Sağlıkçılar ‘Bıçak kemikte’ diye haykırdı!


Mersin’de sağlıkçılar, maaş zamlarını, sağlıkta şiddeti ve sağlık politikalarını protesto ederek, iktidara “Bıçak kemiğe dayandı” diye haykırdı. Sağlıkçılar adına açıklama yapan Genel Sağlık-İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, “Sevgili sağlık çalışanı arkadaşım, sevgili kamu emekçileri uyanın artık uykudan kurtarın onurunuzu, duyuyor musunuz? TÜİK yalanlarıyla hakkımızı gasp ediyor. Bıçak kemikte” dedi.

 

Tarih : 5 Ocak 2023 Perşembe 14:44

Necdet TAŞ

Mersin’de sağlıkçılar, maaş zamlarını, sağlıkta şiddeti ve sağlık politikalarını protesto ederek, iktidara “Bıçak kemiğe dayandı” diye haykırdı. Toros Devlet Hastanesi Poliklinikler önündeki eylemde konuşan Genel Sağlık-İş Mersin Şube Başkanı Dr. Gürbüz Şen, “Dostların arasında güneşin sofrasındayız. Sınıf bilinciyle mesleğimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlardayız. Mustafa Kemalin doktorları, ebe-hemşireleri, sağlık çalışanları, Mustafa Kemalin Askerleri olarak alanlardayız. Bıçak kemikte, eti geçti duydunuz mu? Duyun artık be kardeşim, Bu ne biçim aymazlık, bu ne biçim uyku?  Bıçak Kemikte…  İçinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarında ısrar ediyorsunuz, sağlık çalışanlarını, kamu emekçilerini yoksulluk sınırının altında maaşa mahkum ediyorsunuz, canımız yanıyor, duyuyor musunuz?  Bıçak kemikte…” dedi.

“TÜİK HAKKIMIZI GASP EDİYOR”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösteren Dr. Şen, “Gözümüzün içine baka baka TÜİK yalanlarıyla hakkımızı gasp ediyorsunuz, ‘’sadaka’’ değil hakkımızı istiyoruz, anlıyor musunuz?  Bıçak kemikte… Hakkınız ödenmez dediniz ödemediniz, covidden öldük, sağlıkta şiddetten öldük görmezden geldiniz, covid meslek hastalığı olsun dedik kulaklarınızı tıkadınız,  buradan hep birlikte haykırıyoruz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte…  Liyakatsiz bürokratlarla, siyasilerin oyuncağı olmuş bürokratlarla, açtıkları hukuksuz soruşturmalara, yoğun mesai, şiddet ve mobbinge maruz kalıyoruz duyuyor musun? Bıçak kemikte…  Maaş promosyon sözleşmesi için aylardır bizi oyaladınız yetmedi ihaleye bile çıkmadan sağlık çalışanlarının haklarını bir kez daha gasp ettiniz yeter artık duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Açıklanan enflasyon rakamlarına kendiniz bile inanmıyorsunuz,  her geçen gün fakirleşiyoruz, asgari ücret sınırında maaş alıyoruz görüyor musunuz? Bıçak kemikte…  Çalışanlar kira-yiyecek-fatura üçgenin de geçim derdinde duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Sayın Cumhur Başkanım siyasi partilerin, Cumhur Başkanın sendikası olmaz bizim sendika diye işaret ettiğiniz Memur-Sen bizim sendikamız değil ve olmayacak, sağlık emekçileri ‘’sadaka’’ değil mesleğinin onuru ile insanca yaşamak istiyor duyuyor musunuz? Bıçak kemikte…” ifadelerini kullandı.

“SIRTIMIZDAKİ VERGİ KÜFESİYLE SİZLERİ TAŞIMAK İSTEMİYORUZ”

“Siyasi partilerin arka bahçesi olmuş, yandaş sarı sendikalara destek olmak için barajlar koyarak sendikal mücadelenin önünü kesmek istiyorsunuz, başaramayacaksınız anlıyor musunuz?” diye soran Şen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çalışanın emeğini toplu sözleşme masasında sömüren sarı sendikalar, huzur hakkı adı altında aldığınız ücretleri biliyoruz, bu sömürü düzenini, barajlarınızı yıkıp geçeceğiz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Beceriksizliğinizin, sorumsuzluğunuzun bedelini bizler artık ödemeyeceğiz duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Kamu ihaleleri ile zengin olan mütahhitler, sırtımızdaki vergi küfesi ile sizleri taşımak istemiyoruz, Atatürk’ün başlattığı kamucu, halkçı sağlık politikaları istiyoruz, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Sevgili sağlık çalışanı arkadaşım, sevgili kamu emekçileri uyanın artık uykudan kurtarın onurunuzu, duyuyor musunuz? Bıçak kemikte… Bir inancın yüceliğinde buradayız. Mücadelemizin, kavgamızın güzelliğinde buradayız. Bitmedi daha sürüyor mücadelemiz ve kavgamız sürecek. Hep beraber haykırıyoruz bir kez daha? Bıçak kemikte… Bir şey değişecek, her şey değişecek bir gün bu dertler bitecek. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler birde yarın için direnenler kalacak Bıçak kemikte… Sevgili Nazımın dediği gibi; Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok usta biz kazanacağız. Hep beraber haykırıyoruz Bıçak kemikte…”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA