Nükleer Santral depremden etkilenmedi


Akkuyu NGS, Türkiye’de meydana gelen depremden etkilenmedi. Deprem. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, 6 Şubat’ta Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen depremden etkilenmedi. Sarsıntılar inşaat sahasında 12 şiddet ölçeğine göre yaklaşık 3 şiddetinde hissedildi.

 

Tarih : 14 Şubat 2023 Salı 11:01

Haber Merkezi

 Akkuyu uzmanları, bina, vinç ve ekipmanlarda hasar tespit etmedi. VVER-1200 reaktörlü 4 ünitenin inşası devam ediyor. Akkuyu NGS, 9 büyüklüğündeki depreme dayanacak şekilde tasarlandı. Hesaplamalara göre, nükleer santralin inşa edildiği bölgede olası bir tsunaminin maksimum yüksekliği 6,55 metreye kadar çıkabiliyor ve böyle bir tsunaminin her 10 bin yılda 1 meydana gelme olasılığı bulunuyor. SMR. Rusya ve Myanmar, nükleerin barışçıl amaçlar için kullanılmasına yönelik hükümetlerarası anlaşma imzaladı. Anlaşma uyarınca taraflar Myanmar’da küçük bir nükleer güç santrali projesini hayata geçirmek üzere iş birliği yapacak. Anlaşma, Rosatom ve Myanmar Bilim ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortak projesi olan Yangon’daki Nükleer Teknoloji Bilgi Merkezi’nin açılış töreni kapsamında imzalandı. Merkez, ülke halkının nükleer endüstrinin ilkeleri, nükleer enerji santrallerinin işletilmesi ve nükleerin enerji dışındaki kullanım alanları hakkında bilgi edinmesini sağlayacak. Uzay. Rosatom’un katkılarıyla üretilen Elektro-L serisi No. 4 hidrometeoroloji uydusu uzaya gönderildi. Uydu, operasyonel ve bağımsız hidrometeorolojik bilgi toplamak üzere tasarlandı. Rosatom’un bünyesindeki MOKB Mars uzmanları yerleşik bir kontrol sistemi geliştirdiler. Bu sistem uzay aracının önümüzdeki 10 yıl boyunca faaliyet göstermesini sağlayacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA