Apartmanda yaşamaya korkan Adanalılar parkta konaklıyor


Kahramanmaraşlı merkezli 11 ilde gerçekleşerek ’asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremin ardından Adana’da vatandaşlar, evlerine girmeye korkuyor. Adanalılar, Merkez Park’ta çadır ve karavanlarda konaklıyor.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 11:23

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6; Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan depremlerde Adana’da 13 bina yıkılırken, 418 kişi de hayatını kaybetmişti. Depremin ardından, apartmanda yaşayan Adanalı vatandaşlar korktukları için dışarıda kalmaya başladı. Merkez Park, deprem sonrasında Adanalıların evi haline geldi. Çadırını ve karavanı kapan vatandaşlar, parka gelerek burada konaklamaya başladı.

“ÇOK BÜYÜK KORKU HİSSETTİK”

Çadırda kalan Ahmet Aydın (61), "Çok büyük bir korku hissettik. 04.17’de derin uykudaydık. Asansöre bindik, öyle indik. Aslında binilmez ama bindik ne yapalım. 22 gündür dışarıdayız, 10 gün arabada kaldık. Şimdi çadırda kalıyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza selam söylüyorum, Allah devlete zeval vermesin, Allah başımızdan eksik etmesin" dedi. Arkadaşından aldığı karavanda konaklayan Şafak Ceren (32), "Depremin çok uzun süre sürmesi aslında bizim için yıkıcı olma ihtimalini ortaya çıkardı. Tam bitti derken ikincisine yakalandık, o sebeple daha da ürkütücü oldu. Artık evimize rahat giremez hale geldik depremler sayesinde. Bir yakınımızdan karavan desteği alabildik, burada konaklıyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA