Malatya’da 5.6 büyüklüğünde deprem, 22 ev yıkıldı


Merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04’te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Depremin derinliğinin 6.9 km olduğu açıklandı. Depremde hasarlı bazı binaların çöktüğü belirtildi. Depremde ilk bilgilere göre en az 22 yapı yıkıldı.

 

Tarih : 27 Şubat 2023 Pazartesi 13:42

Malatya’da 12.04’te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 22 binanın yıkıldığını, yaralıların olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Malatya’da bugün 12.04’te 5.6’lık bir deprem daha meydana geldi. ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını açıklayan Bakan Özer, 20 vatandaşın hastanelere götürüldüğünü açıkladı. Bakan Özer, “Malatya’da 12.04 itibariyle 5.6 şiddetinde tekrar bir deprem yaşadık. İlk belirlemelere göre 22 binamız yıkıldı. 20 vatandaşımızı hastanelere götürdük. 5 vatandaşımızı enkazlardan kurtardık. İlk belirlemelere göre, can kaybımız yok. Tüm ekiplerimiz sahada yıkılan binaların başındalar” dedi.

DEPREM ANI KAMERADA

Öte yandan deprem anları, güvenlik kameralarına yansıdı. Depremin şiddeti şehirdeki bazı güvenlik kameralarına da yansıdı. Bir cami ile bir evin güvenlik kamerasında depremle gelen çatırdama sesleri dikkat çekti. Depremle çöken 4 katlı ağır hasarlı bir binanın en üst katındaki daireden eşya almaya çıkan baba ile kızını arama çalışması yapıldığı belirtildi. Depremin ardından bir kişi, yıkılan binalardan çıkan toz bulutunu cep telefonu kamerası ile kaydetti. O anlarda bölgedeki binaların üzerlerine çıkan toz bulutu, yıkımı gösterdi.

DEPREM ELAZIĞ’DA DA HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da hissedildi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan saat 12.04'te 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliğinin 6.9 kilometre olduğu açıklandı. Deprem Elazığ’da da hissedildi. Depremden dolayı vatandaşlar dışarı çıktı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA