Zincir marketlere 878 milyon ceza!


BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour ve tedarikçi firma Savola hakkında toplamda yaklaşık 2,7 milyar TL idari para cezası sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı. Rekabet Kurulu, zincir marketlere yönelik soruşturmada aralarında Coca-Cola, Eti ve Kent Gıda’nın da olduğu 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi.

 

Tarih : 21 Aralık 2022 Çarşamba 14:40

Rekabet Kurulu, soruşturma kapsamında üretici/tedarikçi niteliğindeki 15 teşebbüsün zincir marketlerdeki fiyatlama davranışlarını inceledi. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda soruşturma tarafı bazı tedarikçilerin beş büyük zincir market arasında fiyat artışlarına yönelik koordinasyonu sağlayarak marketlerin raf fiyatlarını belirlemeye yönelik kartel oluşturdukları tespit edildi. Soruşturmada, kartelin yanı sıra bazı teşebbüslerin marketlerdeki raf fiyatlarını doğrudan belirlemek suretiyle de Rekabet Kanunu’nu ihlal ettikleri sonucuna ulaşıldı. 13 firmanın dolaylı olarak marketlerdeki raf fiyatlarının artmasına neden olabilecek rekabet ihlali yaptığı tespit edildi.  Kurul, bu kapsamda 13 tedarikçi firmaya 878 milyon lira para cezası verdi. Ceza alan firmalar, Coca-Cola, Eti, Pasifik Tüketim, Pepsi, Frito Lay, Düzey Tüketim, Red Bull, Unmaş, Şölen, Haribo, Kent Gıda, Glaxosmithkline ve Doğanay.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA