yüksek binaların olması, otelin olması söz konusu değil. Biz buranın imar çalışmalarını yaparken, Şehir Plancıları Odası Başkanımız, Mimarlar Odası Başkanımız ve birçok STK ile görüşmeleri yapmış bulunuyoruz. Hatta buradaki yapılan imar planlarını Büyükşehir Belediye Başkanına göstermemize rağmen, bugün bu kavgalar devam ediyor” dedi.

 

Tarih : 10 Aralık 2022 Cumartesi 15:16

Neşet TORUN

Kültür Mahallesi esnaflarıyla bir araya gelerek,  'Çamlıbel Su Sporları Merkezi' ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, esnafların ve vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini kaydeden Gültak, kilometrelerce sahili olan bir kentte su sporları merkezinin olmadığını, gerçekleştirecekleri proje ile bir ilke daha imza atacaklarını söyledi.

“13 BİN METREKARA KAPALI ALAN OLACAK”

Proje hakkında bilgi veren Gültak, yaklaşık 13 bin metre kare kapalı alana sahip olacak, bazı yelken şampiyonalarının da olacağı, insanların oturup sohbet edeceği alanların olduğu, Çamlıbel'e eski canlılığını getirecek bir proje gerçekleştirileceğini belirtti. Gültak, “Birilerinin bahsettiği gibi yüksek binaların olması, otelin olması söz konusu değil. Biz buranın imar çalışmalarını yaparken, Şehir Plancıları Odası Başkanımız, Mimarlar Odası Başkanımız ve birçok STK ile görüşmeleri yapmış bulunuyoruz. Hatta buradaki yapılan imar planlarını Büyükşehir Belediye Başkanına göstermemize rağmen, bugün bu kavgalar devam ediyor. Buradaki yoğunluk 0.2'dir. Buradaki yapılacak olan binaların maksimum yüksekliği 7.5 metredir ve en fazla yapılacak kapalı alanın da 13 bin metre kareyi geçme ihtimali yok” şeklinde konuştu.

“İMARI HAZIR, FİZİBİLİTE RAPORLARI BİTTİ”

Projenin imarının hazır olduğunu ve fizibilite raporlarının bittiğini aktaran Gültak, "Proje, Ulaştırma Bakanı Adil Bey imzasıyla Strateji Daire Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığına gönderildi. Orada ise yap-işlet-devret modeli ile İzmir'deki bir liman, Aydıncık'ta ki bir liman bir de Çamlıbel Su Sporları Merkezi ve Tekne Barınakları olarak ihaleye çıkma konusunda Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığından izin isteniyor. Çok yakın bir tarihte Cumhurbaşkanlığından onayı alındıktan sonra Ulaştırma Bakanlığımız tarafından açık bir ihale ile projemizin ihalesine geçilecek. Bu ihale aşamasında da buradaki yapılacak olan projeler de ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA